Loja har ordet!

Alla inlägg den 27 maj 2013

Av Louise Bertilsson - 27 maj 2013 18:25

Vägning och mätning av barnet hamnar i skymundan när barnen blir äldre, vilket förstås är ganska naturligt då det är i början av livet man växer som mest. 


Men jag var nyfiken, för jag har hört att barnets längd vid 2-årsålder kan dubblas för att få ungefärlig längd den människan kommer att bli. Ska bli väldigt spännande att se om det stämmer. 


Nu har vi iallafall fått nya siffror på våran lilla tjej när hon är precis 2 år. Hon väger ca 12600 g och är 86 cm lång. Enligt dubbleringsregeln bör Ida hamna på ca 172 cm när vuxit klart. Ska bli väldigt kul att se om det stämmer! =) 

Fick se hennes kurvor och både vikt-och längdkurvan ser jättefin ut. Hon följer sina kurvor perfekt!!


Hur det gick på BVC? Jodå, det gick precis som vanligt. Hon började gråta redan på parkeringen till vårdcentralen och så höll det i sig tills vi kom tillbaka till bilen igen. Jobbigt att se, men jag vettetusan hur man ska kunna göra det annorlunda... Hoppas att det ger med sig lite med åldern iallafall. Håller tummarna för det!!

Av Louise Bertilsson - 27 maj 2013 17:00

Små barn är härliga. Man kan få höra de mest roliga saker, och flera gånger om dagen hör man sig själv säga något trots att man inte ens öppnat munnen. De små människorna tar efter.


Det sägs ju att barn inte gör som man säger åt dem att göra, utan de gör som man gör. Det påståendet stämmer verkligen.


Jag ser det på jobbet nästan dagligen, att barnen tar efter och gör/säger saker som man själv gör och säger. Men framför allt hemma ser jag det. Ida snappar upp allt man gör och säger. Och gör och säger efter. ALLT! Ingenting går förbi henne. Fattar inte hur det går till, men så är det iallafall. Hon missar ingenting!! Och hennes minne ska man inte ens tala om. Fantastiskt minne! 


Hmmm, hon kanske kan dela med sig lite av sitt omänskliga minne till sin glömska mamma... Vore inte helt dumt faktiskt =)


Man får verkligen passa tungan så man inte säger nåt som är olämpligt för de små öronen att höra och den lilla munnen att säga. Det är svårt ibland, men det går även fast man får bita sig själv i tungan ibland. 


Antar att det är fler än jag som ser och hör sig själv utan att ha öppnat munnen? Fler som ser sig själv i miniformat göra något som man själv brukar göra, eller? 


Nu vankas det kvällsmat. 

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards