Loja har ordet!

Alla inlägg den 3 mars 2014

Av Louise Bertilsson - 3 mars 2014 18:36

Måns beskrev läget med en enda liten gest tidigare idag när han var på restaurang åt mat. 


 


Han pekade helt enkelt finger åt eländet!! Det elaka viruset han har drabbats av förtjänar inget annat än just fingret!! 

Världens sötaste lilla finger i och för sig så det såg inte så illa ut. Men det var en rolig bild och jag blev lite full i skratt när jag såg vad han omedvetet gjorde. 


Vi var till doktorn idag också eftersom doktorn i torsdags sa att om han fortfarande har kvar febern efter 4 dagar så skulle vi komma tillbaka. Och eftersom febern är kvar (och även högre de senaste dagarna) så åkte vi dit. En rutinkontroll igen, men den här gången togs även snabbsänka och halsprov. Båda två var bra. Så än en gång konstaterades att han lider av ett förbannad dumt och envist virus. 


Jag hatar att se honom så där liten och klen. Orkeslös. Det gör ont i hela mig, och jag gråter för jag känner mig så värdelös som inte kan hjälpa honom mer än vad vi gör. Och speciellt illa blir det när han hostar så mycket att han blir helt slut i hela kroppen och till slut spyr. Idag på väg till doktorn så spydde han ner hela babyskyddet + hela sig själv. Så alla kläderna åkte av när vi kom fram. Tur att extrakläder fanns med. Man lär sig av sina misstag ;) Ida gjorde nämligen samma sak när hon var ännu mindre. Men då berodde det inte på att hon var sjuk, utan då var det pga att hon var supermätt och att hon skulle sättas i babyskyddet på en gång efteråt för vi skulle iväg. 


De senaste dagarna, och speciellt i morse när vi inte har sett nån vändning på hans mående så kändes det hopplöst. Det kändes som att han aldrig kommer att bli frisk igen, våran lilla älskade Måns. Men senare på eftermiddagen var det som att trycka på en knapp, för han blev genast piggare och började le och jollra. Han lekte till och med lite med leksakerna som Ida hämtade till honom. Och att äta mat tillsammans alla 3 när Måns var vaken var ett tag sen vi gjorde eftersom Måns hela tiden velat bli buren när han varit vaken (och gärna även när han sovit). Men idag till kvällsmaten satt han i babysittern och jollrade medans vi åt och det var sååå skönt att se. Se en skymt av våran lilla Måns så som vi känner honom. Hans sanna glada jag liksom. 


Hoppet tändes.


Nånstans där under den febriga, hostiga, lilla trötta orkeslösa kroppen finns våran Måns som vi såå gärna vill ha tillbaka. NUU!!! Vi vill ha tillbaka den glada lilla Månsen som vi är den bästa lilla killen som finns. 


Så jag håller med Måns  i hans finger-gest. Försvinn dumma virus!! 

Av Louise Bertilsson - 3 mars 2014 10:45

Ida bygger torn. 


 




Sen hade hon även byggt ett flygplan sa hon: 


 

Det är väldigt kul att se hennes fantasi, både när hon bygger, leker och pratar. Barn ska fantisera mycket =) Det är härligt nästan jämt ;)



Vattenfärgsmålning:


 


Men jag kan inte förstå varför såå många barn väljer mörka färger när de målar?! Jag ser det hemma, på jobbet och på Idas dagis. Många mörka teckningar blir det. Gärna svart. Kan nåt barn vara vänligt att svara mig på den frågan? =)



Pyssla är kul. Tänk vad roligt man kan ha med enbart en sax, några papper, ett limstift och färgpennor. Ida skapar:


 


Hon limmar dit klippet som hon klippt. Och sen målar hon lite emellan. 

Och voilà så har hon skapat ett konstverk! =)




När övriga i familjen inte mår bra blir det lugn lek även för storasyrran. Jag och Ida knåpade ihop en kikare tillsammans av 2 toarullar. Lätt, kreativt och uppskattat. Hon lekte med den en lång stund sen =)



Först måste kikaren få lite färg. Och sen byggde vi ihop den med lite tejp. 

Enklare pyssel får man leta efter. 


   


"Jag ser dig mamma" säger Ida =)

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards