Loja har ordet!

Alla inlägg den 10 februari 2013

Av Louise Bertilsson - 10 februari 2013 18:08

Tog en liten promenad efter mellis, skönt att komma ut lite efter att ha varit i tapeternas och limmets värld. 


Jag vet att vi bor i skogen enligt många, Smedjebacken är ju liksom inte så stort, men jag blev faktiskt förvånad över hur många skotrar och rådjur vi såg på bara en halvtimme. Tror att jag räknade till 6 skotrar och 4 rådjur. 


Ida blev jätteglad över våra upptäckter, speciellt när rådjuren blev skrämda av skidåkare och la i en riktigt hög springväxel. "råååå pinger" (rådjuret springer) sa hon glatt där hon satt i vagnen och kollade när rådjuren sprang iväg. 


Nu ska här hängas tvätt, sen ska jag besöka duschen. 

Av Louise Bertilsson - 10 februari 2013 10:26

Jag har turen att vara gift med en mycket händig man. Anders är superduktig. Han har nämligen lärt sig att tapetsera helt själv. Och med facit i hand tyckte han att det var lättare med enmannatapetsering än när man var två. Nu har han koll på allt själv samtidigt som han slipper trängas med nån, det är nog trångt ändå med alla grejer som hör tapetseringen till. Nu gör han precis som han vill nu när han är kung i tapetseringsverkstan. Å

resultatet blir att både han själv å frugan blir nöjda :-)

Av Louise Bertilsson - 10 februari 2013 09:00

Jag fick en idé, jag började mäta, tänka, klura och greja. Jag fick även med mig Anders, så nu håller vi på att förverkliga den idén. 


Vårt datarum håller på att tapetseras, och ska bli kombinerat data/gästrum. Och det gamla datarummet ska bli vårt sovrum. Vi ska alltså flytta upp sovrummet, och jag tror att det kommer bli superbra!! =)


Blivande sovrummet ska också tapetseras, men jag vet inte riktigt vilken tapet än. Vill ha en fondvägg bakom sänggaveln, men har inte sett fondväggen med stort F än. Så vi letar vidare för att hitta det vi söker. Tror iallafall att det ska få gå i svart/vitt/grått. Och jag råkade hitta en superfin sängram med förvaring under som vi föll för direkt. Så den får det nog lov att bli också när vi ändå gör om =)


Innan vi kunde börja med tapetseringen så var det ju lite underarbete som behövde göras. Underarbetet är det allra tråkigaste när det gäller såna här projekt, men det gick förvånandsvärt fort, och tapetseringen kunde börja igår när Ida skulle sova - precis som planerat. 


 


Förra helgen när Anders satt och rättade prov så ville jag börja med rummets underarbete. Jag bad honom ta upp allt jag behövde ha samt instruera mig så att jag sen kunde jobba på egen hand. På med jobbarkläder, och så började jag. 



 


Eftersom tapeten vi ska ha är vit, så målade jag en vit rand där alla skarvar kommer bli för att inte den förra blå tapeten ska lysa igenom IFALL det skulle råka bli en skarv. 



 


Det lilla som behövde spacklas och slipas fick Anders ta hand om. Han brukar vilja ha koll på att det blir som han vill och då är det bäst att han också gör det själv. 




 


Världens sötaste lilla arbetsledar satte på sig hörselskydd när hon skulle hjälpa pappa att förbereda inför tapetseringen. När hon sen la sig ute i vagnen för lunchsovningen så satte pappan i huset igång att tapetsera. 




 


Lite dålig/mörk bild, men här är iallafall de första två våderna på plats. Vit tapet med silverprickar. Det blir jättebra! =) Ett neutralt rum, men med lite liv på väggarna ändå. 


Idag fortsätter tapetseringen så att alla väggar blir silverprickiga och fina! =)

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards