Loja har ordet!

Alla inlägg under november 2011

Av Louise Bertilsson - 18 november 2011 20:10

Ida sover i spjälis sen en halvtimme tillbaka. Hon var helt slut den stackarn. Febern gjorde att hon absolut inte kunde slappna av när det var dags för föra sovningen runt 17-tiden. Så den hoppades över. Vet själv hur otäckt det är när febern stiger, när det kryper i kroppen och man varken vet ut eller in. Man vill helst röra sig hela tiden, men man orkar inte... och ännu jobbigare när man är en liten bebis som inte kan säga hur det känns, om man fryser.. för det gjorde hon säkert, även fast hon var varm av febern.


Så snacka om att det var en trött och slut tjej som somnade på några sekunder när hon hade ätit lite välling och sen McMjölk i sängen.


Hoppas hon sover bra nu, för det behöver hon verkligen. Man kan inte göra så mycket för att hjälpa henne heller, bara finnas där.. och det gör vi, vi är där. Alltid.

Av Louise Bertilsson - 18 november 2011 18:37

Jahapp, då var den här... febern... Ida slapp alltså inte biverkningarna av gårdagens sprutor. Det var väntat eftersom hon verkar ha ärvt min känslighet... Men vi hoppades förstås att hon skulle slippa. Men icke. Hennes ben är hårda där de sprutade in "medicinen", men det verkar hon inte vara besvärad av den här gången. För 3 månader sedan när hon fick förra sprutomgången var hon jättekänslig på benen, det var svårt att bära henne utan att komma åt...


Nu hoppas vi att febern försvinner snabbare än kvickt... tack

Av Louise Bertilsson - 18 november 2011 14:29

Fredag. Dagen innan helg. Bästa dagen på veckan, trots att det brukar bli att jag städar då. Så även idag... Städdag.


Det är nästan lättare att säga vad jag inte har gjort... jag har nämligen varit överallt å grejat och donat, speciellt på förmiddagen. Man hinner mycket bara man är effektiv. Apropå det så ska jag köra igång en till maskin tvätt nu. Nu är det sängklädernas tur att få sig en blöd åktur.


En promenad har vi hunnit med också. Men det började regna så då gick vi hem. Vågade inte utsätta restaurangerna för extra kyla, det räcker att det redan är kallt ute. Vill inte riskera nåt...

Av Louise Bertilsson - 17 november 2011 18:20

BVC idag med efterföljande läkarundersökning.


Vi fick jättemycket beröm för vår fina fina tjej! Det är såå kul att höra, det värmer verkligen i mamma - och pappahjärtat! Hon fick beröm för att hon har tränat nacke och rygg så bra, hon är verkligen stabil!


Viktkurvan ser jättefin ut, men än har hon inte kommit upp i 7 kg... vågen sa 6890 g, och längden var 65 cm. Finemang! Hon växer som hon ska =)


Och så det alla undrar över, sprutorna! Ja det var dags igen. Jag var inte alls lika orolig den här gången, men det är klart att liiite nervös var jag. Men det gick bra. Första sprutan klarade hon galant, hon sa inte ett knyst. Av andra sprutan blev hon jätteledsen, men så fort jag tog upp henne blev hon tröstad och tyst. Sen började hon jollra mot papperet med lite blod på som läkaren torkade av hennes ben med. Den var tydligen intressant... hihi...


Blev så stolt att det gick så bra med sprutorna idag!


På vägen hem somnade Ida som en klubbad säl. Så hon fick sova ute. Nu ligger hon på golvet på mage och jollrar.

Av Louise Bertilsson - 17 november 2011 12:45
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 16 november 2011 09:30
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 15 november 2011 12:26

Idag har jag och Ida (och mina 3 mammalediga jobbarkompisar med barn) tillbringat förmiddagen på Öppna förskolan. Det var riktigt trevligt, mycket barn och mycket mammor (men även ett par pappor) var där med sina barn. Olika åldrar på barnen, Ida var nog bland de yngsta.


Vi var med på sångstunden, och Ida hade ett stort leende på läpparna när vi sjöng. Kul att hon tyckte om det!!


Det var första gången vi var på Öppna förskolan - och fler kommer det garanterat bli!  Hade dock önskat att det var på onsdagar istället för den dagen är ju sååå lång. Men men, man kan inte få allt som man vill ;) Är glad att det överhuvudtaget finns Öppna förskolan i lilla Smedjebacken! =)


När vi kom hem var Ida hungrig. Och jättetröttis! Hon fick lite välling och McMjölk, och nu sover hon så sött ute i vagnen. Ska strax sätta på mig kläderna jag också å gå ut och få lite solsken på kinderna. Det är bäst att fånga solen de dagar den visar sig...

Av Louise Bertilsson - 14 november 2011 11:35

En dålig natt följs av en dålig dag. Ida är inte riktigt sig själv, gnällig och ledsen. Vet inte om det är nån förkylning på g eller om det är nåt annat... Hon vaknade nämligen och var jättetäppt i näsan. Vi gjorde en insats och höjde upp huvudändan på spjälis med sovpuckarna jag har köpt.


Den dåliga natten bestod alltså av en lite halvförkyld bebis, som även drömde och gnydde. Det slutade med att hon vaknade och blev klarvaken när klockan var 23.30 Jag fick kämpa en timme för att få henne att somna om. När hon hade kommit till ro, och sov så la jag mig jag också. Hann ligga i 3 minuter, sen var det dags igen.... nästan en halvtimme till. Men sen sov hon ända tills det var dags för nattmål runt 4-tiden. Och jag hade huvudvärk också till råga på allt. Så jag vet inte om den dåliga dagen har att göra med att hon sovit sämre än vad hon brukar.. aja, det visar sig!!


Nu ska mamman äta mat. Bebis är redan mätt.

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards