Loja har ordet!

Alla inlägg under december 2012

Av Louise Bertilsson - 20 december 2012 19:55
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 19 december 2012 20:56

Nu är det bara 2 arbetsdagar kvar tills det blir lite långledigt. Ser fram emot att få vara hemma och vara ledig tillsammans med de bästa. Jag har faktiskt jobbat konstant sen 1:a augusti utan ledigt (eller sjukdom heller för den delen förutom nån helg) så det ska bli skönt med ett par veckors semester. Julen infaller på bra veckodagar i år så det behövde inte tas ut så många ledighetsdagar för att få vara långledig. Perfekt. Julen kan alltid få vara så här tycker jag... 


Vi hoppas att vi kan få rätsida på Idas mage snart. Det är jobbigt för alla parter som det är nu, men vi fiskar i alla trådar vi kan. Ska ringa BVC för råd imorn och se vad som sägs. Och så hoppas vi även att vi kan få vara friska tillsammans under jullovet så att vi kan göra det vi har tänkt. 

Av Louise Bertilsson - 19 december 2012 20:42

Idag har det varit julfest på jobbet. En mycket lyckad dag med många glada barn! =)


När vi kom in efter att ha varit ute och lekt i snön så lekte barnen. Men efter en liten stund fick de se nåt gå förbi. Eller rättare sagt: nån gick förbi. En rödklädd gubbe med skägg. 


2 barn kom springandes till mig "fröken, fröken! Vi såg den riktiga tomten!!!!". Det är så härligt att se hur glada och förväntansfulla de blev på bara ett kick. 


Vi kikade i fönstren efter tomten, men nej. Vi kunde inte hitta honom. 


Men efter bara en liten stund kom han från andra hållet. Vi såg honom genom fönstret och barnen blev än en gång jätteglada. De fick även se att han hade en säck på ryggen. Det knackade på dörren och barnen sprang dit. Förväntasfulla och fulla av iver. 


Säcken var till oss, till avdelningen. En stor säck med många små paket. Barnen tackade tomten och så gick vi till köket för att öppna dem. Barnen fick förstås öppna. Alla grejer var till avdelningen. Vi hade köpt grejer som vi ändå skulle behöva till avdelningen. Så det var en jättebra och lyckad idé! Och jag tror att barnen tyckte att det var jättekul att öppna paket även fast de visste att de inte var till dem personligen. Det var ju ändå deras på ett sätt. Deras gemensamma. 


Vi poppade lite popcorn som barnen fick knapra på medans de tittade på julfilm. 


Julfesten avslutades med ett riktigt lyckat julbord som innehöll alla självklarheter som enligt mig ska finnas på ett julbord - till och med den skivbara leverpastejen fanns där. 


Misstänker att barnen tyckte att dagen var bra, för det tycker jag iallafall =) 


Och jag måste säga att det går superdåligt att hålla sig från godsaker på vardagarna när det står chokladaskar i personalrummet... men det struntar jag i, för är det december så är det!! Och självklart så är det lite extra gott när man vet att man egentligen inte borde... ;)

Av Louise Bertilsson - 17 december 2012 20:09

Ikväll är det pappans tur att frossa av julbordets alla läckerheter. Och ja, självklart är jag avis. Att komma bort och äta julbord är nåt alldeles extra. Det är både mysigt och gott. Det hör verkligen julen till. Årets julbord är jag verkligen jättenöjd med. Misstänker att även Anders kommer tycka detsamma när han kommer hem... 


Förresten: Bilden av skumtomtarna (och även många fler bilder i bloggen) är tagna med min mobilkamera, och jag slutar aldrig imponeras av kvalittén. Superfina bilder med klara och fina färger. Ja, imponerad är ordet! =)

Av Louise Bertilsson - 16 december 2012 20:12

Påsen är öppnad så nu hugger jag in på ett gäng skumma gubbar. Söndagsmys! :-)

Av Louise Bertilsson - 16 december 2012 14:10
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 16 december 2012 13:56

Årets barriga gröna vän är klädd och står på sin plats i vardagsrummet. På förmiddagen idag fick nytillskottet i huset lite ljus, glitter, kulor och smällkarameller. Och vips så blev den väldigt "julig" och fin - precis som den ska vara så här års.

Å det doftar ljuvligt här hemma. Levande gran. Jul. Verkligen jättemysigt med julen. En underbar tid på året!

Av Louise Bertilsson - 16 december 2012 10:06

När Ida vaknade i natt tog jag över henne till våran säng. Hon slappnade av jättebra ganska länge, men helt plötsligt så blev hon jätteledsen och glödhet. Febernedsättande fick det bli och hon var verkligen superduktig att ta den!! Men strax därefter blev det inte riktigt lika kul, för Ida spydde. En rejäl spya över min axel och hennes arm. Googlade lite på det och tydligen så kan barn spy av att de får jättehög feber. Vi gick upp en stund för att skinra tankarna lite. Det var bra timing av plogbilen, för den fick stå för natt-underhållningen med sina blinkande lampor. Perfekt att ha nåt att titta på när man ändå är vaken =)


Efter en liten stund provade vi en ny omgång febernedsättande eftersom hon garanterat hade fått upp förra dosen. Även andra gången gick det jättebra att ge henne sprutan med ipren. Duktiga tjejen! Och den här gången fick det stanna kvar i lilla varma kroppen. Vårat lilla element flyttades över till spjälis och somnade till slut. 


Det är inte lätt att vara liten och sjuk. 


Idag mår hon bättre iallafall, men hon har fortfarande lite feber. Blir en lugn inne-söndag idag med andra ord. 

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards