Loja har ordet!

Alla inlägg under juli 2011

Av Louise Bertilsson - 5 juli 2011 14:52

Måste ju passa på att visa en bild på mina meloner medans det är några meloner att tala om!! Sen försvinner de ju har man ju hört....


Hihi =)


  Vi var till Willys idag å handlade, och de hade extrapris på just meloner. Vi köpte en av varje sort: honungsmelon, tigermelon, galiamelon, gantaloupmelon och piel de sapomelon.


Tigermelon har jag aldrig ätit förut, ska bli kul att smaka! =)

Av Louise Bertilsson - 4 juli 2011 19:23

Ibland när jag bloggar får jag jättebra respons på mina frågor och funderingar, hoppas att det här är en sån gång. Undrar nämligen om man får äta nötter när man ammar? Alltså, inte samtidigt nödvändigtvis, utan under amningsperioden ;)


Om ja; gäller det alla nötter eller är det bara vissa, typ jordnötter?


Tacksam för svar!

Av Louise Bertilsson - 4 juli 2011 15:34

Här kommer en liten rapport från jordgubbslandet. Vi har nämligen varit på självplock i Västansjö strax utanför Borlänge idag på förmiddagen. 33 kr/kg kostar de röda bären. Väldigt bra pris + att det är kul att ha plockat själv. Det är en liten utflykt som mer eller mindre har blivit till en sommartradition för oss. Det dryga är ju när man kommer hem och ska rensa och frysa in dem rackarna... det är inte riktigt lika kul, och det tar mycket längre tid än att plocka dem.. men men.. allt har ju en baksida..

I jordgubbslandet hittar ni bland annat Anders, Samuel och Anna som är i full fart å plockar jordgubbar. Jag och Ida höll i kameran och övervakade det hela. När vi inte stod å kollade (övervakade menar jag förstås) var vi ute på en promenad i omgivningen. Såg några kor efter vägen, men de missade Ida för hon sov så gott...  

   

Garanterat svenska närodlade jordgubbar!! =) 


 Här står vi: Samuel, Anna, jag och Ida och beundrar skörden. Framför oss är familjen Bertilssons bär, och bakom oss är Falk/Chapmans bär.


Mycket bär bidde det, men det är ju därför man åker till självplock, det är ju då det lönar sig. I skrivandets stund har vi även rensat och fryst in det mesta av bären. Bara lite kvar som kommer att få stå i kylen tills imorn ifall man blir sugen, hihi =)

Av Louise Bertilsson - 4 juli 2011 13:35
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 3 juli 2011 18:50

De här två barnen verkar rörande överens:


http://video.se.msn.com/watch/video/tvillingar-pratar-med-varandra/1jjnuh7c3


Häftigt att se hur de kommunicerar tycker jag!

Av Louise Bertilsson - 3 juli 2011 16:31

Förmiddagen ägnade vi åt att göra rabarbersaft i mängder. Mycket fin rosa saft bidde det! =) La det i stora lådor från Ikea och slängde in i frysen. Perfekt sätt att lagra hemgjord saft!! Det är bara att ta en sked å gräva ur och lägga i ett glas och hälla i vatten. Gott, kallt och enkelt + att den håller sig väldigt länge i frysen.


Eftermiddagen ägnade jag och Ida åt till att ta en promenad. Ida sov och jag gick å gick.

50 minuter tror jag att jag var borta.. eller närmare 1 timme kanske det var till och med.

Anders var hemma å grejade med att tvätta husgrunden på framsidan. Den ska nämligen målas om så den blir FIN! =) Det kommer garanterat bli ett stort lyft!

Av Louise Bertilsson - 2 juli 2011 17:16

Välkommen till världen min lilla tjej-kompis!!

Idag kom du äntligen till världen, ca 1,5 månad efter mig.


Var snäll mot dina föräldrar nu, och försök ha lite överseende med att de inte alltid förstår vad du menar... det är inte alltid så lätt, det är en ny situation för dem också. Jag gör mitt bästa med att vara en snäll tjej, men även om jag är lite grinig ibland så försöker jag tänka att min mamma å pappa älskar mig ändå. Vi är ju det bästa de har!


Sen när vi blir lite äldre ska vi leka, du och jag, precis som våra mammor gjorde när de var små. Nu i sommar får våran "lek" bestå av att ligga bredvid varann på en filt å sprattla. Men sen du, då blir det andra bullar.


Mamma å pappa hälsar grattis till din mamma å pappa!!

Vi 3 ser fram emot att träffa er 3! =)


Hälsningar

Ida

Av Louise Bertilsson - 2 juli 2011 17:12

Är på jakt efter ett par rosa eller turkosa leggings i capri-modell... hmm, nån som vet vart det kan finnas antingen i dam-storlek eller barn storlek 170?

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards