Loja har ordet!

Alla inlägg under juni 2009

Av Louise Bertilsson - 7 juni 2009 12:36

Tänk att det ska vara så svårt att bli kompis med en symaskin...

Jag har haft världens fight med den idag om hur man sätter i undertråden utan att det ska bli skatbo, samt hur man spolar.


Jag lyckades till slut efter att ha ödslat en massa energi på att bli riktigt förbannad. Helst av allt hade jag velat slänga ut symaskinen genom fönstret, men det hade blivit en dyr historia, så jag lät bli.


Det gick åt en hel hög med svärord kan jag lova.


Nu vet jag varför jag hatade syslöjd i skolan!!


Efter många om och men så lyckades jag faktiskt sy en gardin.

Det som i morse enbart var ett tygstycke har nu blivit en kappa och hänger så fint i datarummet.


Stolt över att jag lyckades och nöjd med resultatet!  (bilden ger dock inte en rättvis bild av färgerna, men modellen syns ju)

Av Louise Bertilsson - 7 juni 2009 08:55

Hallå? Vart tog det fina vädret vägen?

Vill sitta ute å mysa idag, men om jag ska göra det behöver jag en massa varma kläder på mig och det var väl inte riktigt det jag hade tänkt mig...


Anders gick precis ut i garaget för att fortsätta UFS-vården. Jag tror nog att vi kommer att ha världens gladaste bil när han är klar! =)

Av Louise Bertilsson - 6 juni 2009 17:12

Måste ju säga till min faster att det var enormt synd att ni slängde den serien, hade velat läsa den för att se vad den handlar om.

Du skulle ha frågat mig för jag hade gärna velat ha den serien!!!

Av Louise Bertilsson - 6 juni 2009 15:23

Vad handlar serien Sagan om isfolket, skriven av Margit Sandemo?

Nån som har läst den och kan berätta lite, tack?!


Hur mycket kan serien vara värd förresten?

Av Louise Bertilsson - 6 juni 2009 14:55

Tror att både jag och Anders har drabbats av ett allvarligt städvirus.


Anders har haft bilvård nu hur länge som helst. Tror att han både avfettar, tvättar, vaxar och dammsuger. Sommarfin bil är resultatet! =)


Och jag har grejat inne. Först kom jag på att jag ville byta gardiner i vardagsrummet. Det innebar ju att jag först var tvungen att flytta undan alla blommor och sen tvätta fönster. Och medans jag ändå var i gång med fönstertvätt tvättade jag alla fönster utvändigt på framsidan också. Och fönstren på baksidan var jag tvungen att be Anders om hjälp med eftersom jag det är för högt för lilla mig.


Så nu jääääklars måste det vara slut på allt gult och äckligt pollen! =) (skulle inte tro det faktiskt, men man kan ju hoppas)


Andra gerjer jag har pysslat med är att ha vattnat blommor, vikt tvätt och lagt in i garderoberna, gjort ren komposthinken, gjort rent diskhon i köket och i grovköket med ett dundermedel som heter cillit bang, samt städat båda toaletterna inkl. handfat och badkar.


Jag fick även syn på 2 grenar i syrenbusken som hade gått av, så jag hämtade sekatören och kapade dem i lagom längd och satte dem i en vas inne. Nice!


Kolla bilder så får du se vilka fina blommor det är på våra syrenbuskar.

Av Louise Bertilsson - 6 juni 2009 10:36

Nu har vi precis kommit hem från att ha röstat i EU-valet.

Man kan ju inte klaga på att det blir fel resultat av en röstning om man inte är med och röstar själv!

Av Louise Bertilsson - 5 juni 2009 22:46

Det slog mig så här på kvällskvisten att det har varit studenten idag.

Ville bara passa på att gratulera alla studenter!


Tänker tillbaka på min egen student. Ett glatt minne en mycket het sommardag i början av juni 2003. Minns det som igår faktiskt trots att det har gått så många år.


Det betyder såå mycket att morfar fick vara med.

Farfar höll tal. Väldigt fint!


Men för att börja från början så började den underbara dagen med att champagnfrukost kl.07.00 hemma hos en klasskompis. Sen följde fotografering, avslutning i aulan, middag med klassen...(rostbill å potatissallad), en timme med klassen å klassföreståndarna då bland annat betygen delades ut


Klockan 12.15 var det dags för studenternas (min å alla andra) utsläpp. Dörrarna öppnades å vi sprang/gick ut på skolgården där hundratals föräldrar, vänner och övrig släkt stod med sina plakat i handen å väntade. vinkade och letade efter ”sin” student.  

Jag överöstes av blommor och det blev snabbt väldigt tungt. Å så fick jag ett stort plakat som mamma och pappa hade gjort... och ett litet plakat i miniformat som Anders hade gjort. Hehe.


Snacka om att vara i centrum!


Efter utsläppet bar det av till lastbilarna för vidare färd mot stadshuset. Under kortegens gång skrek vi å sjöng om studentens lyckliga dar. Vilken härlig stämning det var! =)

Väl nere vid stadshuset hölls det tal för oss och sen var det dags att åka hem för vidare festligheter.


Hemma samlades hela min släkt och familj + Anders familj för att äta både smörgåstårta och tårta.


Altanen var smyckad med björkar och ballonger. Och det var dukat ute med 2 långbord så att alla "gäster" skulle få plats. Jättefint!


Och ju längre tid som gick av dagen desto svettigare blev det under studentmössan.


Studenten tar man bara en gång, så ta vara på dagen med alla nära och kära!!! Jag tyckte att det var underbart roligt, och lite nervöst också förstås, men det hör ju dagen till =)


Nu är det dags att krypa till kojs. Natti natti.

Av Louise Bertilsson - 5 juni 2009 18:44

Idag har det varit oerhört lugnt på jobbet. Skönt med tanke på att jag var dyngtrött i morse när klockan ringde.


Meningen var att jag skulle gå till jobbet idag eftersom Anders skulle hämta mig med bilen för färd till Ludvika efteråt. Men jag beslutade mig för att sova så länge jag kunde och tog cykeln istället. Så när vi åker hem från mamma och pappa där vi är nu, får vi ta en sväng till mitt jobb och plocka upp cykeln.

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards