Loja har ordet!

Alla inlägg under december 2011

Av Louise Bertilsson - 21 december 2011 08:52

Igår åkte jag och Ida till mitt jobb för att hälsa på och äta julbord tillsammans med barn och personal på min avdelning. Årets första julbord är därmed intaget. Det var riktigt trevligt, och riktigt gott! Träffade några föräldrar jag inte sett på länge, och de var jätteglada att se mig och min sötaste bebis! =) Fick bland annat höra att hon är väldigt lik mig, och det värmer, och så fick jag än en gång höra vad smal jag är... Det är kul när det syns. Som det är nu är jag faktiskt nöjd med min vikt, hoppas att det kan förbli så. Men jag tvivlar faktiskt på det sen när jag slutar med restaurangverksamheten...


Idas vagn var med, så när hon hade ätit klart gröten så fick hon ut och lägga sig och sova på förskolan. Jag blev väldigt imponerad av min lilla tjej som var så duktig att äta fast det var så mycket runt omkring som hon inte var van med. Hon mumsade och åt som vanligt, som att det bara var jag, hon och gröten som existerade. Och det gick precis lika lätt att lägga henne efter maten och få henne att somna som det gör hemma. Hon är trygg i sin vagn!


När vi kom hem hade jag jätteont i huvudet, vilket jag tror dels har att göra med att natten till idag inte var en bra natt. Så jag gick och la mig när Anders kom hem. Jag tog tabletter, vilade och hade vetekudden med mig, men det hjälpte inte så mycket... åt mat. La mig igen. Sen när Ida hade lagt sig för natten och allt var frid och fröjd här hemma så tog jag också på mig pyjamasen, och gick och la mig. Somnade ganska på en gång. Och som pricken över i så fick jag i stort sett sova hela natten med undantag för några nappisättningar. 10 timmars sömn, det var behövligt! Tack gumman för att du också hade en bra natt när mamman behövde få sova =)

Av Louise Bertilsson - 19 december 2011 13:49

Sitter å tittar på gamla julkalenderavsnitt av Sunes jul på youtube. Det är nostalgi på hög nivå.


Just nu är de på julgransjakt... hihi


Tycker faktiskt att de kan visa om den här julkalendern om några år så Ida också får se den som den ska ses, ett avsnitt om dagen ända fram till julafton.

Av Louise Bertilsson - 19 december 2011 09:52
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 18 december 2011 19:30

Har varit i Falun idag hos bästa Anna och Samuel och julbakat. Jag utnyttjade mitt presentkort jag vann på deras bröllop då jag utsågs till bästa bagaren. Presentkortet innebar att vi tillsammans skulle baka pepparkakor. Vi bestämde oss dock för att redigera presentkortet lite och baka lite julgodis istället. Och det var riktigt roligt, vi hann med massa saker, närmare bestämt 8 olika sorter. Följande bakades: saffransskorpor, saffransfudge, saffranskola, dajm, nougatkulor med mandelmassa doppade i choklad, jordnötter med chokladöverdrag, gaffelkakor med russin och sist men inte minst; snöbollar.


Ojojoj vad vi bakade!! Vi var riktigt effektiva och det resulterade ju i en massa godsaker. Lite FÖR mycket kanske, men vi får hjälpas åt att äta upp allt. Det är ju bara jul en gång om året...



Fikat bestod av att smaka på några av våra delikatesser, allt underbart gott julgodis som vi knåpade ihop idag. Vad duktiga vi har vairt! =) Förresten Anna, du får gärna ta med receptet på saffranskolan och eventuellt också saffransfudgen (det visar sig imorn när vi har smakat på den, hihi) nästa gång vi ses.


Jag och Anders avslutade dagen med att köpa pizza, och nu blir det soffan en stund innan sängen ropar.

Av Louise Bertilsson - 16 december 2011 10:00

Igår kväll när vi satt och tittade på tv så hörde jag helt plötsligt nåt. Det lät precis som att det var nån som var på våran altan! Och jag sa till Anders att han fick gå dit och kolla, för jag vågade inte - tänk om det stod nån där?!


Han gick dit, och jag smög efter.. nyfiken var man ju ändå, men jag höll mig i bakgrunden. Då hörde jag hur det mjauade... det var alltså 2 katter som hade slagsmål på våran altan. Det dunsade och frästes när de slogs. Och idag när jag la ut Ida i vagnen så såg jag en stor tuss katthår liggandes där... Usch! Håll er borta från våran gård! Katter är inte välkomna här! Så det så!

Av Louise Bertilsson - 16 december 2011 09:45
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 15 december 2011 20:27

Snabbvisiten hos Carro och Selma idag var jättetrevlig! Det är alltid kul att se och man ska passa på när man har vägarna förbi! Så det gjorde vi idag, vi passade på att träffas för vi var i krokarna. Tjejerna bjuder inte på några bilder från dagens träff, men de låter hälsa att det var väldigt kul att att ses och busa lite bredvid varann på filten. De är nyfikna på varann det är det inga tvivel om, och det är SÅ kul att se, visst då Carro!? =)


Vi har också hjälpt tomten idag, hjälpt honom fixa klart de sista julklapparna. Å alla julkorten är postade. 2 "måsten" är ur världen, 2 roliga måsten som det ändå är skönt att kunna bocka av. Nu ska vi ha tomteverkstad å slå in de inhandlade julklapparna bara. Men det är inte så mycket kvar. Det är mysigt med tomteverkstad tycker jag. Men ett måste då är ju julmusiken i bakgrunden förstås!


Veckohandling på Willys innan hemfärd, och snacka om att vi blev paffa när vi träffade Anna där. Vi blev nog lika förvånade alla 3 skulle jag tro =)


Måste bara berätta en sak... Ida sover ju nere i spjälis när hon lagt sig för natten, även fast vi är uppe.... Och då har vi en babyvakt som piper/rasslar eller vad man ska kalla det när hon rör sig mycket, låter eller grejsar med annat som får den att reagera... Och nyss så pep det i babyvakten... Anders sprang ner för att se vad våran lilla busunge gjorde, sov eller inte, det är alltid frågan när det babyvakten hojtar till... man lär ju liksom ner och checka läget i spjälis när vakten ropar..... när han kom upp sa han att så här han hon aldrig gjort förut. Hon sov, och hon hade tappat nappen. Det är ju i och för sig inget konstigt eller ovanligt... MEN... Hon hade den i nacken, inkilad i sovpåsen! Man kan ju undra hur du lyckas gumman.... ;)


Natti natti

Av Louise Bertilsson - 14 december 2011 19:15

Det verkar som att nån vill mig nåt ont. Oturen fortsätter att förfölja mig. Först hade jag munsår. Sen lagom till att det var borta blev Ida sjuk, och jag säger bara det, att det hade varit fruktansvärt svårt att låta bli att pussa på och gosa med henne när hon var sjuk!! Sen blev Ida frisk tack och lov. Och jag blev sjuk med hög feber och halsont. Nu är jag frisk sånär som på lite ont i halsen fortfarande. Och idag kände jag hur jag hade en spricka i mungipan. Trodde jag ja. Nej du, det var blåsor! NEEEEJ, inte munsår igen!? Vad har jag gjort för ont som förtjänar denna ondhet eller otur eller vad man nu vill kalla det?!


Så nu är det slutpussats med älsklingsbebisen igen..GAAAH! Jag tror jag blir tokig snart!! Fick rekommendationen att köpa munsårsplåster, men måste erkänna att jag är lite skeptisk, men kanske ska testa den här gången. Det verkar inte bättre än att jag får lov att ära apoteket med ett besök imorn, tyvärr!


Nu ska det göras välling och nattas bebis. Sen ska jag nog krypa ner under en filt i soffan med en deckare medans pappan i huset är på julbord med jobbet.

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards