Loja har ordet!

Alla inlägg under november 2011

Av Louise Bertilsson - 23 november 2011 20:20

Ida har premiärborstaat tänderna idag med nya tandborsten och Bamse-tandkräm. Hon var skeptisk till en början, men när hon fick vara med å styra själv (ett stadigt tag om tandborsten) så förde hon den till munnen. Och in i munnen. Och jag passade på att borsta lite. Men bara lite. För sen ville hon inge mer. Nu har vi iallafall introducerat henne för det som hon kommer göra 2 gånger varje dag i resten av sitt liv, hihi! Och imorn bitti är det dags igen =)

Av Louise Bertilsson - 23 november 2011 11:54

Ida har jag ärat Folktandvården med ett besök. Fick en kallelse för några dagar sen om att mitt första besök skulle ske idag. Jag tog med mamma dit. Vi fick sitta i en stor och konstig stol och så pratade tandhygienisten med min mamma. Hon fick bland annat information om mina mjölktänder som jag kommer få, och matvanor och så. Hon berömde mig för att vara så duktig med att äta på typ samma tider varje dag. Hon tyckte att jag hade bra rutiner! Det är kul att höra, speciellt för mamma =)


Å när vi skulle gå därifrån fick jag en söt liten tandborste. En gul och rosa med en liten anka på. Hon tyckte att vi redan skulle börja borsta tänderna och tandköttet på mig för att jag ska vänja mig från början. Jag har faktiskt börjat få två små små tänder i nerekäken. Mamma säger att det är vasst när hon känner, men de har inte kommit upp än. Och de ska borstas. Jag får be mamma köpa tandkräm!


Jag kommer tillbaka när jag är ungefär 2 år för då har jag fått några tandsingar de kanske kan få kika på.


Ikväll ska det borstas tänder med min nya fina lilla tandborste.


/Hälsningar Ida

Av Louise Bertilsson - 22 november 2011 08:58

Gör en efterlysning för det verkar vara helt borta, bortglömt? Är det nån som har sett det där vita kalla som brukar falla från himlen? Det där fina som vid det här laget brukar ligga på marken och göra det gråa och trista november lite ljusare?


Snön, vart är du?


Nu är det verkligen på tiden att det kommer lite snö så det blir lite ljusare om dagarna. Och så att julkänslorna infinner sig snart. Det är ju liksom första advent på söndag och då vill vi gärna ha snö! Så snälla, på söndag kan väl första snön falla, tack!


Vi har redan börjat handla julklappar, det är skönt att vara ute i god tid + att det är skönt att sprida ut utgifterna, speciellt i år när inkomsterna (läs min) inte är något att hurra för.


Ser fram emot helgen julstök och bök. Ska adventspynta med gardiner och ljusstakar. Skulle även behöva baka saffransbullar med mandelmassa, för det hör julen till i våran familj. Ska även ge mig på nån typ av jordnötskaka/snickerskaka i år, för jag är grymt suuugen på nötter och choklad hela tiden. Hihi. Nåt annat julgodis blir det säkert också om jag känner mig själv rätt.


Men som sagt; för att få den där riktiga julkänslan behövs snö.

Av Louise Bertilsson - 22 november 2011 08:16
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 21 november 2011 20:24

Gör ett inlägg tillägnat min morfar som inte finns bland oss nå mer, men är ändå så nära. Idag har det gått 8 år sedan du gjorde din sista resa, och jag kommer aldrig sluta sakna dig. Du är min morfar, var min morfar, och kommer alltid att vara det. Det kan ingen ta ifrån dig och mig. 


Ibland kan jag låta tankarna sväva iväg, tankarna på dig, minnen med dig. Och tårarna kommer, jag låter de komma för jag saknar dig! Jag tänker bland annat på hur tokig du var - jag skulle göra vad som helst för att få dansa med dig såsom du dansade med mig när jag var liten, och de tokiga hälsningarna du brukade göra bakom din rygg =) 


Jag tänker även på allt du har missat; vårt hus, vårt bröllop, vår lilla dotter och hennes dop, och mycket mycket mer. Det är mycket som jag skulle vilja visa dig. Men jag vet att du ser ändå även fast vi inte kan se dig. Men vi ser dig och har dig i våra hjärtan, älskade morfar!

Av Louise Bertilsson - 21 november 2011 16:59
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 20 november 2011 15:32

Nu börjar Ida bli sig själv igen efter feberbiverkningen och hängigheten av sprutorna i torsdags. Det är jobbigt att se det bästa som finns vara hängig och ha feber. Det går ju liksom inte att göra nåt åt, mer än att vänta ut. Och det har vi gjort nu. Den här natten var jättebra, hon har sovit jättebra och tog till och med lite sovmorgon. Klockan 07.15 slog hon upp sina blå och var pigg. Mamman var också pigg efter att ha fått sova bra - ett nattmål och bara några nappisättningar. Pappan i huset var också pigg, men det var inte så konstigt för i natt sov han nästan 10 timmar!! Han hade inte rört en fena när jag kom tillbaka efter nattblöjbytet. Han sov som en stock.


Att gå upp mellan 06.30 och 07.00 varje dag är helt okej. Det är faktiskt ganska skönt, för man hinner med en massa på förmiddagen! Men det gäller ju att man lägger sig i tid på kvällarna, men det är vi duktiga på. Klockan 21 ungefär kryper vi ner i sängen, läser kanske en liten stund, men sen är det natti. Man vet ju aldrig vad natten har att erbjuda...


Ida ligger här bredvid och jollrar och är glad. Hon har kommit på ett nytt ljud, hon håller in underläppen och så låter hon... mamamamammammam.. en gång fick hon faktiskt till det så att hon sa mam-ma =) Och ibland låter hon som med lite fantasi går att få till papapapap... Anders hör det han vill höra =) Men det aktuella nu är att låta mamamamamamamamamam. Det är jättekul att lyssna på! Hon ser så nöjd ut över sin bedrift.

Nöjd och glad, det är min flicka det!! =)

Av Louise Bertilsson - 19 november 2011 08:12

Gårdagskvällen bådade gott eftersom Ida somnade ovaggad trött av febern. Hon sov som en stock i 1 timme. Sen vaknade hon och var pigg. Jättepigg. Vi försökte med både det ena och det andra, hon erbjöds till och med att sova i min säng.. men nej... Så hon fick vara vaken och leka lite med klossen och pappan. 2 timmar var hon vaken. Sen sov hon ytterligare 2 timmar. Sen bajsade hon. Och var återigen pigg. Åt mat. Lite mer än en timme tog det den här gången innan hon somnade om. Men sen sov hon faktiskt ganska bra ända till kl 5.30 Men hon somnade om igen och vaknade 6.30 Då tyckte jag att det var okej att gå upp, så det gjorde vi. Och nu har hon nyss ätit frukost - lite välling och sen McMjölk.


Febern är bättre idag. Hon är fortfarande trött, men det är inte så konstigt med tanke på den tokiga natten. Mamman är också trött. Pappan fick sovmorgon. Men trots att Ida är trött och lite hängig så är hon som vanligt väldigt glad, hon jollrar som allra bäst här bredvid i soffan =)


Nu ska jag duscha.

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards