Loja har ordet!

Alla inlägg under december 2009

Av Louise Bertilsson - 21 december 2009 16:22

Snubblade nyss in på den här sidan på aftonbladet och det slog mig att det är SANT. Precis det jag tänker på, hur fel det ofta blir... Läs vetja.


http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6323479.ab


Varför ska det hela tiden vara mängden som räknas? Varför inte köpa rejäla och lite dyrare grejer istället för att bara köpa många, många, många?!


Jag har svårt att tro att ett barn blir lyckligare och gladare om det får massvis med paket. Jag är ju så dum att jag tror att det är mycket bättre att satsa på en lite dyrare grej som man vet att barnet vill ha. Då uppskattas det vill jag lova!


Kom ihåg det nu i julklappstider att det inte är mängden som räknas, utan innehållet!! Det får låta tråkigt, men det är precis så jag tycker.


Om barnen växer upp med inställningen att man önskar sig saker man väldigt gärna vill ha, så är jag nästan helt övertygad om att de blir glada när de öppnar paketet och upptäcker att just den grejen ligger där.


Om man får det man helst av allt vill ha så spelar de andra paketen inte så stor roll längre. Det vet jag av erfarenhet, inte mig personligen, men andra i min närhet.


När/om vi får barn i framtiden så kommer jag göra allt jag kan för att försöka få dem att inte se till mängden paket, utan innehållet. Det är extremt viktigt tycker jag!!

Av Louise Bertilsson - 21 december 2009 16:07

Det var nåt att klura på det....


Hur ska jag göra? Vad är bäst? Tjänar eller förlorar jag nåt på det?

Vad är viktigast: ledighet eller pengar?


Det tål att tänkas på...


Hehe, ja jag vet, det blev ännu ett kryptiskt inlägg. Men ibland är det skönt att skriva ner de frågor och funderingar man har även fast man inte säger nåt som egentligen är viktigt.

Av Louise Bertilsson - 20 december 2009 19:12

Fjärde advent idag. Det innebär ju som alla vet att man har tänt alla 4 ljusen i adventsljusstaken. Och i vanliga fall brukar ljusen bli lägre och lägre för varje gång man tänder, men inte i vårt fall. Det är nämligen så att det tredje ljuset är kortast. Anledningen till detta är att det ljuset har runnit jättemycket, så det har inte haft en chans att hålla sig längre än ettan och tvåan.


En mycket ovanlig ljusstake skulle jag vilja påstå. Titta!

  

Av Louise Bertilsson - 20 december 2009 11:03

Vi håller på å slussar in granen i värmen.

Vänjer våran gröna och barriga vän med värmen lite i taget så att den inte får nån chock och dör.


Så nu står granen i garaget och droppar av all snö för att senare idag slussas in till slutdestinationen: vardagsrummet.

Av Louise Bertilsson - 20 december 2009 10:54

Idag är det städning och pyssel för hela slanten.


Dammsugning, moppning av golv, dammtorkning, vattning av blommorna, rensning och plockning av både det ena och det andra. Fint ska det bli inför julen.


På eftermiddagen ska vi ha lite tomteverkstad här. Då ska vi slå in julklappar.


Men nu ska jag ta en liten paus och kolla på näst sista avsnittet av Bonde söker fru. Missade det i torsdags när jag var på julbord med jobbet. Tur att det finns internet så att man kan kika i efterhand.

Av Louise Bertilsson - 19 december 2009 22:01

Tänkte försöka mig på att göra figurer i marsipan, men eftersom jag inte är speciellt lagd åt det estetiska och skapande hållet så tänkte jag be om förslag på figurer som är LÄTTA att göra. Tack.

Av Louise Bertilsson - 19 december 2009 18:30

Klev upp ur sängen 06.50 idag för att göra oss klara. Det bar nämligen av till Hagfors, så där har vi varit hela dagen. Kom hem för ca 30 minuter sen.


Först blev det ett snabbt besök på kyrkogården för att tända ett ljus till morfar.

Sen bar det av till farmor och farfar. Och sist men inte minst var vi till min moster och hennes sambo för att äta julmat och fika. Mormor och hennes sambo var också där, så idag har vi nästan träffat alla. Kul!


Idag blir det ingen promenad. Varken jag eller Anders känner för att bege oss ut i kylan, så vi stannar inne å grejar lite eller tittar på film istället.

Av Louise Bertilsson - 18 december 2009 22:15

Jag och Anders tog en promenad efter maten. Det var -15 grader ute, men vi klädde på oss ordentligt med kläder och gick ut. Skönt.


Mitt smink var inte så fint när vi kom hem igen. Det hade klibbat ihop sig, och runnit en hel del, men lika glad var jag för det, verkar det som enligt bilden... =)


  

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards