Loja har ordet!

Alla inlägg under augusti 2013

Av Louise Bertilsson - 16 augusti 2013 18:18
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 15 augusti 2013 18:02

Vissa kommentarer värmer mer än andra. Att få en hjärtlig kommentar från sitt barn är nog det som värmer mest, åtminstone i mammahjärtat. 


Idag när jag kom hem från jobbet möttes jag av kommentaren: "vad kul att se dig mamma!", och då blev jag genast några grader varmare. 


Ida vet hur hon ska charma sin mamma verkar det som =) Lilla hjärtat <3

Av Louise Bertilsson - 12 augusti 2013 18:23

Alltid skönt att vara till barnmorskan och få veta att man mår bra. Allt var bra med både mig och bebisen. Så nu kan vi tuffa på i graviditetståget ett par veckor tills nästa kontroll =)


Ida och Anders var också med till MVC. Jag frågade Ida om hon ville med och lyssna på bebisen, och det ville hon. Faktiskt. Hon som brukar hata allt vad vårdcentraler heter. Men idag ville hon med, och hon skötte sig exemplariskt! Sjuksyrran som stack mig i fingret och tog blodtrycket förklarade vad hon gjorde, och visade Ida. Då tyckte Ida att det var okej. Och hon var fortsatt duktig även inne hos barnmorskan när magen mättes och då vi lyssnade på bebisens snabba hjärtljud. 


Jag och Anders tittade på varandra och kunde konstatera att Ida var superduktig på MVC! Det hade ingen av oss vågat hoppas på så som hon brukar reagera. 


Idag var det också Idas första dag på dagis efter 7 veckors sommarlov.  Hon klarade det bra, även fast lämningen var full av tårar (precis som väntat). Men hon fann sig snabbt till rätta igen. Och hon blev superglad när jag kom och hämtade henne sen efter mellis =)

Av Louise Bertilsson - 11 augusti 2013 18:10

Ida får agera provdocka när det ska provas kläder. Har nämligen börjat inventera höstgarderoben för lilla damen. Galonisar, fodrade regnkläder, överdragsbyxor, regnvantar, fleeceset, stövlar, etc har hon fått prova så att jag har fått koll på vad som passar och vad som behöver uppdateras. Jag hade turen att hon inte hade växt ur vare sig det ena eller det andra. Eller jo, en regnjacka/skaljacka har jag redan köpt då jag visste att galonjackan började bli lite kort i ärmarna. 


Så nu är Ida redo för hösten. 

 

Har även fixat en vindfleeceoverall till bebisen som han/hon kan ha direkt från födseln. En lite tunnare overall som funkar superbra i bilen, och även i vagnen om han/hon ligger nerbäddad med filtar och åkpåse. Tror det kommer bli kanon! 

 

Så även bebis är redo för hösten/tidig vinter. 

 

Nu är det väl egentligen bara jag kvar som inte riktigt vet vad som passar av ytterkläderna. Troligtvis ingenting. Så jag hoppas på en varm höst så jag slipper knäppa jackan =)

Av Louise Bertilsson - 11 augusti 2013 11:00

Nätterna känns som att de bara blir längre och längre. Jag har nämligen svårt att sova pga foglossning. Det hugger i fogarna och det är allmänt jobbigt. Vaknar oftast före 6 och är pigg. Det är ändå en okej tid, men när klockan är 2 på natten och samma sak händer så är det inte riktigt lika kul. Tur att man har mobilen bredvid sig så man kan surfa lite innan man blir trött igen.


"Problemet" har blivit ännu värre efter semesterns slut då dagarna har varit mer påfrestande när jag har jobbat. Det säger sig självt egentligen, men det är jobbigt att inte få sova ordentligt pga värk. Det blir en ond cirkel. Sover dåligt/vaknar tidigt, blir tröttare på dagen, sover en stund när jag kommer hem och har ännu svårare att somna på kvällen. Men jag har inte så mycket val, jag måste ju lyssna på kroppen, och det tycker jag att jag är bra på. Kroppen styr och jag lyder (oftast). Men ibland går det inte och det är då det blir som jobbigast. Och då får jag lida ännu värre på natten. 


Det är dock inte är sååå långt kvar av de långa nätterna förhoppningsvis, för sen ska jag och bebismagen vara hemma och vila när jag går på HP. Då blir jag inte påverkad av jobbet iallafall. För just nu är det drygt med alla hugg jag får stå ut med. Igår kväll när jag hade vilat en stund så gjorde det så ont när jag skulle resa mig att jag började gråta. Det högg, på båda sidorna samtidigt. Då är man inte speciellt uppkäftig kan jag lova. 

Av Louise Bertilsson - 11 augusti 2013 09:00

Telefonen ringde i fredags. Hemligt nummer. Försäkringskassan. De frågade om jag har tid.  Jag hann tänka att "jaha, vad är det nu för papper/uppgifter de saknar?". 


Men nej. Det var inget sånt de ville. Hon ville bara säga att min ansökan om graviditetspenning är beviljad. 

Det känns såå skönt att få det beskedet! 


Jag ringde nämligen till Försäkringskassan i torsdags och frågade varför beslutet dröjde (de har 30 dagars handläggningstid, vilket hade överskridits med ca en vecka). Och dagen efter var mitt beslut fattat. Snabbt jobbat ändå får man ju lov att tycka! =)


Papperen med beslutet kommer nästa vecka, men det var skönt att hon ringde och berättade ändå. Bara vissheten om hur det kommer bli är så skön. Befriande på nåt vis. Så nu har jag 4 veckor kvar att jobba innan jag och bebisen, och foglossningen får gå hem och vila. Det behöver vi! 

Av Louise Bertilsson - 10 augusti 2013 10:18

Lite tomt i bloggen på ett tag, men jag har inte haft så mycket att skriva. Har haft fullt upp med jobb hela veckan. Sen har vi haft lite annat att göra i veckan så det har helt enkelt inte funnits tid till bloggen. Men nu kommer lite uppdatering. 


Den här veckan har gått i vagnarnas tecken (förutom jobbet förstås). Har vandrat klart i vagndjungeln och kommit fram till en bra lösning. Så i tisdags var vi till Örebro och köpte en syskonvagn som Ida fullkomligt blev förälskad i på en gång. Hon ville åka direkt. Och varje dag har hon tjatat om att promenaden ska göras i den, men vi säger att hon får vänta till bebisen kommer. "Bebisen kommer snart" säger hon då =)


 


Idas och bebisens nya svarta vrålåk! Vi är riktigt nöjda med köpet!! =)


När vi ändå hade bestämt oss för en lösning var det lika bra att göra slag i saken, så igår var vi och köpte en ny (fast begagnad) enkelvagn som är av samma modell som syskonvagnen. En lila. Mörklila. Plommonlila. Och jag är sååå nöjd även med den!! Ida gillar den också riktigt mycket. 


Passade på att besöka Chapmans medans vi var i krokarna, det var trevligt! =)


Så den här veckan har vi gjort 2 vagnaffärer, tack Blocket säger vi för våra 2 vagnfynd. För det var verkligen fynd. Syskonvagnen är bara 1 år gammal och enkelvagnen är bara 1 månad gammal och typ aldrig använd. 


Nu återstår bara att sälja våran förra enkelvagn. Hoppas att nån nappar. 


Och så ett par magbilder:

 


Storasyster är med och klappar bebisen <3


 


Från i söndags, alltså 6 dagar gammal bild, men det gör inget. 

Av Louise Bertilsson - 5 augusti 2013 18:04

Jahaja, då var jag tillbaka på jobbet efter semestern. Blandade känslor pga tung mage och supervärme. Det gör ju inte mina dagar lättare precis.... 


Dagen blir iallafall liiite lättare när man får en kommentar från en mamma "vad fin du är". Då skiner man upp lite trots att det är bebismagen är tung, och att det är varmt.

Men jag klappar mig på axeln, för idag har jag varit mycket duktigare än på länge att dricka vatten. Har annars mått lite smått illa av vatten, men idag funkade det bra faktiskt. Så det är skönt.  


Nu är jag riktigt trött och lite tung i huvudet efter första dagen på jobbet. Kommer nog sova gott i natt. Zzzzzz. Ska nog faktiskt lägga mig en liten stund nu på en gång tror jag, måste försöka ta igen mig liiiiite iallafall. 

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards