Loja har ordet!

Alla inlägg under april 2012

Av Louise Bertilsson - 20 april 2012 12:33

2,5 timmar av natten tillbringade vi (läs jag och Ida) i vaket tillstånd. Hon var jätteglad och pigg från ca 00.40 och nånting som kändes som en evighet framåt. Och ja, nästan 2,5 timmar ÄR en evighet på natten. Men hon var iallafall glad och nöjd så hon fick ligga bredvid mig och jollra lite. Till slut somnade hon, på min arm. Och ja, så får det bli ibland. Sen sov vi resten av natten bredvid varann alla 3. Ida hade rullat i sömnen och när jag vaknade låg hon i skarven mellan min och Anders sängar, och det verkade inte göra henne nåt för hon sov då så sött iallafall. Sen vaknade hon och var jätteledsen, men det gick snabbt över. Lillskrotis.


Hmmm.. I morse insåg jag att hon brukar inte vara vaken på nätterna om det är inte nåt på g, nåt negativt, nåt som stavas s-j-u-k. Men hon var alldeles som vanligt på morgonen och förmiddagen så vi begav oss ner till Öppnis efter att hon sovit ca 1 timme på förmiddagen. En dålig natt kan det ju hända att det är ibland, och så var det väl nu då helt utan orsak. Pigg bara.


Ida såg trött ut i bilen hem, men det var ju inte så konstigt egentligen. Jag gjorde i ordning gröt till henne för det vet jag att hon älskar och kan äta även fast hon är jättetrött. Och det började bra, hon åt med god aptit. Men sen slog tröttheten till på allvar, och hon ville absolut inte ha nå mer. Efter ett blöjbyte och lite vattendrickning så insåg jag att det inte var nån idé att försöka mera så jag klädde på henne och la ut henne i vagnen där hon somnade ganska snabbt. Lilla tröttistjejen.


Vi får se hur det är när hon vaknar. Om hon är sig själv då eller om det är nåt som inte är helt hundra med våran lilla flicka. Vi avvaktar så får vi se. Kul på förmiddagen hade vi iallafall - både jag och Ida. Sandra och grabbarna var nämligen där så idag blev det mycket tjål, hihi =) Och Ida och Isac bildade tvåmansorkester med alla instrumenten, sen lagade de mat i lekköket.


Och när jag ändå har ämnet "inte helt hundra" på tråden så kan jag ju passa på att säga att jag ringde frisören och sa att jag inte var nöjd med onsdagens klippning. Så jag fick en akuttid nästa vecka så får vi se vad vi ska göra åt saken. Hon tyckte att det var en självklarhet att jag hörde av mig när jag inte blev nöjd. Och det tycker faktiskt jag också, för nån slags garanti borde man ju ha även fast man köpt en tjänst och inte en produkt.

Ärligt talat så var jag faktiskt i valet och kvalet om jag kunde visa mig bland folk idag när vi skulle till Öppnis, men jag satte upp håret och gjorde det bästa av situationen och hoppades att folk skulle kolla mer på min ursöta dotter än på mitt hår.

Så nu håller jag alla tummar jag har för att jag ska bli nöjdare på tisdag när jag ska på återbesök hos frisören. Och jag håller förstås även tummarna för att Ida slipper bli sjuk, att det bara var nån tillfällig liten pigg-svacka i natt och som resultat av det en trött-dag idag.


I och med att Ida somnade tidigare efter lunchen idag så fick jag lite egentid vid lunchbordet. Jag, bärbara datorn och min portion av grillad fläskytterfilé och potatisgratäng och grönsaker var ett bra team. Och riktigt gott var det - fredagslyx i min ensamhet =)

Av Louise Bertilsson - 19 april 2012 13:00

Jag var till tandläkaren idag. Och jag kom därifrån med ett stort hål....

Som tur var så var det stora hålet inte i tänderna, utan i plånboken. Tack tandvårdsbidraget, då blev det iallafall 300 kr billigare. Men det blev ändå dyrt. Jättedyrt. Det har dock sin naturliga förklaring, det var nämligen för att jag var där för första gången så de tog en röntgenbild på hela munnen så att de skulle få med allt helt runt om. Det var en häftig apparat som gick runt huvudet i en bana och fotade. Den proceduren behöver man inte genomgå fler gånger än första gången man är där, och det är ju avklarat nu. Jag blev glad när jag hade gjort den stora röntgen, för jag trodde att de hade slopat de där röntgengrejerna man får bita ihop i munnen, de där stora plattorna som skaver mot kinden. Men nej, dessa togs när jag hade satt mig i tandläkarstolen... Så tji fick jag.


Det känns iallafall bra att ha bytt till folktandvården i Smedjebacken, finns ju ingen anledning att åka till Ludvika för att visa upp tänderna.


Hur det gick? Jo, det gick jättebra. Mina tänder gick igenom besiktningen utan anmärkning, och jag fick till och med beröm för att jag varit så duktig att sköta mina tänder. Det är roligt att höra! =) Så jag ska fortsätta i samma banor som jag alltid har gjort tyckte han, så jag kommer garanterat lyda herr tandläkare.


Nu ska jag och Ida ta en sov-prommis innan nederbörden kommer. Det ser mörkt ut, men lite luft vill jag ha ändå.

Av Louise Bertilsson - 19 april 2012 10:45
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 19 april 2012 07:00

Första inlägget idag, den 19:e april, ska tillägnas min pappa. Det är nämligen hans dag idag, födelsedag.


Dagen har precis börjat, jag sitter och äter frukost och du är på jobbet antar jag. Jag hoppas att din alldeles egna dag blir en kanonbra dag.


Om jag hade varit där du är hade du garanterat fått en jättebamsekram, men som läget är som det är och vi är på tok för långt ifrån varann får vi kramas online istället. Skickar därför många online-grattis-kramar till dig pappa - för att det är din födelsedag, men även för att du är du och för att du är den bästa pappan man kan tänka sig!


Ida hade nånting hon också ville säga:  Grattis Morfar /Ida


Nu ska jag frukostera klart, sen är det dags för vällingskak till den minsta magen i familjen.

Av Louise Bertilsson - 18 april 2012 17:13

Anders utlåtande om mitt hår när han kom hem var "okej". Okej liksom, det är inte okej, men jag förstår honom. Det är verkligen inte mer än okej nu. Det känns inte som att jag har nåt hår kvar. Längderna bak är fortfarande där, men det är hur tunt som helst!! Jag trivs inte, jag känner mig ful. Och det är inte alls roligt. Jag vill trivas med mitt hår, min frisyr. Och det har jag gjort, ända tills efter graviditeten när det blev hur tunt som helst. Det känns som allt mitt fina hår har försvunnit från mitt huvud.. Kom tillbaka, och gör det illa kvickt!!


Så nu är frågan hur jag ska överleva tills håret växt ut igen? Mössa? Spade? Eller peruk?


Hmm...

Av Louise Bertilsson - 18 april 2012 15:39

Jag är inte riktigt nöjd efter dagens insats med saxen. Tror inte att det finns nån frisör som skulle kunna gjort det bättre, jag tror nämligen att felet ligger i mitt hår. Det är tunt, livlöst och ja, fult. Trivs inte med mitt hår just nu. Hoppas att jag får tillbaka mitt tjocka hår snart för så här vill jag inte ha det. Frisören sa iallafall att det är tjockare än sist jag var där, så det verkar finnas hopp.


Så det är ju tur att jag ska vara hemma ett tag till så att håret får växa och tjocka på sig lite till =)

Av Louise Bertilsson - 18 april 2012 12:44

Nu är det klippt. Mitt hår alltså. Var nämligen till frisören på förmiddagen. Skönt att få lite nya toppar. Vårfina och fräscha toppar =)


Det har varit många strapatser den här veckan, och än är det inte slut.. imorn väntar nämligen tandläkaren på mig. Hmm.. får se vad den notan kommer bli då, det är väl en fruktansvärt tråkig utgift iallafall! Sist jag var till tandläkaren var jag gravid, och då tog de inga röntgenbilder, så jag misstänker att det är ett av morgondagens göromål hos tandläkaren. Det är förresten första gången jag besöker tandläkaren i Smedjebacken. Har bytt, och efter att ha stått i kö en låååång stund (tror det var 1,5 år) så har jag äntligen fått komma hit. Känns bara onödigt att åka till Ludvika å visa tänderna när det är här vi bor. Så Anders har också placerat sig i den megalånga överflyttningskön.


Nu blir det en liten promenad i solskenet.

Av Louise Bertilsson - 17 april 2012 18:36

Igår var jag till BVC med Ida för vägning och mätning. Våran fantastiskt underbara lilla tjej är ju redan 11 månader idag och då ville vi ha nya siffror på längd och vikt. Nya siffror fick vi, + en cm sen sist på längden och några marginella gram på plussidan på vikten. Den lilla viktökningen har nog garanterat att göra med att Ida var sjuk ca en vecka och åt inget alls eller mycket sämre mot vad hon brukar. Jag är helt övertygad om att hon gick ner massa gram då, och nu har hon återhämtat sig igen + några gram till. Så viktsiffrorna skiljer sig inte så mycket mot förra månaden, men så länge hon mår bra och är nöjd och glad så är det inget att oroa sig för sa BVC. Och för att prata kurvor så gick viktkurvan inte neråt, utan rakt, och så kan det tydligen se ut i den här åldern också förklarade hon. Så jag är lugn. Jag vet att min Ida mår bra oavsett vad vågen säger. Växer som hon ska, det gör hon iallafall - det är det inga tvivel om.


När vi var till BVC blev det premiärturen för min nya skötväska och jag är riktigt nöjd. Det är riktigt roligt att kunna fynda, och ännu roligare när man blir så nöjd som jag blev nu!


Idag, tisdag, var vi till öppnis på förmiddagen. Ida åkte båt och lekte titt-ut. Hon hade jätteroligt, och jag fick tjåla lite med de andra mammorna (och pappan) som var där med sina barn. Kul!


Efter lunch blev det en liten prommis. Och när Anders kom hem från jobbet bar det av till Ludvika. Första anhalten var hem till Anders föräldrar för mellis, sen efter lite bus med vovvarna bar det av till MM och Willys för veckohandling. När vi kom hem var det en trött tjej som somnade i vagnen på tre röda sekunder. Det har blivit väldigt mycket intryck för Ida idag, och det är jobbigt när man är liten.


Resten av kvällen blir det inget annat än soffmys med de bästa.

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards