Loja har ordet!

Alla inlägg under december 2010

Av Louise Bertilsson - 27 december 2010 18:20

Idag har vi varit på mellandagsshopping i Borlänge (vi var inte ensamma vill jag lova). Vi åkte 09.10 i morse och den här gången tog vi med släpet. Det var inte för att kunna handla som tokar på rean utan det var för att vi skulle till Byggmax och köpa grejer till projekt vägg som ska återuppbyggas i barnrummet.


Kl 09.57 parkerade vi bilen utanför Barnens hus. Och det var riktigt tur att vi kom i så bra tid dit (de öppnade 10). Det vi skulle ha (babyskydd med bas till bebisen) tog nämligen slut direkt när vi var där. Det är ju sååå tokigt att de annonserar i tidningen om att de rear ut t.ex ett babyskydd och så har de bara 5 exemplar.. Så "först till kvarn" gäller ju verkligen! Tror att vi kommer bli riktiga nöjda med första bilbarnsstolen =) Den verkar riktigt bra och har fått bra i krocktester och så också å det är ju en fördel.


Sen bar det av till kupolen för att kolla lite grann. Kunde väl aldrig tro att de hade rea på mammakläder på H&M, men det hade de. Så det blev lite mammashopping =)


Vi tog en liten paus i shoppandet och åkte till C&J:s husbygge för att kika. Det kommer bli sååå fint när det är klart, det är jag bombis på!


Och sist men inte minst bar det av till Byggmax som jag tror är en av världens tristaste affärer... tid tar det och dyrt blir det nästan alltid... kom dock lite billigare undan än vad vi hade räknat med så det var ju en fördel.

Av Louise Bertilsson - 26 december 2010 19:35

Gradantalet var lagom så vi begav oss ut på en promenad i det fina vinterlandskapet efter maten. Har precis kommit in, lite smått frusna och med röda kinder. Fräscht.


Kvällen avslutas med film av något slag, har dock inte valt ut nåt än...

Av Louise Bertilsson - 26 december 2010 10:42

Idag är det en annan dag. Eller rättare sagt: annandag jul.


Vi gör inget speciellt - tvättar, städar lite. Och Anders är i det blivande barnrummet och grejar. Har inte velat uppdatera er på detta eftersom inte alla visste om bebisen, men nu kan jag skriva att vi blev tvungna att riva en innervägg eftersom det luktade illa. Anders misstänkte att det var fukt nånstans så han rev. Och mycket riktigt. Isoleringen i innerväggen var inte vad den borde vara. Så nu är nästa projekt att sätta ny vägg i barnrummet. Spännande, men det kommer nog gå bra.


Vi ligger före i tidsplanen ändå med tanke på att vi hade tänkt BÖRJA med projektet barnrum på jullovet, men nu har vi alltså hunnit mer än vad vi hade tänkt eftersom vi även rivit. Det som kommer ta längre tid än beräknat är ju när väggen ska återuppbyggas. Men hellre det än att barnet ska bo i ett rum som inte känns helt fräscht. Det är ju liksom ingen brådska precis... dels på grund av att bebisen fortfarande bor i min mage, och dels på grund av att den första tiden i livet använder bebisen inget eget rum så tid finns. Det är mycket värt att få det ordentligt gjort!


Nu ska jag ta itu med toaletten uppe, men innan jag börjar med det tänkte jag kika hur det går för Anders.

Av Louise Bertilsson - 25 december 2010 20:15

Juldagen idag. Eller för oss är det egentligen julafton nr 2. Vi har nämligen varit hos mamma och pappa idag och firat jul med dem. Ännu mer julmat, trevligt sällskap och paket. Tack för allt världens bästa föräldrar!


Tycker att det är kanonbra när man kan dra ut på julen på två dagar istället för att skynda för att hinna med allt och alla samma dag. Det blir ju faktiskt mycket lugnare så tycker jag. Och det är precis vad jag tycker att julen ska vara: en lugn och mysig familjehögtid med nära och kära.


"Fångarna på fortet" nästa.

Av Louise Bertilsson - 24 december 2010 20:45

Julafton 2010. En mycket lyckad dag.  


Klockan 15 bänkade vi oss framför tv:n för att se det tradionella julprogrammet Kalle Anka och hans vänner när de önskar alla en riktigt god jul.  Även fast man har sett samma program typ 25 gånger så ska man se det tycker jag. Det hör liksom till. Det blir inte samma julkänsla annars... Plus att det är mysigt att sitta framför tv:n och fika på julafton. Julmys!


Sen var det dags för paketöppning. Väldigt mycket paket hade tagit plats under granen och efter Kalle var det dags att öppna dem. Fick väldigt bra grejer, tack allesammans! Hoppas att även alla blev nöjda med det de fick av oss.


  

Bamse, Zeb och Dennis önskar er alla en riktigt GOD JUL!!


Bamse var förresten som ett barn där han nyfiket gick runt granen och luktade på paketen. Vem vet?! Det KAN ju hända att det ligger nåt gott hundgodis i nåt av de fint inslagna paketen. Och gissa hur RÄTT han hade!? =)


Nu ska vi bänka oss vid tv:n och se på julfilmen "Tomten är far till alla barnen".

Av Louise Bertilsson - 24 december 2010 09:19

GOD JUL alla bloggläsare från oss alla 3 =)

Av Louise Bertilsson - 23 december 2010 18:40

Nu kommer dagen då jag vill dela världens bästa nyhet med ALLA!

Många vet redan, men inte alla (har försökt berätta det för dig Iddeh, men du har inte varit online samtidigt som mig så det har inte gått så bra...)


Har velat skrika ut det för hela världen länge, men jag har hållt mig tills vi varit på ultraljud (UL). Det är ju faktiskt egentligen först då man får veta om allt ser bra ut.


Vi vet att vi väntar på att en liten flicka ska komma till oss i maj 2011 =)


Från början ville vi inte ta reda på könet och trots vår nyfikenhet gjorde vi UL utan att ta reda på vem det är som bor där inne i magen... men det blev inte riktigt som vi hade planerat, för vi hade i slutändan inget val än att få reda på könet i och med att vi mer eller mindre tvingades göra ett fostervattenprov då det fanns misstankar om att allt inte stod rätt till med bebis. Många tankar, funderingar och tårar har gjort oss sällskap den senaste veckan... oro till tusen är nog bara förnamnet... MEN!!

Igår när vi var på UL nr 2 fick vi veta att den lilla flickan är HELT friskförklarad och därmed fick vi den BÄSTA julklappen man kan tänka sig!! Det går inte att beskriva lättnaden vi kände när läkaren sa: "nu friskförklarar jag den här lilla fröken".


En stor sten föll från våra hjärtan och vi andades ut rejält! 


En helt underbar känsla att vänta barn, men samtidigt ofattbar. Tänk att turen har kommit till oss att få bli föräldrar. Är såå himla glad!!


Älskade barn! Tänk att du kan beröra så ofantligt mycket och många fast du ligger i magen... Blir helt rörd när jag skriver... tårarna letar sig nerför kinderna.


Kan inte beskriva hur GLADA vi är! Lyckliga som få!


Återkopplar till blogginläggets titel: ENORM BEBISLYCKA!!!


  

Det bor en enormt värdefull skatt i min mage!! =)

Av Louise Bertilsson - 22 december 2010 21:14

Huvva... det blev väldigt körigt på facebook när jag loggade in, så jag uppdaterar bloggen senare ikväll eller imorn istället...

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards