Loja har ordet!

Alla inlägg den 26 mars 2014

Av Louise Bertilsson - 26 mars 2014 22:01

Ida lär sig fortare än kvickt. Hon är väldigt lättlärd, när det gäller mycket. Hon har tagit ett stort kliv framåt när det gäller att kunna rita. Nu kan hon rita så man ser vad det är, och det tycker jag är riktigt bra gjort för hennes ålder. 


En sol, en snögubbe, en skateboard, ett äpple, ett äppelträd och en svamp ritade hon idag. 


Jag lyckades få henne att rita det jag sa på ett och samma papper, och sen INTE kladda över det. Hon brukar annars ha en tendens att vilja måla över det hon (eller nån annan) nyss ritat, men den här gången gjorde hon inte det så jag fick en chans att visa hennes alster =)


 


Min lilla konstnär!!


Jag hoppas att hon blir bättre på att rita än hennes föräldrar. Bild har alltid varit ett jobbigt ämne för mig i skolan för jag har aldrig kunnat rita/måla nåt. Kan inte det nu heller. Hennes pappa har inte heller nån speciellt talang inom det området.... Så det vore ju lite kul om Ida fick lite rita-talang =) Hon verkar iallafall tycka att det är kul att rita och måla. Och det är ju huvudsaken, resultatet spelar ingen roll egentligen, men det är roligt när hon själv blir glad av att kunna rita riktiga saker. Det märks att hon blir stolt. 



Måns var jättetrött på eftermiddagen så vi tog en promenad när pappa kom hem från jobbet. Måns somnade ganska snabbt i vagnen, så det var perfekt timing. 


Ida ville cykla. 


 


Och som alltid så dras hon till vattenpölarna.


Hon har blivit jätteduktig på att cykla, men än föredrar hon trehjulingen framför den vanliga cykeln. Den nya cykeln är lite för stor säger hon, men jag tror att hon menar att den känns lite läskig eftersom det är en annan typ av cykel än den hon är van. Hon får förstås välja cykel när hon ska cykla, för jag tänker inte tvinga henne till nåt hon inte känner sig redo för. 

Av Louise Bertilsson - 26 mars 2014 14:49

Måns ligger på golvet och tuggar på diverse leksaker.

Han tappar en som Ida tar upp. Då säger hon: "men gud vad han har ätit på den här".

Haha!! Jag misstänker att hon upptäckte att den var allt annat än torr.... ;-)

Av Louise Bertilsson - 26 mars 2014 11:46

Ida reagerade precis som jag trodde - hon jublade när jag berättade att vi skulle äta våfflor till lunch. Grädden fick jag lov att göra en ny omgång av till mitt lilla gräddmonster =) 


Apropå grädde så måste jag passa på att tipsa om en av mina nya favoriter som känns liiite nyttigare (inbillar jag mig iallafall) än vanligt mellisfika: Blanda ihop vispad grädde, turkisk yoghurt och mosad banan. Det blir supersmarrigt, och väldigt mättande! 


Strax vaknar nog Måns och är hungrig. Då ska han få lite gröt-smakis och sen skölja ner med lite Måns-mjölk =)

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards