Loja har ordet!

Alla inlägg den 28 maj 2012

Av Louise Bertilsson - 28 maj 2012 18:28

Råkade ut för det där söta lilla ligistfingret idag som stänger av datorn. Oftast lyckas man hindra henne när man ser att hon är på g, men idag var hon toksnabb och datorn slocknade. Snabbt gick det. För snabbt. 


Ida såg väldigt nöjd ut med sin bedrift, och jag fick dessvärre göra om hela blogginlägget som jag hade skrivit innan datorn hängdes.... hmm... men nu är iallafall markis-inlägget omskrivet och publiserat.

Av Louise Bertilsson - 28 maj 2012 18:15

När vi flyttade in i huset fanns det markiser på framsidan på alla fönster ovanför balkongen. Fula var de + att man var tvungen att gå ut för att fälla ner dem. Så när vi bytte fasaden så satte vi aldrig tillbaka markiserna eftersom vi aldrig använde dem.


Efter ett tag kom vi på att vi ändå skulle ha markiser där eftersom solen ligger på hela dagarna och det blir minst sagt VARMT inne. Så vi började kika på markiser på både Rusta, Bauhaus och lite andra såna affärer. Men nej, vi hittade inte det vi sökte. Längderna stämde inte, det skulle antingen bli för korta eller långa + att vi inte hittade nån färg vi gillade och som skulle passa in. Så vi köpte inga.


Sen fick vi tipset att ringa en firma i Borlänge som måttanpassar markiserna efter fönstren samt att man får bestämma färg och hur kappan längst ner ska se ut. Helt enkelt skräddarsytt på alla sätt och vis efter önskemål. Perfekt!


Vi slog till och så här blev det:


 

Vi valde lila färg och rak kappa. Och så valde vi förstås att vi ska kunna fälla ner dem inifrån så man slipper ut. På fönstret längst till vänster på bilden sitter det ett hjul på balkongdörren så att man ska kunna öppna dörren även fast markisen är nere, då skadas inte markisen - smart!


Det blir förstås fortfarande varmt inne, men inte alls på samma sätt som utan markiser. Man slipper den där tryckande hettan och det är fruktansvärt skönt. Mer behagligt liksom.


Vi är supernöjda!


Nu har vi precis ätit tacos. Gott tyckte vi alla 3.

Av Louise Bertilsson - 28 maj 2012 09:56

Idag på promenaden fick jag se att liljekonvaljerna blommade. Jag har länge sett bladen, men idag hade även blommorna kommit. Sommar! Men hallå vädret, vem har beställt regn? Kunde vi inte få ha det varmt och soligt ett tag till nu när man började vänja sig med att sitta ute och äta mat och mellis, när man var van vid att kunna gå ut barfota och bara tunna sommarkläder. Nehej, sån tur skulle vi tydligen inte ha.


Förresten, fick hjärtklappning på promenaden. Det var en katt som följde efter oss och jag kunde inte skrämma bort den =( Till slut gick katten framför vagnen och ställde sig där. Jag fick lite smått panik, hur sjutton ska jag göra tänkte jag!? Jag väste och försöke skrämma den, men nej. Till slut lyckades jag mer eller mindre springa ifrån den. Usch vad jag ogillar katter. Och såna här händelser gör ju inte att den åsikten ändras precis... Det gick iallafall bra till slut och det var ju tur det! 

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards