Loja har ordet!

Alla inlägg den 17 april 2014

Av Louise Bertilsson - 17 april 2014 18:30

Ida och jag har påskpysslat lite. Och Måns var med på ett litet hörn han också. 


 


Jag målade Måns hand gul för att trycka den på ett papper och göra en tupp. Sen gjorde jag likadant med Idas hand. Här är resultatet: en Ida-tupp och en Måns-tupp. Såå sött! 


Måns skrattade när jag målade hans lilla hand (som jag fick bända upp och hålla fast, bebisar vill ju gärna knyta nävarna...). Det kittlades. Ida tyckte också att det kittlades när det var hennes tur. Tokig mamma som målar på barnens händer tyckte Ida! =)



 


Ida ville måla mera och göra fler tuppar. Och det fick hon förstås. Så här är hon i full sjå att måla en tupp till. Hon log hela tiden när hon målade på sin hand =)



 


Här är Idas alldeles egna tuppar. Hon fick lite hjälp med att trycka själva tupp-kroppen, annars har hon gjort resten helt själv. Det var lite svårt att måla med vattenfärger, men alla tupparna ha näbb, öga och ben/fötter. 



 


När vi var i pysslartagen fick hon även göra påskkycklingar av äggkartong. Först skulle de målas gula. 



 


Så här fina blev kycklingarna! De har både fjädrar, ögon och näbb. Ida var riktigt stolt när hon konstaterade att hon hade gjort dem alldeles själv! =)



Ämneshoppar lite och konstaterar att det är den 17:e april idag, alltså Måns 6-månadersdag. Jag fattar det inte. Min bebis är inte så liten längre. Älskade lilla killen! Nya siffror får vi vänta på en vecka till, för då ska han få 6-månadersvaccination och då mäts och vägs det samtidigt. 


Måns och jag lämnade en väldigt ivrig och glad storasyster på dagis idag. Det vankades nämligen påskfirande och då fick de som ville vara utklädda. Och Ida ville. Så vi lämnade världens finaste lilla påskkärring bland sina Blåkulle-kompisar! =) Bild kommer senare.


Nu tar hela familjen påsklov, för nästa vecka är även pappan i familjen ledig från jobbet, och Ida tar då förstås ledigt från dagis då! 


Påskhandlingen på Willys är avklarad också, så nu kan vi njuta av påsken! 


Tänk om påskharen kommer.... 

Av Louise Bertilsson - 17 april 2014 11:01

Jag fick lite inspiration av en sida på Facebook. Så jag och Ida provade.


Vi satte rötterna av en purjolök i vatten, och den började växa på en gång. Sen planterade vi den i jord. 


   


Och så skivade vi en tomat och planterade även den i jord. Det sägs att det ska funka, vi får se. Än har det inte hänt nåt.... oavsett så är det kul att experimentera lite. 

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards