Loja har ordet!

Direktlänk till inlägg 19 april 2014

äggjakt

Av Louise Bertilsson - 19 april 2014 14:54

Vi gick ut på förmiddagen innan det var dags att fixa påskmaten. Ida fick syn på nåt konstigt som låg på gården, lite undangömt. Hon gick för att kika vad det var, och hon trodde först att det var en boll. Men sen kollade hon mer noggrant och såg att det var ett ägg. Ett påskägg. Vi förklarade för henne att det är påskharen som varit här i natt och lagt ägg hos barnen. Eller rättare sagt; gömt ägg i barnens trädgårdar. Så idag på påskafton får barnen leta. 


Ida öppnade ägget, men det var tomt. Vi fortsatte leta tillsammans för det verkade ju lite konstigt om påskharen lämnat tomma ägg. Efter en liten stund hittade hon ett till ägg. 


 


Påskharen hade gömt ägget vid frigge, och Ida öppnade. Den här gången var ägget inte tomt, utan det var nappar till Måns. 



Om Måns fått ett ägg så borde det ju rimligtvis finnas ett ägg till Ida också, så jakten fortsatte. 


Ida jublade när hon fick syn på ett till ägg. Ett stort ägg!!


   


Ida gick för att hämta ägget. Påskharen hade gjort det lite svårt när han gömde det i skogen så man måste hoppa över diket för att komma dit. Men det ska vara lite klurigt att hitta dem tydligen. 



 


Nu är det spännande att se om även det här ägget var tomt eller om det var Idas ägg hon hittade den här gången. 




 


Ååååh vilken lycka! Ägget var inte tomt. Det fanns trosor och lite godis däri. Och Ida blev superglad!! 


Jag tycker att det är roligt att hitta på lite egna traditioner, och jag kan snabbt konstatera att äggjakten var lyckad och väldigt uppskattad. Kul med besök av påskharen! =) Första årets äggjakt, och det blir garanterat fler gånger!! Nästa år är Måns mer benägen att leta själv också istället för att skicka syrran att leta och öppna sitt ägg, hehe. Men för rättvisans skull var ju förstås även lillebror tvungen att få ett ägg. Annars skulle Ida ha tyckt att det var tokigt. Hon konstaterade iallafall att det var bra att Måns fick nappar, "för han är för liten för att äta godis". 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise Bertilsson - 7 januari 2017 10:52


Av Louise Bertilsson - 20 oktober 2016 16:53

Nästa helg blir det vintertid, klockorna ska flyttas. Kände att jag måste börja i god tid... Har redan flyttat klockan från sovrummet till vardagsrummet och klockan från vardagsrummet till badrummet. Svårast var mikroklockan. Nu är hela mikron i sov...

ego

Av Louise Bertilsson - 8 augusti 2016 19:49


före och efter

Av Louise Bertilsson - 30 juli 2016 19:59

Jag har bestämt mig. Jag kommer att lägga upp nån bildbomb ibland, men mer än så blir det nog inte just nu. Känner inte för att skriva, så ni får nöja er med lite bilder. Men en vacker dag kanske jag kommer tillbaka om det är nån som vill läsa mina o...

Av Louise Bertilsson - 20 juli 2016 12:57

För att jag måste.. Bara därför. Jag är snart 32 år och jag inser att jag fortfarande har så många obesvarade frågor. Jag har till exempel aldrig fått reda på ifall Sarah kom till hörnet vid 7-eleven eller hur man tar den blå vägen hem... va...

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards