Loja har ordet!

Alla inlägg under mars 2015

Av Louise Bertilsson - 11 mars 2015 13:45

Ute å rastar Ida lite medan lillebror sover. Vi behövde lite luft.

Sandlådan ville hon leka i. Så så fick det bli.




Helt plötsligt skriker hon;

"Oooooaaaa en spindel mamma".


Hon hade sällskap i sanden av den här gröna åttabeniga varelsen. Fy då! Cool färg men det är trots allt en spindel. Så jag förstår hennes snabba hopp upp till stående. Den ser inte ut att komma från Sverige va? Är den farlig?


Det var riktigt skönt vårväder ute. Soligt och härligt! 


Måns. Han mår lite bättre idag. Fortfarande 39 graders feber och diarré, men snart är det 24 timmar sen han spydde sist. Han petar i sig lite mat (halv formfranska, en banan, ett rån och lite välling) och han är duktig på att dricka. Vi tar det i långsam takt så att lille magen hänger med. Och jag måste faktiskt säga att jag är riktigt imponerad av Måns, för han säger till när han inte vill ha mer även om han bara ätit några bett på ett rån. Han känner att det inte är helt ok i magen och det är bra gjort för att vara så liten. Han känner sina begränsningar och svarar bra när vi frågar honom. Ja eller nej svarar han när vi frågar om han är sugen på t.ex banan. 


Det går åt rätt håll med våran lilla sjukling =)

Av Louise Bertilsson - 11 mars 2015 08:22

Ida börjar dagen där gårdagen slutade, måla.

Hon har ritat Afrika. Kan du se vad det föreställer?

Av Louise Bertilsson - 10 mars 2015 20:15

Medans brorsan ägnar sig åt att vara sjuk utvecklar storasyster Ida sina målartalanger. Hon har verkligen blivit duktig på att måla. Hon målar papper upp och papper ner. Hela tiden. 


Idag har hon lätt målat minst 2 timmar, och då har hon bland annat fått till de här fina alstren: 



Ett hus med massa träd i trädgården. Hon berättade att det är blåbärsträd, hallonträd och citronträd. Såklart att det är, det ser man ju på de olika färgerna på frukterna/bären som är i träden!





   


Här har hon målat pappa som flyger i en raket. 




 


Här är en massa olika sorters djur. En kanin, en sköldpadda, ett lejon, en krokodil och en tiger. 


Hon måste ha fått både pappas och mammas talang för att måla, för vi saknar den båda två. Totalt saknar vi den, men Ida är duktig. Riktigt duktig!! <3    (jag kanske är partisk, men jag vet genom jobbet hur många andra barn i hennes ålder är på att rita). Det märks att hon tycker att det är kul. 

Av Louise Bertilsson - 10 mars 2015 18:24

Den lätta varianten av magsjuka var det tyvärr inte. Måns är i magsjukans grepp ordentligt. Första gången nån av våra barns har drabbats. 


Måns har spytt 5 gånger, bytt kläder nästan lika många gånger, och haft diarré däremellan. Han har nästan 39 graders feber och är helt slut. Lilla gubben har inga krafter alls, han äter inget och det är sannerligen inte likt våran matglada kille. Till lunch åt han 2 smörgåsrån som kom upp direkt. Sen sov han 2,5 timme ute i vagnen. Han vaggades skönt av blåsten. 

Att dricka vatten har han alltid varit bra på, och så även nu. Han tar en klunk lite då och då. Och det mesta har han fått behålla av det. Så det bådar gott inför bättring. Vi hoppas att hans tuffaste dygn snart är över och att han går på bättringsvägen snart. 


Det enda positiva är att man får mycket Måns-mys nu när han gärna sitter i famnen och halvsover. 


 


Gosa med nallen på golvet är också mysigt. Ett tag iallafall. 



 


Båda pojkarna passade på att sova tillsammans i soffan när pappa kom hem från jobbet. De somnade snabbt båda två och sov tungt ett tag trots att storasyrran lekte, och telefonen ringde bredvid....




 


Han la sig i mitt knä när jag satt på golvet i köket och pratade med pappan i huset som lagade mat. Där låg han väldigt länge och myste och halvsov. 


Nu håller vi tummarna för att våran minsta lilla älskling ska bli frisk snart och att vi andra klarar oss från eländet. 


VAB

Av Louise Bertilsson - 10 mars 2015 08:53

Första VAB på länge. Vi har klarat oss länge ändå men nu får vi tyvärr säga hej till magsjukan som drabbat Måns. Värsta tänkbara av allt. Magsjuka är min fasa. Men nuär den här. Hemma hos oss. Också.

Nu håller vi tummarna för att det var den snabba varianten med bara en spya (som är en vanlig variant som går nu) å att ingen annan drabbas.

Av Louise Bertilsson - 4 mars 2015 21:41

Första 3 riktiga dagarna på dagis för barnen har gått riktigt bra. De klarar det superbra och de tycker att det är kul. Ida studsar in medan Måns är lite ledsen precis vid överlämningen men det går snabbt över. Det känns bra för mammahjärtat att veta att de har det bra. Det är ju det man vill när man skälv måste jobba. Att barnen har det bra å är trygga på sina "jobb".

När vi kom hem idag märks det att de saknar varann på dagarna. De lekte och busade. Tror visst bestämt att de lekte cirkus.... hihi

Stor tok och liten tok. Mina tokar.


När vi åt kvällsmat såg vi att den här fina besökaren passerade i lugn takt ute på gården. Barnen tyckte att det var kul att se det fina rådjuret.



Det är trötta barn som somnar på kvällarna. Högt tempo på dagarna tär på krafterna.

Av Louise Bertilsson - 3 mars 2015 22:07

Ida och Måns hjälpte till att smörja in formen när de skulle göra kasslergratäng tidigare idag.


Småkockarna tycker om att hjälpa till. Pappa fick vara alert så inte golvet blev smörat också. Hehe.

Av Louise Bertilsson - 1 mars 2015 16:52

Idag har tiden räckt till mycket, utan att för den skull stressa. Det har flutit på liksom. 


Anders har tvättat bilen, så nu står den skinande ren i garaget och ler. Och Anders ler också =)


 


Smakat förmiddagens bakverk också förstås, det var riktigt gott! American cookies. 


Första dagen på den första officiella vårmånaden ägnades även åt att göra blommorna i huset vårfina. Jag har planterat om alla blommor, så på ett kick var det årliga projektet klart. Och det känns såå skönt. Jag klappar mig själv på axeln för min insats. Och jag tackar även Anders för hans ovärderliga langnings-insats =)


 


Städning av toaletter och dammsugning, utelek och promenad har även hunnits med. 


Ibland undrar jag hur vi lyckas, när man andra dagar inte gör nåt men ändå upplever att man inte haft tid att göra nåt heller. Bra dag idag med andra ord =)


Med gott samvete kommer jag avsluta dagen i soffan tillsammans med min man och vit twix. Men först kvällsmat, bad av barn och förberedelser inför morgondagens jobb och dagis. Första riktiga dagen för våran lilla kille. Och även för Ida som nu ökar tiden på förskolan när både mamma och pappa ska jobba. 


Bra start på vårens första dag. Men vädret var tyvärr inte så vårigt eftersom det snöar. Men då kunde jag med gott samvete greja inne ;)

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards