Loja har ordet!

Alla inlägg under juli 2013

Av Louise Bertilsson - 14 juli 2013 09:00

Grattis på födelesedagen världens bästa pappa! 


Jag älskar dig!


/Ida


Ps, kan vi äta "klas" (kalas) sen? (glass alltså säger mamma att jag ska förtydliga för alla som läser). 

Av Louise Bertilsson - 14 juli 2013 08:15

Det är väl knappast nån hemlighet att min älskade Anders fyller år idag. 30 till och med. Men du kan vara lugn, det är bara en siffra. Man blir inte äldre än vad man känner sig, det tror jag (åtminstone i några år till, hehe). 


Massa grattiskramar och pussar till min Anders på 30-årsdagen!! 


Du är bäst - glöm aldrig det! 



Älskar dig! 



Av Louise Bertilsson - 13 juli 2013 18:36

När Anders satt och bläddrade i tidningen i morse höll han på att bläddra förbi den viktigaste sidan (åtminstone i dagens tidning). Familjeannonserna där man grattar nära och kära på födelsedagen. Jag och Ida hade nämligen satt in en bild på världens bästa som fyller 30 i morn! 


http://www.dt.se/familj/familjeannonser   (du får klicka dig in på Anders bild)


När han väl såg annonsen så blev han förstås glad =)


Och jag är glad som lyckades smussla med bildisättningen i tidningen utan att han ens anade vad jag hade i görningen! =)

Av Louise Bertilsson - 13 juli 2013 18:31

Ikväll avslutar vi våran egenpåhittade trilogi om Titanic. Vi ville gärna se filmen, men insåg att vi aldrig kommer orka hålla oss vakna och se på hela. Så vi delade helt enkelt upp den, så när vi varit ute och grejsat klart om kvällarna, lekt med Ida, nattat Ida och gjort kvällsbestyren så har vi slappat i soffan till Titanic. Helt perfekt slut på de senaste varma kvällarna. 

Av Louise Bertilsson - 11 juli 2013 20:05

Anders tog med sig Ida ut för att jag skulle få en lugn stund inne och grejsa i nya köket. 

Jag satte på radion så att jag hade nånting att nynna till medans jag plockade, tänk att det går mycket lättare med musik... det tråkiga blir med ens mycket roligare på nåt mystiskt, men praktiskt sätt. 


Ida och Anders var ute och städade. De hade på sig tunna arbetsvantar - ja, båda två hade förstås vantar. Och så tog de svarta sopsäckar som de la skräp i som låg lite varstans på gården och på altan. Skräp från bygget - diverse avsågade plank, brädbitar, gammal isolering, gamla fläktröret och annat skräp. Sen när de var klara med skräpplockningen så duschade de av altanen med vattenslangen så nu är den fri från allt spån.


Jag tjuvkikade lite på dem genom fönstret när de grejsade, och jag får lov att säga att Ida verkligen är till bra hjälp. Hon tycker att det är jätteroligt att ha en viktig roll. Och hon gjorde ju PRECIS lika som pappa - då blev det både roligt för henne och nyttigt för oss.  


Känner på mig att det är en slagen liten hjälte som somnar gott inom några minuter. Hon slukade vällingen iallafall, för det tog antagligen på krafterna att vara ute och städa/altanduscha med pappa. 


Gissar på att alla 3 i familjen kommer sova som stockar i natt, för vi har verkligen gjort nytta idag. Jag kanske grejsade lite FÖR mycket, skulle nog ha lyssnat på ryggen, men nej. Inte idag. Idag vann faktiskt viljan, vilket inte hör till vanligheterna. Hoppas att det inte blir alltför jobbig dag imorn bara. Man brukar ju få äta upp sånt där efteråt, men just nu känns det bra att viljan vann. Påminn mig om det imorn, tack, för det känns som att det kommer att behövas. 


Nu tänker jag försöka glömma min onda rygg (lycka till Louise) och lägga mig i soffan och äta vattenmelon framför en film. Får se om vi orkar hålla oss vakna tills filmen är slut, eller om det får bli fortsättning följer imorn. 

Av Louise Bertilsson - 10 juli 2013 16:45
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 9 juli 2013 19:44

Jag gillar förstår när ni gillar mina inlägg, men jag gillar däremot inte att jag inte kan se VILKA det är som gillar. Skulle vilja veta vem som gillar, precis som vid kommentarer. 


Går det att ta reda på vem som gillar?? Snälla, nån som vet? 

Av Louise Bertilsson - 9 juli 2013 16:31

Köket börjar ta form. Fin form! 


Jag blir sååå himla nöjd! 


Men vi börjar från början med ett totalt nerrivet kök. Här är det inte nåt kvar av det som en gång i tiden var ett kök.


 


Allt är urrivet. Borta. 



 


Alla skåp på plats. 




Ena bänkskivan. Svart! =)





   


Och andra bänkskivan med underlimmad diskho och ursågning för spishällen. 




 



Nu börjar man kunna se lite hur helheten kommer att bli. Blyertsgrå sparksockel mot det grå "stengolvet". Vita skåp. Svart bänkskiva. Grå "kitchen board" och luckor med svarta handtag. 


Ett svart/vitt/grått kök i precis vår stil håller på att installeras =)


Ida är förstås med och snickrar hon också. 


 


Här är hon i full sjå att skruva med sin skruvdragare - precis som pappa gör. Hon har hittat ett kvisthål i altanen som hennes svarta leksaksskruvar passar precis i. Hammaren och "mäta" ligger nära till hands ifall de skulle bli nödvändiga i arbetet. 


Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards