Loja har ordet!

Alla inlägg den 10 mars 2015

Av Louise Bertilsson - 10 mars 2015 20:15

Medans brorsan ägnar sig åt att vara sjuk utvecklar storasyster Ida sina målartalanger. Hon har verkligen blivit duktig på att måla. Hon målar papper upp och papper ner. Hela tiden. 


Idag har hon lätt målat minst 2 timmar, och då har hon bland annat fått till de här fina alstren: 



Ett hus med massa träd i trädgården. Hon berättade att det är blåbärsträd, hallonträd och citronträd. Såklart att det är, det ser man ju på de olika färgerna på frukterna/bären som är i träden!





   


Här har hon målat pappa som flyger i en raket. 




 


Här är en massa olika sorters djur. En kanin, en sköldpadda, ett lejon, en krokodil och en tiger. 


Hon måste ha fått både pappas och mammas talang för att måla, för vi saknar den båda två. Totalt saknar vi den, men Ida är duktig. Riktigt duktig!! <3    (jag kanske är partisk, men jag vet genom jobbet hur många andra barn i hennes ålder är på att rita). Det märks att hon tycker att det är kul. 

Av Louise Bertilsson - 10 mars 2015 18:24

Den lätta varianten av magsjuka var det tyvärr inte. Måns är i magsjukans grepp ordentligt. Första gången nån av våra barns har drabbats. 


Måns har spytt 5 gånger, bytt kläder nästan lika många gånger, och haft diarré däremellan. Han har nästan 39 graders feber och är helt slut. Lilla gubben har inga krafter alls, han äter inget och det är sannerligen inte likt våran matglada kille. Till lunch åt han 2 smörgåsrån som kom upp direkt. Sen sov han 2,5 timme ute i vagnen. Han vaggades skönt av blåsten. 

Att dricka vatten har han alltid varit bra på, och så även nu. Han tar en klunk lite då och då. Och det mesta har han fått behålla av det. Så det bådar gott inför bättring. Vi hoppas att hans tuffaste dygn snart är över och att han går på bättringsvägen snart. 


Det enda positiva är att man får mycket Måns-mys nu när han gärna sitter i famnen och halvsover. 


 


Gosa med nallen på golvet är också mysigt. Ett tag iallafall. 



 


Båda pojkarna passade på att sova tillsammans i soffan när pappa kom hem från jobbet. De somnade snabbt båda två och sov tungt ett tag trots att storasyrran lekte, och telefonen ringde bredvid....




 


Han la sig i mitt knä när jag satt på golvet i köket och pratade med pappan i huset som lagade mat. Där låg han väldigt länge och myste och halvsov. 


Nu håller vi tummarna för att våran minsta lilla älskling ska bli frisk snart och att vi andra klarar oss från eländet. 


VAB

Av Louise Bertilsson - 10 mars 2015 08:53

Första VAB på länge. Vi har klarat oss länge ändå men nu får vi tyvärr säga hej till magsjukan som drabbat Måns. Värsta tänkbara av allt. Magsjuka är min fasa. Men nuär den här. Hemma hos oss. Också.

Nu håller vi tummarna för att det var den snabba varianten med bara en spya (som är en vanlig variant som går nu) å att ingen annan drabbas.

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards