Loja har ordet!

Alla inlägg under juli 2010

Av Louise Bertilsson - 24 juli 2010 11:31

Följetången om rabarbersaftens tillverkning sjunger på sista versen.

Andra och sista delen kommer nämligen här:


När jag hade kokat upp rabarbern kom jag på att jag inte visste vad jag skulle hälla  den färdiga saften i. Letade febrilt efter glasflaskor, men vi hittade inga.. eller jo, en liten en som egentligen brukar tjäna som geléburk..

Det fick bli följande:

  

Man tager vad man haver... det fick bli matlådor istället.. Men det gör ju inget för då kan man frysa saften och ta upp den när man känner sig sugen på sommarsaft.

Av Louise Bertilsson - 24 juli 2010 10:48

Tänkte koka rabarbersaft nu på förmiddagen, det är ändå inge varmt ute så kan man lika väl vara inne å få nåt vettigt gjort =)


  

Delade rabarbern i bitar och la den i den största grytan jag hade. 5 liter. Perfekt.


När rabarbern kokade och nu när den är på avrinning kan jag garantera att den inte alls ser så fräsch och fin ut som på bilden... snarare en grå och geggig röra... usch. men den avrunna saften ser fräsch och god ut!


Ska bli spännande att se hur det blir i slutändan. Det är ju första gången jag gör saft... första, men förhoppningsvis inte sista (om det blir lyckat alltså - hehe)

Av Louise Bertilsson - 23 juli 2010 22:45

Hmm...


Almanackan vs. temperaturen.


De är inte överens.


Almanackan säger att det är sommar. 23:e juli liksom.


Men temperaturen säger att det är mer höst än sommar. 12 grader varmt på morgonen och nu, det är INTE som det ska.


Så snälla, gör så att almanackan får ha rätt, åtminstone hela juli och augusti också. De riktiga sommarmånaderna är ju juni, juli och augusti. Vintern var fin och på rätt ställe, det skulle vara trevligt om sommaren kunde fortsätta vara lika fin som den började.

Av Louise Bertilsson - 23 juli 2010 20:36

Jag och mamma har fixat och donat med markservicen så att de hårt arbetande grabbarna skulle vara nöjda. Pappa, Anders och min brorsa har hjälpts åt att göra stommen till taket på våran uteplats. Den är klar och det blev sååå bra!!


Hjälpen är guld värd.


http://www.youtube.com/watch?v=nS9sIVpezU8


Mina händiga grabbar! =)

Av Louise Bertilsson - 22 juli 2010 16:22

Vi är ute å grejar och donar med lite diverse. Bergvärmehålet (där rören går in i huset) är nu igenfyllt och färdiggrejat. Skönt. Det blev genast mycket bättre faktiskt. Som jag alltid har sagt; det är detaljerna som gör helheten. Och det stämmer fasiken varje varje gång!


Anders klurar med uteplatsen och jag pratar med blommorna. Köpte nämligen lite blomjord igår så nu har jag akut-planterat-om en blomma samt fyllt på lite hos några andra. Hoppas den blir lite gladare nu! =)

Av Louise Bertilsson - 22 juli 2010 10:55

Skulle greja lite ute på förmiddagen var min plan, men det ändrade sig ganska snabbt eftersom det började regna direkt jag öppnade dörren typ... hoppas på uppehåll på eftermiddagen iallafall, snälla!


Medans jag ändå var ute och hade stövlarna på mig så passade jag på att ge mördarsniglarna lite mat. Köpte anti-snigel-mat igår på Bergslagsodlingar (219kr) som jag har hört ska vara bra. Hoppas hoppas hoppas.

Den här "maten" ger sniglarna en falsk mättnadskänsla så de kryper tillbaka till sitt bo och dör. Perfekt, för då slipper det ligga döa sniglar överalllt... hoppas att det hjälper för det är äckligt med mördarsniglar.


Av Louise Bertilsson - 22 juli 2010 10:51

Anders var ner till byggkontoret och lämnade in bygglovshandlingarna för den takade delen på atanen... Det var sannerligen inte så lätt att fixa och dona med det så att det blev riktigt, men han fick bra hjälp av personalen där. Hon godkände bygglovet så nu är det bara att börja bygga. Bygglovshandlingarna kommer med posten nästa vecka, och sen kommer det även en liten faktura på 1110 kr... men det är det värt för att få en stor uteplats med tak! =)

Av Louise Bertilsson - 21 juli 2010 20:52

Varit till Ludvika idag - handlade på Willys och Lidl, köpte virke på Hedins för sjuttioelfte gången... och så var vi till mina föräldrar och grillade. Jättegott!


Förutom virke-shoppingen så har vi haft vilodag nr 2 från bygget. Skönt faktiskt. Men imorn är det slut på vilan... eller vi ska väl egentligen inte bygga så mycket imorn heller, vi ska mest greja lite runt omkring om man säger så...


Ska försöka få igenom bygglovshandlingarna också. Anders har varit riktigt duktig på att rita hur det kommer att se ut, så jag hoppas att de kommer gå igenom!


Men innan vi börjar med morgondagens slit så ska vi ägna kvällen åt tv:n, soffan och kanske nåt gott att äta... är det semester så är det!

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards