Loja har ordet!

Alla inlägg den 19 juni 2014

Av Louise Bertilsson - 19 juni 2014 19:45

Igår satt Måns ute på en filt och kikade när Ida och pappa körde jord i skottkärran. Varsin skottkärra förstås.


 


Stor har en stor skottkärra och Liten har en liten skottkärra. Perfekt!


De har lassat jord i sina kärror så nu kan de börja fylla igen groparna i gräsmattan. Det är efterdyningar av dräneringen och minigrävaren som demolerade gräsmattan....Nu ska det fixas en gång för alla!!


     


Här sitter han, våran lilla arbetsledare och övervakar arbetet med jorden. Mycket jord finns det som ska ut på gräset, så det gäller att man har en pålitlig arbetsledare. Måns anmäler sig frivilligt till det uppdraget. Den viktigaste rollen i projektet tycker han =)



Måns har ju alltid älskat att sova i sitt babynest. Men nu när han hela tiden vill vända sig och sova på magen så funkar det inge bra med nestet längre. Vi provade att ta ur det. Förra gången vi provade att ta ur det gick han inte med på det, han vaknade direkt. Då ville han ha tryggheten nestet gjorde och han ville ligga trångt. Nu vill han istället sova så här:


 

Och nu finns det plats även i vagnen för våran magsovande lilla kille =)


Nu accepterar han att sova utan nestet, tack och lov, för nu kan han fortsätta sova även när han vänder sig i sömnen. 

Av Louise Bertilsson - 19 juni 2014 14:08

På förmiddagen var jag och Ida ner till hennes dagis för att fira midsommar. Det var galonkläder och stövlar som gällde, för det regnade. Aja, glada barn förgyllde firandet så vädret spelade mindre roll. 


Dans (i uppehåll, för precis då hade det slutat regna) runt midsommarstången till levande musik och sen fika med jordgubbstårta och saft blev en bra inledning på vårat sommarlov tillsammans. 


Pappa och Måns var hemma, för det kändes onödigt att ta med lilla bebisen när det regnade. De passade på att städa istället. 


Nu ska vi inte till dagis på läääääänge. Många veckor ska vi tillbringa hemma! Och jag är säker på att Ida kommer längta tillbaka till "sitt dagis" som hon säger. Till hösten när vi kommer tillbaka är det avdelningsbyte för våran stora tjej. Då ska hon skolas in på Humlan.


Men först ledigt, för nu är det SOMMARLOV!!

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards