Loja har ordet!

Alla inlägg den 19 augusti 2011

Av Louise Bertilsson - 19 augusti 2011 18:31

Sen Ida kom till världen har vi blivit stamkunder på apoteket... hehe... lite magdroppar, nässug och annat sånt som hör bebisar till. Idag när Anders kom hem från jobbet åkte han ner för att köpa en febertermometer. Vi tyckte att Ida-gumman var lite varm så vi ville veta hur det stod till med tempen i den lilla kroppen. Och det var som vi anande, hon hade lite feber... inte mycket, men tillräckligt för att bli trött och lite kinkig.

Hon är förresten väldigt öm där de sprutade in stelkrampssprutan igår. Det är som en hård knöl. Men som allt annat så var det helt normal...


Hoppas att febern har gett med sig till imorn. Håller tummarna för det!

Av Louise Bertilsson - 19 augusti 2011 13:36

Föräldrapenning (FP).

SGI. Lägsta nivå.

Låsta dagar. Överlåta dagar.


Begreppen och reglerna är många. Och det är sannerligen inte lätt att bygga ihop det där pusslet av dagar. Vi vill inte att Ida ska vara för liten när vi skolar in henne på förskolan. Jag har sett så många 1-åringar skolas in, och de är INTE stora!

Vill inte göra så...


Så vi har bestämt oss för att hon minst ska vara 1,5 år när hon ska börja på "dagis", eller förskolan som det egentligen heter. Och då är vi inne i december 2012. Och det är ju ingen vits att skola in precis innan jul, så då kan man lika gärna vänta till januari 2013.



Men...


Eftersom jag är inne i branschen så vet jag att det är svårare att få den plats man önskar i januari (det är ju naturligare att det blir platser tomma när 5-åringarna slutar inför sommaren). Och vi vill inte skola in henne på en temporär förskola för att ett halvår senare skola över henne till den förskola vi från början önskade.


Vi ska försöka lägga det här dags-pusslet igen och se om vi har möjlighet att ha henne hemma till augusti 2013. Då är hon 2 år och 3 månader. Men som sagt, det är inte så bara... det är mycket att ta hänsyn till - inte minst pengar... Lyckas vi med det så är det ju kanonbra (och ganska ovanligt faktiskt)! Håller tummarna för att vi får ihop det kluriga pusslet, för Idas bästa!  Annars så...

Av Louise Bertilsson - 19 augusti 2011 13:27

Varken Ida eller jag är på topp idag. Ida känner av gårdagens sprutstick - hon är ovanligt trött och kinkig (eventuellt lite småfebrig, svårt att avgöra).

Stackars liten har ont! 


Och jag känner mig inte helt bra i ena restaurangen - igen. Pumpen fick med andra ord tjänstgöra idag igen. Hoppas att det hjälper även denna gång.


Men vi kämpar på trots att det inte är nån toppendag. 


Nu inväntar vi pappan i huset så att vi kan ta helg på riktigt. Första riktiga helgen på länge känns det som eftersom vi varit lediga så länge tillsammans (och förra veckan jobbade Anders ju bara tre dagar så då var det också lite av en fusk-vecka).


Trevlig helg!

fru

Av Louise Bertilsson - 19 augusti 2011 08:04

19:e augusti. 6 månader sen jag svarade ja i kyrkan och blev fru. 6 månader sen jag fick en till ring på mitt finger. 6 månader sen jag var prinsessa för en dag, jag kände mig verkligen fin den dagen! 6 månader sen vi stod där på kyrktrappen i snö och kyla, men med ett stort leende på läpparna. (6 månader sen jag hade vinterkräksjukan, det sägs ju att det finns en baksida av allt, och även denna bröllopsdag).

Vi har alltså varit gifta i ett halvår nu. Redan. Och jag tror faktiskt att jag har vant mig ganska bra med mitt nya efternamn. Det var riktigt klurigt i början att behöva tänka vad man hette när man skulle presentera sig. Men nu går det bra, har inte sagt fel en enda gång vad jag kan minnas...  


Att ha samma efternamn i familjen betyder jättemycket för mig, det gör en mer vi-känsla, speciellt nu när det finns barn i familjen. Min lilla familj! =)

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards