Alla inlägg under november 2009
Måste ju berätta att krabblådan blev succé!
Superdundergod blev den.
Men jag måste uppdatera receptet lite:
Istället för 6 formbrödsskivor, ta 7 eller 8. Och så måste du nog göra vit sås på 8 dl mjölk om du har en normalstor ugnsfast form.
Idag är det jubileum. 25 år för att vara exakt. Nej, det är inte jag som fyller år (om du har missat det så fyller jag i oktober).
Det jag pratar om är min underbara PAPPA.
Han har varit världens bästa pappa i 25 år i år och det ville jag passa på att fira idag när det är fars dag.
Förutom ett paket så har jag knåpat ihop en sån här fin godis-kaktus till min älskade pappa!
Vad tycks?
När mörkret föll över Smedjebacken vid 16-tiden fick jag för mig att gå ut och flytta löv (kratta).
Anders var jätteduktig som bakade matbröd så det var väl därför jag också fick ett ryck att göra nåt nyttigt antar jag.
Jag fattade krattan och började flytta löv. Kände i vänstra armen att jag kommer få träningsvärk, om inte så blir jag förvånad. Aja. Det visar sig.
Nu har vi precis ätit tacos. Proppmätta.
Ska ut och promenera i mörkret en sväng hade vi tänkt. Den dagliga promenaden. Oftast daglig iallafall.
En dassig lördag är precis vad det är idag. Trist, blött och grått.
Anders trotsar vädret och står ute och tvättar UFS, som säkert kommer att bli nöjd med omsorgen. Det gäller att passa på mellan regnskurarna.
Är de här filmerna bra?
När Anders åkte iväg var jag riktigt duktig faktiskt.
Jag tog nämligen tjuren vid hornen och grejade lite med tvätt.
Jag tog ur sängkläderna och kastade dem i maskinen, bytte handdukar, tog reda på ren tvätt och la in det i garderoben.
Det är faktiskt skönt att "jobba undan" lite sånt innan helgen, men det är inte så ofta jag har motivation till det om jag ska vara ärlig. Tyvärr.
Självklart Ingrid ska du, och alla andra förstås, få receptet till krabblådan!
1. koka 5 ägg och skiva dem och lägg dem längst ner i en ugnsfast form.
2. klipp 2 paket krabbfishpinnar till små kuber och lägg ovanpå äggen.
3. skiva 6 st formbröd till små kuber och lägg som lager nr 3.
4. koka en vit sås och ha i en fiskbuljong och klippt dill och häll sedan såsen över formen.
5. på med riven ost
6. in i ugnen 15-20 minuter på 200 grader.
Om man gör till 2 personer räcker det med 3 ägg och 1 paket krabbfishpinnar.
Smaklig måltid!
Kom på att jag har glömt att berätta att jag och Anders var ute i snöovädret igår kväll på en promenad.
Tungt gick det, men vi gick iallafall trots snö, kyla och blåst.. Kände oss riktigt duktiga när vi kom hem igen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|