Loja har ordet!

Alla inlägg under april 2011

Av Louise Bertilsson - 12 april 2011 11:04

Har provat mig på att göra en ny design till min blogg. Det var ett tag sen nu så jag tänkte att lite förnyelse skadar väl inte. Blev ganska nöjd faktiskt även fast det är väldigt svårt att "få till det" så som man tänkt.

Av Louise Bertilsson - 11 april 2011 19:43

När Anders kom hem från jobbet berättade han något som inte var bra. Dagens dåliga nyhet var att han hade redan sett en mördarsnigel =(

Mördarsniglarna kommer med andra ord att erövra även denna sommar. BLÄ för dessa äckliga och onödiga djur!!

Av Louise Bertilsson - 11 april 2011 14:23

Sitter här vid datorn och tänker tillbaka på min graviditet. Har bestämt mig för att skriva ner hur den har varit - för hur stor är chansen att man kommer ihåg allt sen? Inte stor alls skulle jag vilja påstå.


Rör upp en hel del känslor när jag skriver - speciellt när det handlar om första ultraljudet. Det är jobbigt även fast det gick så bra som det i slutändan gjorde. Kommer aldrig glömma den evighetslånga veckan innan vi fick svar. Fruktansvärt var det! Men vi fick ju världens bästa julklapp - en friskförklarad dotter och ingen var lyckligare än vi!! =)


Tänker även tillbaka på när vi berättade om skatten i min mage, men även illamåendetiden, vad jag åt och inte åt, lukter, och allas uppmuntrande ord: "det går över efter vecka 12 ska du se". Men nej, det gjorde det inte. Jag fortsätter ju att spy än idag även fast jag inte mår illa... det hör ju liksom till morgonrutinerna. OM jag inte följer dem så blir hela dagen konstig.


Den här graviditeten har verkligen varit en bergochdalbana av känslor. Och både jag och Anders har fått uppleva riktiga moders - och faderskänslor till våran prinsessa. Vi har fått uppleva känslor vi inte visste fanns och som vi inte visste att man kunde känna. Att vänta barn är riktigt häftigt, spännande, roligt, fascinerande och skrämmande - allt på samma gång! En riktig känslostorm kan man säga.

Av Louise Bertilsson - 11 april 2011 11:57

Det blev soppa av alltihop kan man säga. Broccolisoppa rättare sagt. Men det var svårt. Åt upp ganska mycket, men sen började jag känna mig lite konstig så då övergick jag till smörgås istället. Provar imorn igen med portion två så får se om det går bättre då...


Jag tänkte att broccolisoppa är alldeles ypperligt att äta för att få i sig järn. Tänker nämligen göra allt jag kan för att slippa äta järntillskott (magen gillar inte det nå värst mycket heller). Har haft bra blodvärden hittills, men förra gången vi var till mvc var det lite på gränsen. Så barnmorskan rekommenderade mig att äta mycket järn istället så kanske jag kan slippa järntabletter. Därav mitt försök med järnberikad broccolisoppa.


Vad kan man annars äta som innehåller mycket järn?

Av Louise Bertilsson - 11 april 2011 09:50

3 år sedan vi köpte huset. 3 år. Och det känns fruktansvärt bra!


Vi har varit flitiga och fått en hel del gjort på 3 år (och än är vi inte klara - mer planer finns nämligen). Vi är riktigt nöjda som format huset till vårt. För det är precis så det känns. Vårt. Hem. Vårt hem. Hemma. Hemma är ett ganska betydelsefullt ord om man tänker efter. Det innebär såå mycket, bland annat trygghet och trivsel.


Så på dagen för 3 år sedan skrev vi de sista pappren för husägarbyte med säljarna. Vårt livs största affär förhoppningsvis.

Av Louise Bertilsson - 10 april 2011 20:57

Har nyss varit på bio. Vi såg "Hur många lingon finns det i världen?".

En riktigt skön film med ett enormt budskap! En film som verkligen berörde! Och den väckte många tankar... se den vetja!

Av Louise Bertilsson - 10 april 2011 13:57

Har nyss kommit hem från en underbar vårpromenad. Solen lyste med sin frånvaro, men det gjorde inget för det var ändå 15 grader varmt i luften. Härliga årstid!


Promenaderna är inte så snabba nu för tiden, men vi genomför dem dock, och det är ju huvudsaken. 


Hittade dessa fina som lyste upp på marken:

  

Vårens gula guld kanske de kan kallas?

Av Louise Bertilsson - 10 april 2011 09:25

Här kommer några nya bilder på bebismagen från gårdagen - vecka 34 (eller rättare sagt vecka 33+6 om man ska vara noga).


Kul med lite utomhusbilder för omväxlings skull. Det gäller att passa på när vädret tillåter.


         

Idag tar vi ett stort steg in i vecka 35 och jag är numera vad man brukar kalla höggravid.

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards