Loja har ordet!

Alla inlägg under maj 2014

Av Louise Bertilsson - 19 maj 2014 08:15

Nu när Måns dricker välling på morgonen så går frukosten mycket mycket fortare än när han åt Måns-mjölk. Så nu för tiden har vi mycket tid kvar innan det är dags att åka till dagis för lämning.


Pusselbygge till exempel. 


Ida övervakades av Måns när hon byggde golvpussel (som hon för övrigt klarar helt själv nu!)


 


Övervakaren Måns har en kanin i munnen för att göra övervakarjobbet ännu svårare. Han vill påpeka att han har simultankapacitet.... det önskar jag att jag också hade... kan man träna det på nåt sätt?? 



Av Louise Bertilsson - 17 maj 2014 19:15

Vad overkligt det känns att Ida fyller 3 år idag. Overkligt, men ändå inte på samma gång. 


Dagen började med att jag och Anders sjöng för henne på morgonen. Ida låg och sov, och vi kom in i rummet med paket och sång. Ida vaknade snabbt upp och konstaterade att hon var 3 år nu. 


 


Ida visar på sitt eget sätt hur många år hon fyller. 3 fingrar upp såklart! =)


Efter frukost lekte hon med nya lekserna hon fick av oss medans jag och Anders fixade med diverse saker för att få hennes dag bra. Altanen behövdes spolas av, födelsedagsfikat skulle fixas, kläder skulle plockas fram till alla, duschning etc. 


Bilder från dagen och resten av helgen gör jag en bomb på sen. Orkar inte dutta dag för dag utan jag slår ihop det till en bildvisning istället. 


Tusen grattiskramar och pussar till världens bästa tjej som fyller 3 år idag!! Jag älskar dig Ida!!


I tidningen kunde man se våran prinsessa såklart, dagen till ära. Och även på nätet, men jag kan inte hitta på dt:s hemsida längre, men det finns där nånstans i cyber =)


Nu är det snart dags för våran trötta 3-åring att sova. Man blir väldigt trött efter en händelserik och rolig dag. Imorn fortsätter firandet med mer paket, besök och gofika. 


Än en gång; grattis till det bästa som finns! En av meningarna med mitt liv =)

Av Louise Bertilsson - 16 maj 2014 23:31

Jag har svårt att sova. Och det kan jag lova med hundra procents säkerhet att jag hade för exakt 3 år sedan också. Garanterat. För då hade jag liiiiiite annat att pyssla med natten till den 17e maj. Natten då solen strålade från en klarblå himmel och världens finaste och bästa lilla tjej föddes. Tänk att det var tre år sen.

Nu svävade jag iväg i tankarna igen. Jag måste sova nu. Måste ladda inför morgonsång för födelsedagsbarnet.

God natt älskade 2-åring. Imorgon när du vaknar är du 3 år <3

Av Louise Bertilsson - 16 maj 2014 11:00

Ny månad i bebisens liv innebär nya siffror från BVC. 


Vi var där i morse, jag Ida och Måns, för att få nya siffror och så här såg det ut idag: 68 cm och 7870 g


Måns fortsätter att följa sin kurva bra, men BVC-sköterskan konstaterar att han är en liten kille. Hon konstaterar även att han ser ut att må bra och att han är en väldigt fin kille. Jag håller förstås med. Världens finaste kille! Och ja, han mår bra. Det är det inga tvivel om. Han trivs med livet. 


Ida, som fått "panik" och blivit jätteledsen så fort vi parkerat utanför VC, var jätteduktig under hela BVC-besöket. Hon frågade direkt i morse om vi skulle åka till BVC, men hon fick hejda sig lite =) Det är sååå skönt att det går att ha med henne på såna här enkla grejer när det inte är hon som ska dit. Skönt att det funkar så bra, och att jag slipper bli stressad och orolig över det innan.  För ungefär ett halvår sen hade jag inte tänkt tanken på att ta med henne dit själv. Så det är en lättnad att hon tycker att det är okej nu. En riktig lättnad i mammahjärtat.


Nu är det exakt en vecka sen Måns åt sista mål Måns-mjölk. Så nu kan jag säga att jag inte ammar längre. Att sluta amma med Måns har gått som en dans på rosor. Det flöt på rejält bra även fast det såklart funnits några hinder på vägen, och några dagar när han inte varit riktigt överens med annan mat så jag fått ta fram restaurangen. Men överlag har det gått riktigt bra. Lite mindre än en månad tog det, och det tycker jag är imponerande eftersom kosten dittills varit väldigt ensidig och söt. 


Det är ju inte bara maten man ändrar, utan även sättet maten ges på. Det är imponerande snabbt att på så kort tid acceptera att inte mys-äta såsom han har gjort i 6 månader. För mys-äta har Måns verkligen gjort varje måltid när han ammandes. Mellan 30 minuter och strax över 1 timme tog målen, varav de längre måltiderna var kvällstid när han var mer snuttig och närhetssökande. 


Restaurangerna är alltså stängda nu. För den här gången iallafall...Hihi... ;)

Av Louise Bertilsson - 16 maj 2014 10:15

Jag har byggt ett träd, en polisbil och en polisstation av duplo till Ida så hon har nåt att leka med. 


 


Sen utökades det lilla samhället med en kiosk, ett tåg och en båt också.


Ida tyckte att det var roligt att leka, och för en gångs skull lekte hon även när jag inte var i rummet. Tar det som ett tecken på att det var roligt. 

Av Louise Bertilsson - 15 maj 2014 14:15

Premiär för utemellis, och det gillades skarpt av Ida att ha picknick ute =)


 


Hur kan det komma sig att allt smakar mycket bättre utomhus? 



Av Louise Bertilsson - 15 maj 2014 13:43

Måns bkev trött så vi satte på oss lite kläder och gick ut. Måns somnade i vagnen ganska snabbt och Ida leker.


Innan vi gick ut roffade jag åt mig några mackor, bredde dem, och gjorde i ordning något att dricka. Så nu är mellis klart. Det ska ätas ute idag tänkte jag.

Av Louise Bertilsson - 15 maj 2014 11:15
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards