Loja har ordet!

Alla inlägg under augusti 2011

Av Louise Bertilsson - 28 augusti 2011 19:01

Huvva vad gräset växer! Har nyss rastat gräsklipparen. Det såg inte nödvändigt ut vid första anblicken, men när jag började klippa och man såg skillnaden så var det behövligt. 


Det är skönt ute, även fast det blåser lite kallt. Men med tröja på så är det perfekt gräsklipparväder.


Nu väntar duschen, sen ett bad för prinsessan. Men innan det är baddags ska hon besöka restaurangen så hon är nöjd och glad när det ska plaskas. Det är en förutsättning, annars blir badningen inge rolig, inte för nån av oss.

Av Louise Bertilsson - 28 augusti 2011 12:20
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 28 augusti 2011 08:36

Det är morgon i Smedjebacken.

Regnet öser ner, det har åskat i natt, vilket vi märkte när det var dags för Idas nattmål.  


Tvättmaskinen snurrar för fullt. Jag har gjort mig klar och har redan plockat reda på tvätt, ätit frukost och nu sitter jag här lite.


Ida sover. Anders har precis gått upp å börjat göra sig i ordning för dagen.


En lugn dag utan krav väntar. En mysdag med familjen, undrar om det ska regna heeeela dagen? Hoppas inte, för gräset skulle behöva klippas...

Av Louise Bertilsson - 27 augusti 2011 20:41

På slutet av graviditeten tog jag av mig mina ringar, ville inte riskera att behöva klippa upp dem ifall det skulle bli akut kejsarsnitt. Sen dess har jag varit ringlös.


Har provat dem flera flera gånger lite då och då i hopp om att det skulle gå bättre... men nej... även fast jag gått ner alla graviditetskilon så sitter inte ringarna bra. Det såg liksom fläskigt ut framför ringarna när de satt på fingret. Så det fanns typ 3 alternativ: antingen banta ringfingret (men det vette sjutton hur man lyckas med!), ha dem på en halskedja eller förstora dem lite.


Jag röstade för alternativ tre, och började kolla upp priser. Det skiljde mycket mycket i pris beroende vart man frågade. Där vi lämnade in dem idag skulle det kosta 500 för båda ringarna. Bra pris tycker jag jämför med de andra ställena. Ett annat ställe skulle ha minst 800 för båda, och det tredje stället skulle ha 1500 för båda ringarna. Så det lönar sig verkligen att höra sig för. Men man tror ju inte att det ska skilja så mycket, men det gör det tydligen.


Vi träffade bästa Anna och Samuel i Borlänge idag och shoppade lite, mest grejer till Ida + att vi lämnade in mina ringar. Ska bli sååå skönt att kunna börja använda dem igen, känner mig faktiskt naken som inte har dem på mig.

Längtar tills jag får hämta ut dem!!


När vi kom hem gjorde vi ett städryck så nu är det rent och fint här hemma igen! =)

Av Louise Bertilsson - 26 augusti 2011 16:33

Anders är och slänger skräp. Bort bort bort med alla kartonger från badrumsmöblerna!! Vi hade kartonger till förbannelse i hallen, men nu är de borta! Vad fint det blir på en gång när man städar bort sånt som inte ska vara där det var. Hehe =)


Nu ska det bara dammsugas i hela huset, det är välbehövligt kan jag lova. Vi har liksom inte brytt oss om det när vi visste att det skulle springas med skor inne (hantverkare liksom). Då är jobbet ogjort ändå ju.. då kan man lika gärna låta bli från början. Jag vågar faktiskt inte ens nämna hur längesen det var vi dansade polka med dammsugaren... så jag låter det vara osagt... vilda gissningar är tillåtet.


Japp, badrummet är helt klart nu sånär som krokar till handdukarna. Men vi har inte hittat krokarna med stort K än så vi letar vidare. Vi klarar oss utan en stund till.


Trevlig helg!

Av Louise Bertilsson - 26 augusti 2011 13:08

Tycker att jag får dålig respons när jag behöver råd och tips... det är ju därför jag vänder mig till er, mina läsare.


Snart är det helg! Det är ju inte jättestor skillnad för mig och Ida, men den stora skillnaden ligger ju i att vi är hemma alla 3 i två dagar. Värdefull tid med hela familjen.


Idag har jag städat lite, plockat å grejat. Tvättat å bytt handdukar. Nu ska jag strax slå mig ner i soffan å läsa lite tror jag innan prinsessan vaknar och vill ha mat.

Av Louise Bertilsson - 25 augusti 2011 18:52

Anders var med Ida i babygymmet alldeles nyss, och Anders utbrast: Kolla!


Vände mig genast om och fick se att Ida låg och tog tag i grejerna med vänster hand. Hon utförde gång på gång medvetna rörelser för att greppa tag i den gula spegeln.


Det var riktigt häftigt att se!! =)


Mammas duktiga tjej!

Av Louise Bertilsson - 25 augusti 2011 18:35

Vi är sugna på att köpa en torktumlare. Faktiskt.


Men... är det nån som vet om vilken torktumlare som helst kan stå på vilken tvättmaskin som helst? Är det nåt standardmått eller hur funkar det?


Medans jag ändå frågar om råd så kan jag lika gärna fråga om det är nån som vet när barn brukar känna igen beteenden och kan lära sig det? Typ om man tränar att få Ida att SOMNA i vagnen och så börjar hon skrika och så tar man upp henne... förstår hon vad som händer eller när börjar hon förstå sånt?

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards