Loja har ordet!

Alla inlägg under januari 2014

Av Louise Bertilsson - 19 januari 2014 23:15

Jag har letat som en tok efter en tygburk/tygpåse eller vad man ska säga att ha hårspännen i. Nu när Ida också har börjat använda spännen så har det blivit en hel del, och de har en tendens att sprida ut sig i huset. Så jag behövde en förvaringskorg till dem. En fin, tjejig förvaringskorg till våra tjejiga prylar. 


I varenda tänkbar och otänkbar butik har jag letat, men utan resultat. 


Och så var jag in på loppis-Karusellen här i Smedjebacken och fick se att de utför syjobb. Så jag frågade helt enkelt om hon som syr kunde sy en sån till mig. Det kunde hon förstås. Så igår var Anders ner och hämtade mitt beställningsjobb. Här är resultatet: 


 


En söt rosa tygkorg med vita prickar och rosett har vi nu att förvara våra hårspännen i =) 

Av Louise Bertilsson - 19 januari 2014 17:43

Nu har jag varit på bio för första gången i mitt liv. Mamma och pappa hade förklarat för mig va som väntade - vad jag skulle få se och vad som skulle hända. Det var svårt att förstå innan man varit där...


När vi kom dit fick man köa ett tag för det var många barn som ville se filmen. Att köa är ju aldrig kul, men man måste ju sägs det... När betalningen var gjord fick barnen låna en varsin plaststol att sätta i vanliga biostolen så att man skulle komma upp lite för att kunna se bra. Smart uppfinning!!


Till slut stängdes dörrarna, det blev mörkt, och de stora gardinerna åkte åt sidan. Och så började filmen. BAMSE!!! Det var en väldigt bra film tyckte jag. 


Godis fick jag såklart också - det hör tydligen till bio-konceptet, så det tackade jag såklart inte nej till. Mums!


Jag vill gärna gå på bio fler gånger, det var jättekul!! =)


/Hälsningar Ida




Av Louise Bertilsson - 18 januari 2014 13:32

Ida gillade väskan och skärpet jag köpte till henne på loppis-karusellen. Jag fastnade direkt för prickarna :-)

Så den fick följa med hem.


Hoppas att febern har nått toppen för den här gången, Ida mår lite bättre nu även fast lite feber är kvar. Hon leker. Och det glädjer mig att hon har ork.

Pappan drog till Ok för att tvätta bilen å så skulle han uträtta lite ärenden när han ändå är ute å far.

Måns äter och jag bloggar lite.

Av Louise Bertilsson - 17 januari 2014 18:50

Helt plötsligt upptäckte vi att Ida hade fått feber. Helt hux flux bara. Jag skulle lägga mig och gosa med henne och se på tv, och när hon la sig på min arm tyckte jag att hon var väldigt varm i nacken. Orsaken var enkel, men tråkig; feber. 


En bra dag med besök på förmiddagen och en tripp till Ludvika på eftermiddagen slutade alltså med 39-graders feber för våran sessa. Hoppas att det är en sån där febertopp som går över snabbt. Vi har ju massa roliga planer inför helgen som vi vill genomföra. Men tyvärr är ju feber en sån sak som grusar de flesta planerna. Håller tummarna för att hon sover bort febern i natt! 

Av Louise Bertilsson - 16 januari 2014 11:10

Jag och Måns har haft turné på vårdcentralen idag. Först BVC och sen MVC.


På BVC kunde vi konstatera att han följer sina kurvor väldigt bra, både vikt, längd och huvudomfång är precis som det ska på våran lilla kille. Han väger nu 6320 g och är 62 cm lång. Det är väldigt roligt att höra att BVC-sköterskan tycker att han ser väldigt lugn och trygg ut. Det värmer verkligen att höra! Måns bekräftade det med ett brett tandlöst leende och lite joller, goa lilla gubben =)


När vi var klara på BVC gick vi till MVC för att få ett nytt blodvärde och blodtryck på mig. Blodvärdet var mycket bättre nu, men det går inte riktigt att lita på värdet eftersom det togs i fingret. För att få ett exakt värde ska det tas venöst i armen, men det hanns inte med idag. Men även fast man tar i fingret så får man ju en liten hint om hur man ligger till värdemässigt, så det var ju bra att det har höjts igen. Det lönar sig alltså att knapra järntabletter (när man väl kommer ihåg dem vill säga).


Blodtrycket däremot vägrar visst att sänkas, det ligger kvar där det låg för en månad sen. Men BM sa att det kunde vara så efter en graviditet och att man skulle ha koll på det. Så jag får fortsätta slinka in dit med jämna mellanrum sa hon och kolla läget, för det var tydligen viktigt att det inte höjs. Det är inte FÖR högt värde nu heller egentligen, men det är förhöjt mot vad jag brukar ha och då måste det hållas koll på. 


När vi ändå var ute och åkte passade vi på att svänga in på Ica för att hämta ett paket, och så gjorde vi en liten snabbvisit på Karusellen.


Gjorde ett litet städrace när vi kom hem så nu är båda toaletterna skrubbade. Nu är det dags för mamman att äta lite lunch innan prinsen vaknar och vill att jag öppnar restaurangen som tydligen serverar väldigt bra mat för sin VIP-gäst =)

B&J

Av Louise Bertilsson - 15 januari 2014 09:15

Många gånger har jag tänkt att jag skulle prova glassen Ben&Jerrys, men jag har snålat ur. Den är sannerligen inte billig över huvudtaget...


 


Har hört mycket bra om den här glassen, och den har fått många positiva röster. Känns som att jag var den enda som inte hade smakat, så till slut slog jag till. 


Den var riktigt god, men den är inte värd priset, den här glassen är jag för snål för att köpa egentligen, men nu har jag testat iallafall den här smaken. Får se om jag slår till på en annan smak nån annan gång. Vad finns det mer för smaker? 

Av Louise Bertilsson - 14 januari 2014 10:44

Idag har världens bästa Ida namnsdag. Det är nämligen Felicia-dagen idag! 


Felicia, namnet som betyder "stor lycka", och det är precis det Ida är för oss. Stor lycka! 


Grattiskramar till finaste prinsessan <3

Av Louise Bertilsson - 14 januari 2014 00:19

Ida gillar verkligen bondgården hon fick i julstrumpan på julafton.
Idag när Måns sov frågade jag henne vad vi skulle leka med och hon svarade snabb "bondgården". Så så fick det bli. Vi lekte med bondgården och allt som hör till länge. Jag tror verkligen att Ida uppskattade våran lek på tu man hand :-)

Bonden är ute i hagen och kollar så att djuren har något att dricka. Kossorna står i sina bås inne i bondgården. Grisen som Ida håller i handen är på väg hem matskålen. Traktorn är parkerad utanför. Ja det är helt enkelt en vanlig dag på landet :-)

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards