Loja har ordet!

Alla inlägg den 24 april 2014

Av Louise Bertilsson - 24 april 2014 22:22

Nu sover lillprinsen så jag ska passa på att göra detsamma. Han har lite feber efter sprutorna tidigare idag så han var tröttare än vanligt.

Hoppas att natten blir okej.

Natti natt.

Av Louise Bertilsson - 24 april 2014 22:07

När Ida skulle sova frågade jag henne vilket djur hon ville sova med inatt (hon väljer ett djur varje natt, ibland är det samma flera dagar i rad och ibland varierar valet från dag till dag). Hon bestämde snabbt att hon ville sova med Karlsson G.

Minsta lilla djuret i universum valde hon så det var bara att börja leta. ...höll på att ge upp faktiskt för Karlsson G var spårlöst försvunnen. Ida konstaterade att han busade och hade gömt sig.

Till slut hittade jag den lilla sköldpaddan hon fick hos tandläkaren igår. Ida blev jätteglad när hennes sovkompis för andra natten i rad hittades :-)

Det kändes väldigt hopplöst att hitta den där pyttelilla saken. Jag tycker att tandläkaren och doktorn kan införa större leksaksdjur som man slipper leta ihjäl sig efter när barnet vill ha dem... hehe.

Apropå tandläkaren så har Ida varit superduktig och somnat utan tuttis 2 dagar i rad. Jag blir så stolt! Å samtidigt ska jag erkänna att jag får lite dåligt samvete när Ida säger saker som "jag behöver faktiskt tuttis mamma", "nu får du lugna mig mamma" och "visst är jag duktig som klarar mig utan tuttis?"

Det sista sa hon med gråten i halsen och darrande underläpp. Och vips så sätts mitt dåliga samvete i gungning. Men jag stod förstås emot samtidigt som jag tröstade och lugnade henne. Klappade henne lite på ryggen, sen somnade hon. Mammas lilla hjärta är så duktig! Och jag vet ju anledningen till att det bästa är att hon slutar med napp. Men jag tycker lite synd om henne. Kan förstå känslan av att helt plötsligt förlora något som varit en trygghet under hela sitt liv.

Det är en stor grej i ett barns liv. Och det gör mig ännu mer imponerad.

Ingen av oss vågade tro att det skulle funka bara så där, men å andra sidan kanske det var det som gjorde att det funkade. Peppar peppar. Att det inte blev planerat utan bara så där hux flux efter tandläkarbesöket.

Vågar dock inte ropa hej än eftersom det bara gått 2 dagar men utsikterna ser bra ut :-)

Heja Ida!! Du är bäst!!

Av Louise Bertilsson - 24 april 2014 17:18

Kom på att jag glömde uppdatera Idas längdsiffra. Hon var nämligen med till BVC så när jag vägde och mätte Måns så mätte Anders Ida.

Idas nya siffra är 96 cm.

Har inget att jämföra med, hur lång var ditt barn vid 3-års ålder? Alltid kul att jämföra även fast man inte kan det egentligen. Alla är olika och har olika förutsättningar, men allt är normalt. Och det är kul att se alla normala olikheter :-)

Av Louise Bertilsson - 24 april 2014 15:28
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards