Loja har ordet!

Alla inlägg under juni 2010

Av Louise Bertilsson - 17 juni 2010 22:04

En minigrävare har varit här idag å arbetat åt oss. Närmare bestämt så har han tagit bort en buske och grävt 13 hål som vi ska gjuta plintar i till uteplatsen. 


Gubben som grävde såg ut som en gammal skeppare (långt grått hår, långt skägg, tatueringar, nästan inga tänder och så rökte han) men han var nog en sann grävare. Han var riktigt skicklig med skopan när han grävde och grävde och grävde. Men han sa att det var fruktansvärt hårt i backen, det kändes som permafrost sa han. Så med andra ord gjorde vi rätt som tog in en grävare istället för att gräva för hand. Det hade vi aldrig klarat. Det var faktiskt knappt så att maskinen orkad..


Vi har varit ute nu och med lite hjälp flyttat ramarna tillbaka på sina platser så att vi kunde börja skotta igen hålen. Men först satte vi naturligtvis i gjutrören på plats. 4 rör sitter på plats nu. 

Det kommer bli kanonbra när det är klart!

Klockan 21.30 ungefär gav vi upp med kvällens arbete i trädgården.

Av Louise Bertilsson - 16 juni 2010 22:19

Sitter här vid datorn och är tårögd. Fick nämligen nyss en underbart fin text skickad till mig på facebook. En mycket personlig text från en nära vän.

Blir alldeles varm inombords. Och fruktansvärt glad!


Jag hoppas att vi alltid kommer att hålla ihop som NÄRA vänner!

Det är så jag vill att det ska vara. Nu och för alltid.


En nära vän ska man vara rädd om, de växer inte på träd. Tack för att du finns.

Av Louise Bertilsson - 16 juni 2010 19:52

Till Ludvika efter jobbet.


Men innan vi började handla köpte vi oss varsin glass på Hillängskiosken.

Riktigt riktigt gott var det! Deras glass är superb måste jag säga.


MM och Willys stod därnäst på listan över affärer att besöka. Så nu överlever vi en vecka till =)

Av Louise Bertilsson - 15 juni 2010 16:37

Använde apostlahästarna för att ta mig till jobbet idag. Blev hämtad direkt efter av Anders, UFS och TEU (släpet). Vi begav oss direkt till grustaget Swerock i Snöån för att köpa grus. Måste nämligen ha grus till gjutningarna vi ska göra i helgen.


Passade även på att köpa en bal toapapper på Granngården. Perfekt när det är lite "rea" på dasspapper. Sånt som inte har nåt bäst-före-datum så det kan man hamstra lite när det är billigare =)

Av Louise Bertilsson - 14 juni 2010 18:21

Vad olustigt det är när man möter en person som man känner igen SÅÅ mycket, men man vet inte vartifrån. En person som det är helt omöjligt att placera.


Detta hände mig idag när jag cyklade hem från jobbet.


Han hade nog samma känsla han också för han tittade och studerade mig noga när vi möttes. Mer noga än vad man brukar göra liksom...


Resten av cykelturen kunde jag inte tänka på just nåt annat än att försöka placera mannen jag mötte. Och jag kom faktiskt fram till att det MÅSTE ha varit min mattelärare från gymnasiet.


Det var inte så konstigt att han var svårplacerad... inte en person man träffar dagligen liksom, jag tror faktiskt att det är första gången jag ser honom nu sen jag tog studenten. Kommer iallafall ihåg att han var en bra lärare =)

Av Louise Bertilsson - 13 juni 2010 16:17

Resultatet av förmiddagens klurigheter med brädorna blev följande:

  


Bilden visar 2 ramar som talar om vart hålen ska grävas (det syns dock inte på bilden). Nu får man även en liten hum om hur stor uteplatsen kommer att bli. Totalt så blir den 38 kvadratmeter. Det kommer bli såå bra!


Ramarna kommer även underlätta när det ska gjutas eftersom det är raka linjer att jobba med. När man väl kommer fram till en lösning så brukar det bli bra.

Av Louise Bertilsson - 13 juni 2010 11:41

Vi håller på (inte jag just nu för jag var tvungen att fixa mat, tack!) att mäta ut vart uteplatsen kommer att vara så att plinthålen kan grävas. De ska nämligen grävas med maskin så vi måste märka ut vart det ska grävas.


Men det är sannerligen inte det lättaste. Det är fruktansvärt svårt!

Ingenting är rakt. Ingenting funkar som det ska. Ingenting. Ingenting. Ingenting.


Ibland får jag sånt kli på allt som heter virke, brädor, plankor och så vidare. Gillar det inte! Men det kommer blir fruktansvärt bra sen när det är klart. Men just nu så känns det långt dit.. men bara plintarna är grävda och gjutna så har vi kommit en lång bit på väg tycker jag.


Men pilljobbet är ju nu och jag verkligen hatar det... blir aldrig bra.. är nära att ge upp, men Anders har tålamod åt oss båda. Och tur är väl det!


Nu ska jag gå å kika hur det står till med ugnspannkakan i ugnen.

Av Louise Bertilsson - 12 juni 2010 19:26

Vi provgrävde lite på baksidan nu när det regnade och det gick jättelätt att platta till leran. Leran var mycket mer foglig nu när den var blöt så vi passade på att fylla igen lite håligheter. Flyttade helt enkelt leran till där den skulle göra mer nytta. Och det var mycket mycket lättare nu när den var mjuk och blöt än innan när den var torr och hård.


Så regn är med andra ord bra till nåt iallafall =)


Nu blir det snart att förflytta mig till soffan där jag tänker tillbringa resten av kvällen.

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards