Loja har ordet!

Alla inlägg den 14 april 2013

Av Louise Bertilsson - 14 april 2013 12:15

Natten har varit bättre, men fortfarande hostig och snorig. Men helt ok ändå får jag lov att säga. 


Pappan gick till jobbet på förmiddagen för att jobba undan lite av allt mastodontarbete lärarna har så här års. Det är mycket med nationella prov, vanliga prov, labbar, omdömen till utvecklingssamtal, betygsvarningar + vanliga lektionsplaneringar etc. Så för att få allt under kontroll tog Anders sig en tripp till jobbet för att kolla över läget lite. 


Jag kände för att hitta på nåt med Ida. Baka fick det bli. Ville baka hennes favoritbröd; nämligen pizzabröd. Men tyvärr grusades de planerna för jästen som jag hittade längst ner i lådan var på tok för gammal. Började genast googla för att hitta nåt bröd-recept som enbart hade bakpulver till jäsningen. Google är superbra, för man hittar nästan alltid det man söker, iallafall i receptväg. 


Frallor fick det bli.


Hittade ett enkelt och snabbt recept; perfekt när barn ska vara med och baka. 


 


Här är en bild på de nybakade bröna! =)


Det är bra när man inte är helt novis på bröd-bakar-fronten, för då vågar man experimentera lite med receptet. Hade orginalreceptet som utgångspunkt, men jag bytte ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl + att jag hällde i lite linfrön och solroskärnor i degen. Det blev med andra ord lite nyttigare frallor. Frallor ā la mamma och Ida!


Till en början tyckte Ida att det var lite läskigt när degen fastnade i bunken och på mina fingrar, men sen sa hon istället "släpp degen". Och "degen busig". Hon åt solroskärnor medans hon tittade på när jag kladdade med degen för att få till hyfsat lika stora bullar. 


Och du kan ju kanske gissa dig till att pappan i huset blev riktigt överraskad när jag och Ida stod och bakade när han kom hem från jobbet =) 


Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards