Loja har ordet!

Alla inlägg under mars 2012

Av Louise Bertilsson - 19 mars 2012 20:26

Jag och Ida trotsade blåsten och tog en promenad efter lunch idag också. "Det finns inga dåliga väder..."


Så vi gick ut. Ibland behövde jag inte ens anstränga mig för att skjutsa vagnen för blåsten hjälpte till väldigt bra. I andra lägen fick jag putta på vagnen i nerförsbacke! Och ett tredje tillstånd var totalt vindstilla för att sedan ta i och blåsa jättemycket igen.


I sista backen innan vi var hemma efter våran 45 minuterspromenad började det komma små pärlsocker från himlen. Det haglade! Men inte många pärlsocker han falla innan det övergick i snö. Men det höll inte heller på nå länge, nån minut max.


Även fast det blåste tokmycket ute så var det ändå en skön promenad. Oavsett väder (nästan) så är det skönt att få lite frisk luft på lilla näsan.


Förresten, liten Ida somnade jättesnabbt nu inför natten, hon var visst trött efter att ha gått upp 5 i morse.... hihi... hoppas hon sover lite längre imorn =)


Nu ska jag återgå till Familjen Annorlunda.  

Av Louise Bertilsson - 19 mars 2012 15:24

Nu har jag precis ätit mellis, så nu är jag redo för ett inlägg. På förmiddagen idag var jag och mamma till BVC. Men innan dess åt jag leverpastejmacka (det blev ju tidig frukost idag för jag var väldigt morgonpigg) så jag skulle klara mig till lunchen. Mamma passade på att vila lite när pappa var hemma i morse för då kunde han se till mig medans han åt frukost och gjorde sig klar, tror visst bestämt att mamma var lite trött...


Just ja, BVC skulle jag ju berätta om. Kurvorna såg jättefina ut, jag går upp bra vikt och växer bra - det har jag ju alltid gjort, så varför ändra på nåt som fungerar bra, hihi! Nu väger jag iallafall 8330 g och är 72 cm lång. Det ska bli väldigt roligt att se om det som sägs om att ett barn har/bör tredubbla sin födelsevikt tills barnet fyller 1 år. Isåfall borde jag väga 9420 då när jag blir 1 år. Spännande!


När vi var på BVC fick mamma en liten ihoprullad papperstuss i handen. Jag blev nyfiken, men jag är ju så försiktig med allt nytt så jag nuddade den knappt. Kände bara lite på den, och undrade vad det var för nåt. Meningen var att BVC-tanten ville se om jag grabbade tag i den med hela handen eller om jag hade börjat utveckla ett pincettgrepp. Men jag hade inte bråttom jag inte, men till slut tog jag upp den med ett pincettliknande grepp - jag måste ju göra dem nöjda! =)


Fick även två klossar att utforska. Men även detta tog lite tid, i min värld rusar jag inte bara fram, utan jag tar det sakta och försiktigt. Mamma satte ner mig på golvet, vilket jag tyckte var okej. Jag började leka med klossarna, och jag passade förstås även på att smaka lite på dem. BVC-tanten ville se om jag förde ihop dem med varann, men det gjorde jag inte under tiden vi var där, så mamma och pappa fick i läxa att se om jag gör det hemma. Vi får väl se, vi får väl se om jag är sammarbetsvillig eller inte, hihi =) För i mitt hus är det faktiskt jag som bestämmer. Jag. Ida. Bara jag =)


Mamma hälsar förresten att hon tycker att det är såå skönt att höra att det man gör är bra, och rätt. För det är ju faktiskt bara mamma och pappa (men mest mamma som är hemma med mig hela dagarna) som känner mig och vet hur jag vill ha det och hur jag funkar.


Måste ju avsluta med att säga att mamma är bäst... ja, mamma sa att jag skulle skriva så ;)


Hälsningar Ida

Av Louise Bertilsson - 19 mars 2012 05:30

Kl 05.02 vaknade Ida. Och jag förstås också. Efter några tappra försök från min sida att få Ida att somna om så tvingades jag inse att det inte skulle gå. Så nu, kl 05.30, sitter jag vid datorn och äter frukost. Ida sitter och leker på golvet - pigg och glad och helt ovetandes om fenomenet tid.


Vi var med andra ord uppe långt före tuppen idag... Hoppas att det inte blir en vana, skulle önska att jag fick sova till 6 åtminstone, det känns helt ok. Men 5, nej tack, det är ju mitt i natten...


När det ljusnade ute fick vi se att det snöade, och blåste. Hoppas att det slutar blåsa lite så att promenaden blir behaglig! Blåsiga promenader är inte alltid så sköna...


Ha en bra dag!

Av Louise Bertilsson - 17 mars 2012 20:45
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 16 mars 2012 15:41

I morse efter frukost och efter att både Ida och jag var klara för dagen, packade jag skötväskan med diverse nödvändiga saker för en borta-tur. Sen la jag ut Ida för att sova ute i vagnen, jag passade på att göra rent toaletterna, sen klädde jag mig och gjorde mig i ordning för en morgonpromenad. Promenaden gick till mitt jobb där vi tillbringade förmiddagen. Vi gick hem efter lunchen när det var dags för lilla prinsessan att sova igen. Perfekt timing, och den dagliga promenaden förvandlades till två - toppen! Men det konstiga var att det tog aningens kortare tid att gå hem i alla uppförsbackar än ditpromenaden i nerförsbacke... hmm, undrar hur det kunde komma sig?


En trevlig dag var det iallafall.


Nu snurrar tvättmaskinen och jag ska vattna blommorna så det inte glöms bort.


Ikväll blir det fredagsmys till onsdagens inspelade avsnitt av Grey´s anatomy =)


Önskar alla mina läsare en trevlig helg!

Av Louise Bertilsson - 14 mars 2012 20:10

Onsdag idag. Veckans långa dag. Anders lång-jobbar-dag.


Vi roade oss så gott vi kunde jag och Ida, som vanligt. Lekte inne mellan sovningarna och matningarna. Busat och myst. Tagit en promenix i blåsten som emellanåt blev helt vindstilla och varmt! Efter mellis begav vi oss till lekparken här bredvid för att inta en gunga. Ida skrattade högt direkt hon sattes ner i gungan och fick lite fart. Hon tycker att det är riktigt roligt att gunga! Det lyser om henne när hon sitter i den stora gungan. Det är jättekul att se att hon har kul, mammas allt.


Anders är nere och nattar prinsessan nu, och jag passar på att uppdatera bloggen lite. Hade egentligen inget speciellt att skriva, men ett livstecken är det iallafall.


Snart är det helg igen, tiden går sjukt fort. Men det är ljust ute i allafall och det är skönt, speciellt när två av familjemedlemmarna går upp mellan 05.30 och 06.00 varje dag. Det är helt ok bara man fått sova på natten, vilket vi oftast får. Och det tackar vi för!


Apropå att tacka så vill jag rikta ett särskilt tack till Jannice - tack!

Av Louise Bertilsson - 13 mars 2012 09:26
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 12 mars 2012 08:41

Tycker inte om när man vaknar kl 01.20 på natten och är pigg. Insåg att det var långt kvar på natten så det var bara att försöka somna om igen. Det var dock inte det lättaste för jag hade huvudvärk. Kudden var hård, det kändes som att ligga på en planka. Blä. Lyckades iallafall somna om. Vaknade igen 05.10 Kudden kändes fortfarande hård - huvudvärken var alltså kvar =(


Ida vaknade strax efter 5.30, men vi låg och myste lite i min säng innan vi gick upp kl 06. Fortfarande huvudvärk.


Men efter ett par tabletter och en varm och go dusch så ordnade det till sig. Så nu är jag redo för den här måndagen =)

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards