Loja har ordet!

Alla inlägg under april 2012

Av Louise Bertilsson - 6 april 2012 18:45

Tycker att det är så himla kul när det händer saker i lilla Smedjebacken. Nu (eller rättare sagt; igår) öppnade Byggmax i Morgårdshammar. Den bästa bygghandeln som garanterat kommer få många besök av oss.


Vi var där på eftermiddagen när Anders slutat jobbet, och vi var sannerligen inte ensamma där. Vi mötte hur många bilar som helst med släp lastat med virke av olika slag, och även inne på byggvaruhuset var det mycket folk. Byggmax bjöd på korv med bröd. Egentligen tycker jag inte om korv med bröd, men när man äter det utomhus, lite halvfrusen, så är det helt ok - till och med ganska gott faktiskt. Så till och med jag åt, och Ida fick smaka lite bröd hon också. Det var gott tyckte hon.


När vi skulle åka därifrån kom en tjej och frågade: "är ni mätta och klara?" (hon syftade på släpet med virke vi hade bakom bilen - om det var mätt för att kunna betalas, vilket det var - men jag kunde inte låta bli att skojsa till det lite. Jag svarade: "japp, vi är mätta". Aha, sa hon, har ni ätit korv också? Och ja, det hade vi ju gjort. Så vi var "mätta" på två olika sätt. Min dåliga humor och jag tycker sånt är roligt, när ett ord har flera betydelser.


Idag har vi tillbringat dagen i Borlänge och gjort Kupolen och Biltema osäkert. Vi hittade det vi skulle ha så vi är nöjda och glada. Och trötta. Man blir trött av en shoppingdag, men kul är det bannemej, speciellt nu när det är rea och röda lappar lite varstans =)


Nu vankas strax fredagsmys i soffan framför tv:n med familjen.

Av Louise Bertilsson - 5 april 2012 18:19
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 5 april 2012 10:04

Fått mycket gjort nu på morgonen. Ida vaknade 6 och var pigg så vi gick upp på en gång, åt frukost och gjorde oss klara för dagen. Sen började jag racet med att byta handdukar och tvätta de "gamla". Plockade även reda på ren tvätt, diskade toaletterna (städade menade jag), och nu står Janssons frestelse i ugnen. Har även påskpyntat lite, men bara lite. Några gula ljus, en gul duk och ett stort påskägg på bordet. Det får räcka, det är ju alltid nåt iallafall. Kanske att jag tar in ris i eftermiddag och sätter i några färgglada fjädrar.

Av Louise Bertilsson - 3 april 2012 12:29

Jag och Ida har haft en jättetrevlig förmiddag på öppna förskolan. Mycket barn och mammor var det idag. Kul! Tycker att det är så himla roligt när folk uppskattar den verksamheten som erbjuds när man är hemma. Det är alldeles lagom att åka ner och sätta sig och leka lite ett par timmar. Perfekt både för föräldrar och barn. Barnen får leka och kika på andra barn och mammorna får tjåla lite =)


Just nu sover Ida ute i vagnen och jag passar på att blogga. Sen blir det en promenad i solen. Det är inte så varmt ute, men solen är iallafall framme och det gör ju sitt till. I morse var det förresten 5,5 minusgrader och frostigt ute. Men det gick ju över ganska snabbt som tur var.


Förresten, var det nån som fick alla rätt på lego-gissningen?

Av Louise Bertilsson - 3 april 2012 09:17

Natten har jag tillbringat i Ullared och på det gigantiska varuhuset Gekås. Det var inte bara jag som var där, utan även Ida och Anders var med och det gick jättebra. 


Vi strosade omkring bland alla grejer, vände och vred och njöt av att vara där. Och det blev en hel del inköp också förstås till oss alla 3 - precis som det ska! De hade gjort om en hel del sen vi var där sist, men det var sig likt i det stora hela.


Jag vaknade av att högtalarrösten sa "Gekås kundradio", och jag hörde rösten i huvudet. Det var såå verkligt.


Man kanske kan tolka min dröm som att jag längtar dit, för det gör jag. Hihi.

Av Louise Bertilsson - 3 april 2012 08:07

Idag är det ingen vanlig dag, det är nämligen Farmors födelsedag! Min Farmor. Bästa Farmor. 

Men inte vilken födelsedag som helst, utan jämna år. Vill därför skriva ett inlägg till bara dig, dagen till ära. 


Många grattiskramar från mig, Ida och Anders!

Av Louise Bertilsson - 2 april 2012 17:16

Vad roligt med så många kommentar om lego-figurerna. Jag hade själv svårt med två stycken, men tack vare er lyckades vi nog tillsammans få ihop ett svar om vad alla föreställer. Här kommer "facit", tror jag =)


Nummer 1 Simpsons:


Nummer 2 Turtles:




Nummer 3 South park:



Nummer 4 Smurfarna:



Nummer 5 Asterix och Obelix:



Nummer 6 Ernie och Bert:



Nummer 7 Kalle anka och knattarna:



Nummer 8 Lucky Luke och bröderna Dalton:


Det var en kul grej tyker jag! =) Bra jobbat allesammans!

Av Louise Bertilsson - 1 april 2012 18:33

Jag begav mig ut på en jogging/powerwalktur när Ida sov i vagnen efter lunch (hon fick förstås följa med). Det var jättejobbigt och det kändes som att jag aldrig kom hem igen, men till slut - efter 53 minuter var vi hemma. Ida sov fortfarande så gott och jag var tröttare än tröttast och i stort behov av en dusch...


Känner mig riktigt duktig som kommit igång så bra med träningen/motionen igen efter vinterns dvala. Och att träna med vagnen gör det hela ännu tuffare.


Efter mellis fick vi oväntat besök, vilket var väldigt trevligt! =) Ida fick busa lite med mormor och morbror med sambo, vilket hon tyckte mycket om.


Nu ska Ida får plaska lite i badet, vi får väl se vem som blir blötast den här gången - jag eller Anders.

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards