Loja har ordet!

Alla inlägg den 15 april 2012

Av Louise Bertilsson - 15 april 2012 18:30
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 15 april 2012 11:02

Bilen är glad, han har nämligen fått på sig sina sommarsulor nu i veckan, och idag är det även släpets tur att göra sig vårfin på fötterna. Min cykel skulle också behöva byta om till sommarskorna. Den har nämligen inte använts sen jag cyklade till jobbet när jag var gravid. Och när jag börjar jobba i sommar så känner jag inte riktigt för att ha vinterdäcken på.... Så även cykeln ska med andra ord få "nya" skor så småningom. Och Ida och jag ska då ta en premiärcykeltur  med hennes nya cykelstol och rosa fina hjälm.


Nu ska här ätas pannkaka.

Av Louise Bertilsson - 15 april 2012 10:28

Igår hände det grejer med frigge. Det syns inte jättemycket, men när man vet vad karlarna grejade med igår och hur lång tid det tog så har det hänt en hel del.


 

Efter att alla hålen var grävda var det dags att börja lägga i allt som skulle i: markduk, singel, grus, isolerplatta (den lila plattan till höger på bilden), grus igen och till sist lecastenen. Sen var det "bara" att få dem i våg, vilket inte alltid var så lätt.




Arbetsledaren Ida var förstås med på ett hörn hon också. Här sitter hon kungligt i Annas knä och övervakar arbetet.



   

Anders och Samuel hade lagt ner allt i det här hålet också. Men de var tvungna att ta bort det igen och göra om för att det var en liten förhöjning på mitten de skulle gräva bort. Men det var inte en liten förhöjning, de stötte nämligen på den här STORA stenen. Urgrävt blev det iallafall. Och när de la i allt i hålet igen så blev det kanoners! Så ta-bort-stenen-insatsen var nödvändig.



   

Anna, Ida, Samuel och Anders är fångade på samma bild =)


När de la ner projektet igår kväll/sen eftermiddag så var de 4 hörnstenarna på plats, samt att de hade gjort frigges ram och mätt så att den var i våg och även korsmätt den så att den verkligen är i 90 grader. Vi har med andra ord kommit väldigt långt med frigge och det trökigaste jobbet är därmed mer än halvklart! Nu återstår att lägga i de 4 resterande hålen samt 2 stöttor på mitten, samt markduk under hela boden. Sen kan det riktiga bygget börja =) 



Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards