Loja har ordet!

Alla inlägg under september 2011

Av Louise Bertilsson - 18 september 2011 13:10

Gårdagen tillbringade vi först i Borlänge (ärade Kupolen med ett besök när vi ändå var i krokarna) och sen bar det av till Falun för att byta om. Det vankades nämligen bröllop och vi fick den äran att vara med när Samuel och Anna svarade ja till varandra! Det var helt underbart fint på alla sätt och vis, en dag som verkligen gick i kärlekens tecken - precis som det ska vara.


Tänkte lägga upp lite bilder från deras stora dag, men jag vill vänta på klartecken från brudparet först. Så ni får vänta lite på bilderna, men de kommer - jag lovar!


Än en gång - GRATTIS bästa Samuel och Anna!!

Av Louise Bertilsson - 18 september 2011 12:09
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 16 september 2011 19:43

Idag har vi haft fullt upp. Städat, vattnat blommor, bakat bröd, lagat mat, tvättat, badat Ida, förberett inför helgens evenemang och säkert nåt mer jag har missat.


Och så avslutade vi kvällen med grillat. Superdupergott!! Sista gången för i år kanske? Jag hade turen att få 2 matlådor, så jag kan njuta mera =)


Nu ska det slappas framför tv:n med chips och choklad medans prinsessan har intagit sovläge i spjälis. Duktiga tjejen var helt slut, hon somnade på restaurangen och vaknade inte ens när jag la ner henne för att sova för natten. Mammas hjärta.

ful

Av Louise Bertilsson - 15 september 2011 21:01

Tänk hur det är, ena dagen känner man sig riktigt fin i ett klädesplagg och man mår bra.... andra dagen känner man sig ful - i precis samma klädesplagg.


Idag hände det mig.


Testade kläderna som jag sen länge hade bestämt att jag ska ha i helgen, och nej, jag tyckte inte om det över huvud taget. Jag gillar kläderna jättemycket, men JAG var inte fin i dem.


Jag testade med lite olika smycken, skor, sjalar. NEJ NEJ NEJ!


Ful.


Det stämde inte. Det kändes inte bra.


Hade mer eller mindre panik ett tag - vad ska jag ha på mig liksom!?

Jag vill ju att det ska kännas bra! Att det ska kännas hundra.


Anders är ju jättefin, men jag hade ingenting att ha på mig. Vill ju matcha, men hur man än gör så går det bannemej inte att matcha en finklädd man i kostym, skjorta och slips.


Rotade i garderoben... letade... fundera... fick hjälp av Anders och vi kom till slut fram till nåt som kändes ganska bra. Så planen jag hade från början är inte det jag till slut bestämde mig för. Det blev delvis som planerat, men ändå inte. Men vad spelar det för roll, huvudsaken är ju att jag känner mig fin, för det vill jag vara. Jag vill matcha min familj, för jag vet att de kommer vara fina!! Jag vill vara fin, känna mig speciell. Vill att Anders ska kunna visa upp sin fru och vara stolt, en fru som matchar honom och hans klädsel. En fin mamma till sin fina dotter. Jag vill. Och för att kunna göra det måste jag känna mig fin. Fin med stort F. Fin.


Det är jättejobbigt när det blir så som det blev idag. Men vad ska man göra? Man kan ju liksom inte ha det man hade tänkt å så mår man dåligt för att man inte känner sig som man vill känna sig. Då blir det bara fel. Allt blir fel.....


Tror iallafall att vi har hittat nåt som kommer matcha, som gör oss till en helhet. För det är så jag vill att det ska vara. En fin liten enhet, en fin liten familj. Min familj.


Och inte nog med att det ska kännas bra och vara fint, det ska även vara praktiskt med tanke på att jag bedriver eget företag: restaurangverksamhet till lilla Ida.

Av Louise Bertilsson - 15 september 2011 15:07

Idag mår vi bättre, alla tre. Både jag och Ida hade lite feber igår eftermiddag/kväll, men idag är den nog borta. Har inte tempat, men har svårt att tro att nån av oss har feber idag faktiskt. Det känns inte så, å då får termometern vila...


Hela familjens nyfunna vän är nässprayen. I olika doser och styrkor förstås. Och det funkar, även fast Ida tycker att det är lite obehagligt att få. Det går bättre idag än igår iallafall, hon vänjer sig med vad det är för nåt och då är det inte lika obehagligt längre.


Vi har höjt upp spjälsängens huvudända med böcker så att Ida ska ligga lite som i uppförsbacke när hon sover på nätterna. Det är lättare att andas då med täppt näsa.

Funkar bra. Natten till idag var bättre. Så vi hoppas att det har vänt, att vi har varit på toppen av förkylningsberget att vi nu vandrar på bättringsvägen ner igen. Hehe, tänker på dig Sabina varje gång jag skriver eller säger ordet "bättringsvägen"! =)


Nu ska jag gymma lite med min dotter. Man måste hålla sig i form även fast man är förkyld hälsar hon! =)

Av Louise Bertilsson - 14 september 2011 13:14

Har snytit mig typ 1000 gånger idag redan!! Och nysit minst lika många gånger.


Har till och med lyckas skrämma Ida med mina högljudda nysningar. Det är inte lätt att vara bebis i det här huset när mamman är förkyld... och det är inte lätt att nysa försiktigt och diskret heller.. men jag försöker!


Halsen mår iallafall lite bättre nu, men förkylningen har satt sig i näsan istället.


Nej du, snyta sig var det - igen!


Sen kanske man ska ta lite glass å trösta sig med? Glass med colasås och chokladkulor låter väl inte helt fel? Hoppas bara att det finns nåt kvar, med ett glassmonster i familjen kan man aldrig så noga veta...

Av Louise Bertilsson - 14 september 2011 09:58

Ingen mindre än lilla Ida har namnsdag idag! Din första namnsdag gumman. Ett stort grattis till världens bästa, mammas ovärderliga skatt, mammas allt!


Men den hade ju kunnat "firas" på nåt annat sätt än med en förkylning. Din första förkylning. Stackars lilla näsan!! Det är jobbigt att höra hur du får kämpa när du ska sova. Du vill så gärna ha tuttis (napp) i munnen, men det är inte alltid näsan tillåter det just nu. Stackars liten.


Inte nog med det att Ida är förkyld - hela familjen är förkylda. Höstförkylningen har drabbat oss i 24:an. Vi hostar, nyser, snorar, har ont i halsen och är lite småhängiga, men vi är glada ändå (speciellt Ida som jollrar lika mycket som vanligt). 


Jag hade sett fram emot att få nya siffror på Idas längd och vikt idag, men det får vänta. Vill inte släpa dit oss när vi inte mår bra så vi ringde och avbokade, eller flyttade fram rättare sagt. Så nästa vecka får vi nya siffror =)


Så nu är vi inne å kurerar oss så att vi blir friska till helgen, då FÅR vi inte vara sjuka!


Krya på oss.

Av Louise Bertilsson - 13 september 2011 20:04

Vi tittar på gårdagens avsnitt av Ensam mamma söker. Och vi blev fulla i skratt när det var en från Hagfors med. Hon som dejtade honom trodde först att han var från ett annat land, typ Danmark eller Norge eller så.. men sen förstod hon att han var från Sverige och att han hade en annorlunda dialekt!


Haha!!


Förresten, en grej i onödigt vetande, men jag skriver det ändå..... idag är det nog rekord i hur många bodysar Ida lyckas spy ner på en dag: hon hann avverka hela 4 stycken innan det var dags att sätta på pujje.


Tur att vi har en arbetsvillig tvättmaskin!! =)

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards