Loja har ordet!

Alla inlägg under maj 2010

Av Louise Bertilsson - 18 maj 2010 15:26

Är förföljd av humlor verkar det som.


När jag satt och fikade surrade det för fullt i gästrummet. Gick dit, och vad fick jag se på gardinen? Jo, en humla såklart.


Stängde dörren så får Anders ta hand om den när han kommer hem. Jag tänker inte befatta mig med den uppgiften faktiskt... där går gränsen

Av Louise Bertilsson - 18 maj 2010 13:51

Klev av cykeln och gick i de värsta backarna när jag cyklade hem idag (brukar i och för sig göra det, men det hör inte riktigt till saken).

När jag gick där i godan ro och släpade på cykeln så upptäckte jag helt plötsligt att det satt nåt på min väska som jag hade i cykelkorgen. Surrade gjorde den också.


En humla var det. En stor humla till på köpet.


Hmm. Hur ska jag få bort den då?, tänkte jag och blev faktiskt lite halvt rädd.


Som tur var så var jag på en liten stig så jag tog en pinne och puttade iväg humlan.


Slutet gott, allting gott.


Men som ni kanske vet så gillar jag inte humlor, getingar och sånt där farligt som kommer för nära. Har fruktansvärt svårt att stå still fast att jag vet att man ska. Skriker av reflex (men det gjorde jag faktiskt inte den här gången) och duckar/springer eller nåt liknande. Hellre mygg faktiskt för dem märker jag knappt.

Av Louise Bertilsson - 17 maj 2010 19:38

När jag cyklade hem från jobbet idag hörde jag en massa surrande överallt.

Vart jag än vände mig och vart jag än cyklade så hördes ljudet av gräsklippare.

Och så doftade det nyklippt gräs. En sån härlig doft!


Men hemma hos oss blir det nog inte så mycket av den varan i år. Vi har ju nämligen ingen gräsmatta, det är mest lera och vatten. Så gräsklipparen får nog faktiskt vackert vänta tills nästa år innan den får ut och jobba igen. Eller nej förresten, det finns nog nån plätt den kommer få klippa även i år, men det blir inte många kvadrat det inte...


Trimmern kommer nog få jobba ungefär som vanligt skulle jag tro, så lite nyklippt gräs kommer jag få lukta på! Det luktar sommar, och idag har det varit riktig somamarvärme.


Det var ett barn på jobbet som sa: "fröken, idag är det sommar... och imorn me".


Jag hoppas att han har rätt =)

Av Louise Bertilsson - 17 maj 2010 17:51

I morse när klockan ringde så var min första tanke varför jag hade ställt klockan. Det är ju lördag! Jag var helt övertygad om att det var lördag idag. Helg.

Då kom Anders med den negativa nyheten. Det är måndag sa han.


NEEEJ! Nej. NEEJ!


Men det har gått bra. Har varit trött idag på jobbet, var riktigt nära att somna på rasten. Sen åt vi mellis ute och det var riktigt mysigt. Rena sommarvärmen ju!


Sov en liten stund när jag kom hem för att få bort skallebanket. Tabletterna och en liten vila gjorde susen.

Av Louise Bertilsson - 16 maj 2010 19:41

Söndag idag. Just den här helgen innebär det att vi har avklarat dag 2 på kursen.


Är trött idag också, men inte lika som igår. Men jag känner på mig att det kommer bli en trött-mösse-vecka på jobbet. Eller så rusar den iväg i vanlig ordning så jag kanske inte ens märker att jag jobbar 7 dagar i rad. Det går nog bra. Det är ju tur att det inte hör till vanligheterna... Kursen är iallafall jättebra, och tiden rusar iväg när man är ute sådär.


Först höll jag på att tappa tålamodet när vi skulle lära oss några knopar, det gick verkligen inte bra. Men sen så, vips, så löste det sig på nåt vis och jag fattade.

Blev utmanad av en kurskamrat att göra en råbandsknop bakom ryggen. Och jag klarade det! Stolt blev jag då. Jajamensan. För visst är det tillåtet att bli stolt över sig själv när man klarar nåt som man höll på att ge upp med?


Nu ska jag ladda inför morgondagen genom att ta plats i soffan. Samma visa som igår, soffläge tills jag ska byta till ryggläge i sängen.

Perfekt efter två lyckade heldagar ute.

Av Louise Bertilsson - 15 maj 2010 18:52

Dag 1 av kursen är nu avklarad.


När vi åkte i morse vid 7.30-tiden var det smattrande regn nästintill hela vägen till Falun. Och ju närmare målet vi kom desto mer regnade det. Jippie tänkte vi, eftersom vi skulle vara ute hela dagen.


Men vädret vände.


När kursen började, började det spricka upp och efter några timmar var det knallblå himmel och strålande solsken. Härligt värre!


Kursen, som är en grundutbildning i ledarskap för skogsknytte och skogsmulle (anordnas av friluftsfrämjandet), är hittills väldigt bra. Lärorik. Idérik. Vi blir hela tiden matade med tips och idéer på vad man kan göra med barnen  + att vi får en grund i vad det innebär med Knytte och Mulle. Kanonskoj! Är riktigt glad att jag anmälde mig till kursen, och att vi hade möjlighet att gå alla 3 från mitt jobb som var intresserade. Hittills är jag riktigt nöjd!


Ska bli kul att se vad morgondagen har att erbjuda.


Måste ju nämna nåt om kursledarna också. De är helt underbara!!

Riktigt kompetenta och trevliga. Kanon.


Tvätten är i maskinen, och det är det enda seriösa jag tänker ta mig an idag. Ska inta soffläge strax och där tänker jag stanna resten av kvällen tills det är dags att förflytta sig till sängen.


Måste ju erkänna att jag är trött. Och då menar jag inte trött som i trött. Utan trött. Full av inspiration och engagemang. Det är med andra ord huvudet som är trött. Kommer nog sova skönt ikväll.

Av Louise Bertilsson - 14 maj 2010 22:05

Markoolio gjorde ett bra uttalande i Talang ikväll. Han sa nämligen att man behöver inte sjunga bra för att bli känd.


Han satte verkligen huvudet på spiken eftersom han själv passar in bra på den beskrivningen. Han bjöd verkligen på sig själv för jag tror inte att han tror att han KAN sjunga.. Han är liksom Markoolio ändå.


Nu ska jag strax krypa till kojs så att jag orkar upp imorn bitti.

Av Louise Bertilsson - 14 maj 2010 17:29

När jag var liten fick jag lära mig av "Totte-böckerna" att: Efter regnet kommer solen fram.


Frågan är bara HUR långt efter regnet som solen kommer.


Men för att "Tottes filosofi" ska funka lär det sluta regna först. Det är första åtgärden liksom, men inte ens dit har vi kommit.


Hoppas på fint väder imorn iallafall när vi ska vara ute hela dagen! 

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards