Loja har ordet!

Alla inlägg under mars 2012

Av Louise Bertilsson - 11 mars 2012 20:56

Promenaden idag gick förbi nya öppna förskolan för att kika in i fönstren. Såg fram emot besöket på tisdag. Men. På dörren satt en lapp om att öppningen är framflyttad ännu en vecka. Så vi får vänta till den 19:e innan vi kan åka och leka. Tur att vi gick dit idag å kikade, hade inte varit så kul om jag och Ida hade åkt dit på tisdag och upptäckt att det varit stängt.


Annars har det varit en lugn helg hemma med familjen. Skönt att inte ha en massa måsten att göra hela tiden. Anders har skrivit lite inför utvecklingssamtalen och Ida har varit med å läst hans papper. Hon har läst dem jättenoga, de är ihopknölade och inte alls raka längre. Ida är duktig på att läsa =)


Förresten, kom på att jag har glömt berätta att i fredags när Anders var på jobbet tyckte han att det lät konstigt i hans ficka. Han kände med handen och fick upp en av Idas rosa barbapapa-skallror. En fripassagerare som ville vara med pappa en dag på jobbet, hihi =)

Av Louise Bertilsson - 11 mars 2012 09:08

Alla har följt Mello, melodifestivalen. Jättemånga statusuppdateringar har handlat om det. Men inte vi. Gillar det helt enkelt inte. Men jag kan ändå säga att rätt låt vann!  Youtube är kalasbra när man snabbt vill sätta sig in i vilka låtar som är med i finalen, och det gjorde vi. Vi youtubade och lyssnade. Och bildade oss en uppfattning ganska snabbt. Vi tyckte att Loreen var klart bäst. Så det var inte mer än rätt att hon vann. Bra röstat!

Av Louise Bertilsson - 10 mars 2012 17:00
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 9 mars 2012 17:12

Ser fram emot att se onsdagens inspelade dubbelavsnitt av Grey´s anatomy ikväll. Det blir kanon det tillsammans med familjen och fredagsmys i soffan.


Tänk att den serien alltid är lika bra, man vill bara se mer och mer!

Av Louise Bertilsson - 8 mars 2012 19:12

När vi släpper lös blötdjuret Ida i badbaljan slutar det alltid med att mamman blir blöt. Ida skvätter och plaskar med både armar och ben. Det märks tydligt att hon tycker att det är roligt. Riktigt roligt.


När Ida badat klart torkas hon och så är det pujje på och tandborstning som gäller. Men mamman fortsätter att frysa, det blir ju lätt så när kläderna fortfarande är blöta/fuktiga.


Slutsats; när Ida badar blir mamman att frysa.... konstigt, men sant.


Och jag kan konstatera att det nästan inte går att göra tuppkam längre på nybadad liten Ida, hennes hår växer så det knakar så snart är liten söt tuppkam historia.


Nu åker en varm och go fleecetröja fram för att värma mig. Trodde jag ja, Ida fick tag på fleecetröjan och gömde sig. Sötnosen!


Av Louise Bertilsson - 8 mars 2012 17:19

Jahapp, vinter. Snö. I mars, nej tack. Ett bakslag i vädret helt enkelt, en av säkerligen flera bakslag som kommer komma under våren. Egentligen inget oväntat, men ändå tråkigt. Fast å andra sidan är det lite mysigt med sånt här inne-och-mysa-väder. Men inget stoppar min dagliga promenad. Vi gick ner till Ica och postade ett brev, sen gick vi hem igen. Jag har blivit van med att få luft varje dag i och med det jobb jag har, och det känns jättekonstigt när man inte är ute på hela dagen. Så ut en stund varje dag mår jag bra av.


Anders har varit till Dynseius och hämtat våran matta som vi måttbeställde till vardagsrummet. Vi har en tidigare, men vi bestämde oss för att skaffa en till likadan. Perfekt när man kan bestämma storlek och form helt själv, samt hur lurvig den ska vara. Då blir det kanonbra!

Av Louise Bertilsson - 7 mars 2012 16:58

Det är jättehäftigt att få vara med om ett barns utveckling, och ännu häftigare när man får vara med om sina egna barns utveckling. Idas utveckling.


Att få följa henne från dag 1, men även i magen är otroligt häftigt!


När hon för första gången fäste blicken. När hon för första gången log. Höll upp huvudet själv. När hon lärde sig sitta. När hon upptäckte sina små händer och fötter. När hon för första gången skrattade högt. Ja, alla de där sakerna som en liten människa måste lära sig, för egentligen kan man ingenting när man föds. Man är ett oskrivet blad.


Men. Japp, det finns ett men i det här med upptäkter också. Alla upptäkter är faktiskt inte bra.


Ida har under de senaste dagarna upptäkt att det är en tand på g uppe och om man tar de små söta riskornen som är nere så kan man gnissla med dem. Jag ryser i hela kroppen när hon koncentrerar sig och sätter igång och gnissla tänder. Usch! Hoppas att det är nånting hon kommer sluta med, för det är inte trevligt.


Men överlag är upptäkter fantastiska, men just denna nyhet i Idas liv är överflödig.

Av Louise Bertilsson - 7 mars 2012 08:54
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards