Loja har ordet!

Alla inlägg under augusti 2012

Av Louise Bertilsson - 22 augusti 2012 18:05

Natten till idag var jättebra. Vi sov gott alla 3 hela natten. Ida vaknade strax före halv 7 efter en hel natts sömn. Och då var jag redan på jobbet eftersom jag hade öppning. Så 06.18 parkerade jag min cykel i cykelstället. Först på plats var jag dessutom. 


På förmiddagen var Anders med Ida på ett högljutt besök på BVC. Vi tyckte det var lite kul att få uppdaterade siffror på Idas längd och vikt, så vi bokade in ett besök nu när hon är 15 månader. Anders tyckte inte att besöket var särskilt trevlig idag, för Ida skrek sig igenom hela besök. Stundtals var hon helt hysterisk och otröstbar, och hon blev inte glad igen förrän de var ute i bilen och på väg därifrån. Lilla gumman är en blyg och försiktig liten tjej på 80 cm och 9670 g. Mellan skriken hann Anders iallafall höra att hon följer sina kurvor jättebra och att allt ser superfint ut! Och det var ju precis det vi ville höra =)


Efter jobbet idag åkte vi till Ludvika för att gå på stan en liten stund och sen veckohandla på Willys. Jag slutar aldrig förvånas över hur mycket mat man får för pengarna på den affären. Willys är stans absolut kallaste affär, men också den billigaste! Absolut mer mat för pengarna.

Av Louise Bertilsson - 21 augusti 2012 16:25

Det är härligt att få skratta så där hjärtligt. Du vet när man viker sig av skratt och tårarna bara rinner. Det hände mig idag. Jag låg dubbelvikt i soffan på jobbet och tårarna rann. Jag höll på att dö av skratt!! Och nej, jag har ingen aning om vad det var som var så kul. Antagligen ingenting, men ändå var det kul liksom. 


Trött var jag också. Det blir lätt så när man försökt med det omöjliga uppdraget att få en liten prinsessa att somna om mitt i natten. Ida var nämligen klarvaken. Länge. Väldigt länge. På tok för länge. Och då blir man pigg, fast man samtidigt är jättetrött. 


Det sägs ju att tröttheten är som värst 2 dagar efter, så det ska bli spännande att se hur jag kommer upp i tid imorn - öppnar nämligen på jobbet imorn så det gäller att ställa klockan på ottan. 


Vi var ute i regnet på förmiddagen, och sen vid 15 när jag slutade jobbet så var det strålande sol och jättevarmt. Knepigt väder! Men skönt var det att det slog om iallafall. Det tackar vi för. 


Jag och Ida gick till lekparken när jag kom hem från jobbet. Hon såg/hörde barnen som var där och lekte så då gick vi dit. Kul med sällskap - både för mamman och för Ida! Så en lekparks-date fick det bli =)


Nu ska jag strax börja fundra på maten. Fisk står det på dagens meny. Tror faktiskt att det lutar åt tonfisksås. 

Av Louise Bertilsson - 20 augusti 2012 20:00

Jag slog mig ner vid datorn en liten stund medans Anders nattar Ida. Har egentligen inget att skriva om, men tänkte skriva några rader ändå. Kände nog att mina fingrar ville skriva av sig lite och så fick det bli. Jag släpper lös fingrarna en stund så de får dansa lite över tangentbordet... 


Måndag idag. De flesta av personalen börjar komma tillbaka efter semestrarna, så fler och fler personal-pusselbitar faller på plats. På min avdelning är vi nu "fulla", alltså full personalstyrka, hihi. 


När jag kom hem från jobbet tog jag tag i mitt uppdrag om att fixa nya schemalappar till jobbet. Så jag grejade med det ett tag, ett ganska långt tag för det krånglade (förstås!). Men det blev klart till slut iallafall och bra blev det, så jag hoppas väl att det var värt allt slit och alla svordomar... Får se vad de säger på jobbet imorn ifall det "duger" eller inte ;)


Det är förresten jätteroligt när jag träffar föräldrar jag inte sett på länge som hälsar mig välkommen tillbaka och säger att de är glada att jag är tillbaka. Det är riktigt roligt att höra att jag varit saknad! =) Även barnen pratar om att det är kul att jag är tillbaka, och det är förstås roligt. Det är såna saker som gör det roligt att gå till jobbet - den där känslan av att man trivs på sitt jobb är härligt att känna! Och ja, jag känner så. Jag trivs på mitt jobb, det är kul att jobba! Men i ärlighetens namn är det ännu roligare att komma hem. Förstås! =)


Nu hör jag Anders komma upp för trappen så nu ska jag förflytta mig till soffan en stund innan det är dags att borsta gaddarna och krypa till kojs. 

Av Louise Bertilsson - 19 augusti 2012 16:37

Ibland är det svårt att förklara ett ljud. Svårt att förklara hur man upplever att ett ljud låter. Det jag försöker säga är att det är svårt att förklara hur Anders låter när han vänder sig i sömnen. Han låter och beter sig som en ångvält. Eller en torktumlare om man så vill. Högt och ljudligt är det iallafall. Och jag blir störd, fruktansvärt störd av det. Så jag puttar och "slår" för att han ska ge sig. Men ibland hjälper inte det. Han reagerar liksom inte! Då får man ta till lite mer avancerade metoder. I natt blev det ko-attack! Jag brukar ta det som är närmast, och i natt var det en gosedjursko som var närmast till hands. DÅ reagerade Anders iallafall som tur var och jag kunde somna om igen. 


En stund fick jag iallafall sova innan det var dags för nästa puttning. 


Vissa nätter är värre än andra och i natt var det en torktumlar-natt. 

Av Louise Bertilsson - 17 augusti 2012 20:00

Uppe i ottan för att cykla till jobbet, och när man öppnar får man sluta tidigt också. Det betyder med andra ord tidig helg, vilket förstås uppskattas =)


Hade klippningstid ganska direkt efter jobbet, så nu är det klippt. Nöjd! 


Men innan det var dags att sätta sig i frisörstolen gjorde jag en liten runda på loppisen Karusellen för att kika lite. Kom dock därifrån tomhänt den här gången, men man kan ju inte ha tur varje gång heller. 


När jag kom hem åt vi mellis, sen bar det av till Byggmax för att fylla släpet med OSB-skivor som ska sitta på väggarna inne i frigge. Apropå frigge så kommer det komma bild på hur han ser ut nuförtiden, för det har verkligen hänt grejer kan jag lova! 


Trevlig helg på er!

Av Louise Bertilsson - 16 augusti 2012 19:30

Pust. Det är inte så lätt att hänga med i bloggandet längre. Jag jobbar ju liksom en hel del om dagarna, och när jag kommer hem vill jag gärna umgås med Ida och Anders. Så det jag egentligen ville säga var att jag inte har glömt bort mina blogg-läsare, men att det ibland kan ta lite längre tid mellan inläggen än vad ni är vana vid. 

Men fortsätt gärna kika in, för när ni minst anar det så finns det ett nytt inlägg att läsa =)


Idag efter jobbet åkte vi till Byggmax, sen rastade jag gräsklipparen. Och så passar jag förstås på att krama och pussa på min lilla sötgurka varje gång jag får chansen - det är mycket att ta igen för den jobbande mamman, hihi.

Av Louise Bertilsson - 15 augusti 2012 20:30

Idag har det varit en riktig sommardag. Soligt och varmt (lite för varmt i solen), men det var tokskönt i skuggan så där hittades jag på jobbet. Det blir nämligen riktigt tokhett på gården på jobbet och då står jag inte ut i solen nå länge. Det är faktiskt skönt att gå in en stund när det är som varmast mitt på dagen. Då äter vi mat, och har lite lugn lek efter maten. Man behöver en liten paus från solen och värmen. Men sen när det vankas mellis gick vi ut igen. Idag var det pizzabullar på mellis-menyn =)


Men trots sökandet av skugga och mycket vattendrickande kommer jag snart att ta med mig min skallebank och krypa till sängs. Hoppas vakna UTAN huvudvärk imorn, tack! 

Av Louise Bertilsson - 14 augusti 2012 14:00

Många gånger jag har sagt att jag MÅSTE börja skriva matlista för varje vecka, för det ÄR ju så skönt att veta vad man ska laga för mat och vad som måste förberedas. Då slipper man stå där som ett frågetecken minutrarna innan man ska äta och undra vad man ska stoppa i magen. Men steget från att man säger att man ska göra nåt till att man verkligen gör det är ibland långt. Väldigt långt. Jag har gjort några tappra försök tidigare att få till det med matlista för varje vecka, men nej, jag har inte lyckats av nån anledning. 


Så nu har jag gett mig tusan på att jag ska skriva veckans meny inför varje veckohandling. Tror jag är inne på tredje veckan nu och det går riktigt bra. På det viset blir det mycket mer varierad kost också, vilket känns ÄNNU viktigare nu när Ida äter våran mat. Det är viktigt att ge barnen bra mat tycker jag, och menyn gör det lättare. Mycket lättare. Och jag måste erkänna att det är lite kul också. Och tidssparande i slutändan för man slipper hela tiden fundera på den ständiga frågan: "vad ska vi äta idag?" 


Nu väntar jag bara på att Anders ska komma hem från Humbo-berget och att Ida ska vakna. Då vankas det mellis och sen veckohandling så att menyn kan fullföljas =) 

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards