Loja har ordet!

Alla inlägg den 5 juli 2012

Av Louise Bertilsson - 5 juli 2012 18:30
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 5 juli 2012 17:02

Att sitta ute på en strandmadrass i skuggan av äppelträdet och blogga är ljuvligt! Är superglad att vi köpte den bärbara datorn. Att också se Ida krypa omkring på gräsmattan och utforska är också underbart. 


När Ida sov efter lunchen bänkade jag mig även då i skuggan under äppelträdet. Då var det inte datorn som gjorde mig sällskap, utan en deckare. Jag hann dock inte läsa mer än 2 sidor innan prinsessan vaknade.... sånt är livet ibland... 


Nu ska vi gå in och göra kvällsmat. Tacos! "gack" säger Ida för hon tror att vi säger tack. Hihi. Tokiga lilla charmtrollet =)

Av Louise Bertilsson - 5 juli 2012 16:30

Vindskivor vs. sarg på frigge. Det var frågan. Fast svaret var ganska enkelt tyckte vi. Sarg. Vi tyckte att det skulle bli snyggast att bygga frigge på samma vis som huset, alltså med sarg. 



 

Det var en hel del pill med att regla upp för sargen, men det var det värt. Direkt när sargbrädorna började sättas dit så såg man hur snyggt det skulle bli. 


På bilden ovan har Anders satt alla sargbrädor han har kunnat utan att använda en speciellt klyvsåg. Vi tänkte först hyra en sån såg, men sen kom jag på den brillianta idén att ringa efter snickaren som "brukar" vara här. Sagt och gjort. Anders ringde och så kom han och hjälpte till med resten av sargen. Eftersom han redan har verktygen som krävdes så blev den totala kostnaden (trots inhyrd experthjälp) billigare än om vi hade hyrt maskinen.




 


Här sätts sidorna upp, vilket är det svåraste att få till när man inte rätt grejer. Och teknik heller för den delen. Det är liksom inte så bara att klyva en bräda snett när man aldrig har gjort det. Så förutom lite pengar så tjänade vi även en massa tid på att ta in hjälp av firma. Anders slapp lära sig en ny teknik som troligtvis inte behöver användas till nåt annat sen. 


Till höger i bild ser ni arbetsledaren sitta och övervaka, hihi =) Förstås!




 

Första sidan klar, bara andra kvar. Men den görs nu. Snabbt gick det må ni tro. 


Idag har Anders skruvat fast sargbrädorna på riktigt då de bara sattes med ett par skruv när hjälpen var här. Huvudsaken var ju då att få dem kapade och på plats på kort tid. Och det gjordes. 


Idag har Anders även målat sargen så att det är fritt fram för plåtis att göra sitt jobb med att mäta ut och sätta upp takplåt runt taket ner mot sargen samt i hörnen så ändträt på brädorna täcks. Även detta skulle bara bli en massa extra krångel att lära sig göra själv så det överlåter vi åt dem som kan sin sak och som gör det fort. Ibland är tiden värt mycket mycket mer än de få hundralappar man kan spara. 



Av Louise Bertilsson - 5 juli 2012 16:09

Hmmm, man blir ju lite besviken faktiskt, det fanns tyvärr ingen snickerskaka.... 


Men för att ta det från början så ni fattar lite av det jag menar iallafall:


Igår morse begav vi oss iväg till Falun för en liten anhalt hos Anna och Samuel. Efter lunch åkte vi alla 5 vidare till Sågmyra för att ära Lager157 med ett besök. Och när vi ändå var där ville vi förstås fika deras supergoda snickerskaka. Men nej, det fick vi inte. Vi fick istället veta att de inte bakar den varje dag =( Så vi fick fika annat. Tyvärr. Vi som hade sett fram emot den där snickerskakan som är i en klass för sig. Men men...


Vi fyndade en hel del kläder. För 770 kr fick vi 2 par jeans och 4 t-shirts till Anders och 3 tröjor och 2 tunikor till mig. Kul när man hittar lite så man slipper komma hem tomhänt. 


På Scorett köpte jag också ett par sandaler till mig. Vi får se om jag ska ha dem som inneskor på jobbet eller om jag behåller dem hemma. Behöver ett par nya till jobbet för de jag har där sjunger på sista versen. Jag behöver ett par nya hemma också för de jag har är för stora, + att de jag köpte igår var mycket snyggare. 


Och så var vi in på Calimero - familjebutiken och kollade på barnkläder. Köpte dock inget förutom en liten söt kylväska. 


När vi kom tillbaka till Falun och Chapmans place så köpte vi pizza, vilket var mycket gott efter dagens shoppingtur. 


Som final på det här inlägget riktar jag (och Ida och Anders också förstås) ett stort tack till bästa Anna och Samuel för en supertrevlig dag!!

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards