Loja har ordet!

Alla inlägg under december 2011

Av Louise Bertilsson - 10 december 2011 15:30
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 10 december 2011 15:15

Anders tog bilen och släpet och 150 kr och åkte ner till stan för att köpa en julgran av Lions idag. En liten söt julgran bidde det i år =) Tror den kommer pryda vårt vardagsrum jättefint när vi tar in den, vattnar den och klär den fint.


Av Louise Bertilsson - 9 december 2011 21:15
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 9 december 2011 14:12

Ida ligger ute i vagnen och sover och jag har passat på att haft tomteverkstad. Med julmusik i bakgrunden har jag lyckats paketera många julklappar. Skönt! Men det blir jobbigt för ryggen att sitta på golvet länge, så efter lite mer än en timme plockade jag ihop på tomteverkstaden och fortsätter en annan gång...


Så här ser Idas vagn ut just nu:

 


Det snöar en hel del kan man säga.... på bilden neranför är det ÄNNU mer snö på vagnen... Men Ida ligger helt oventande där inne i tryggheten och sover så skönt. Att sova ute är skönt tycker Ida!



   


Har förresten köpt ett barnvagsskydd som heter Dooky (syns på bilden). Jag är jättenöjd med det, mycket bättre och snyggare än att ha en lös filt som skydd för snö/sol/blåst/regn! Ett bra köp med andra ord!

Av Louise Bertilsson - 8 december 2011 19:00

Hittade en rolig historia som jag måste dela med mig av apropå att läsa:


 
 
En man och en kvinna var på semester. Efter middagen ville maken ta en tupplur.

Frun bestämmer sig då för att ta en tur i båten, fastän hon inte känner till sjön. Hon åker ut en bit, lägger ankar och tar fram en bok och sätter sig och läser.

Plötsligt kommer skogvaktaren förbi i sin båt. Han stannar bredvid kvinnan och säger:
...
God morgon, frun! Vad gör ni?

Jag läser en bok, svarar hon (och tänker, Syns inte det?)

Det är fiskebegränsning här, informerar han.

Ja, det är möjligt, men jag fiskar inte, jag läser.

Ja, men du har utrustning till det. Så vitt jag vet, så kan du ju börja när som helst. Jag måste ta med dig in till stationen och skriva en rapport.

För att jag läser? svarar hon tvivlande.

Ja, det är fiskebegränsning här, informerar han igen.

Men jag fiskar ju inte, jag läser.

Jo, men du har utrustning till det, så du kan ju börja när som helst. Jag måste ta med dig in till stationen.

Om du gör det blir jag tvungen att anmäla dig för sexuella trakasserier, säger kvinnan.

Men jag har ju inte rört dig, säger skogvaktaren.

Det är sant, men du har utrustning till det. Så vitt jag vet, så kan du ju börja när som helst.

Ha en bra dag, frun! sa skogvaktaren och åkte iväg.

SLUTSATS:  Argumentera aldrig med en kvinna som läser. Det är troligt att hon kan tänka samtidigt.
 
Haha =)
Av Louise Bertilsson - 8 december 2011 12:49

För att jag inte ska bli stressad när jag vaggar Ida till sömns på nätterna när hon ätit nattmål så brukar jag läsa. Annars tittar jag bara på klockan och blir stressad för att det tar lång tid.... Jag sitter alltså och läser och vaggar spjälis samtidigt. Boken till vänster och handen på spjälis till höger. Det funkar kanonbra! Och jag har fått många böcker lästa på det sättet kan jag meddela. Ibland går det jättesnabbt att få henne att somna om, och då kommer jag på mig själv med att fortsätta läsa fast det är mitt i natten. Måste ju bara läsa klart kapitlet, eller till nåt lämpligt ställe att sluta på... hihi... Och ibland är det så spännande att det liksom inte går att sluta, men då tvingar jag mig ändå för på natten ska man ju sova.


Och ibland får jag läsa lääänge innan hon somnar. Men i och med att jag läser så stressas jag inte så mycket av det. Och om jag är stressad så märker Ida det, och det gör ju att hon har svårare att komma till ro.

Det gäller att komma fram till en bra lösning som passar alla. Och jag har hittat den: läsa! =) Då blir jag lugn, och Ida blir lugn. Perfekt!


Deckare är bra, de gör mina nätter lite mer spännande =)


Det var en morgon för inte så länge sen när Ida hoppade över sitt nattmål, då sa jag till Anders att det var synd för jag hade bara ungefär 10 sidor kvar i boken... jag fick till svar att jag var tokig, hihi =)

Av Louise Bertilsson - 7 december 2011 15:29

Vi tog en promenad idag, jag och Ida. Det var skönt att komma ut å få lite frisk luft. Ida sov jättebra i vagnen, men på vissa trottoarer guppade det jättemycket, FÖR mycket, att Ida vaknade till (men hon somnade om igen), så jag försökte hålla mig till vägarna så gott det gick. Där var det inte alls lika guppigt, det var behagligt guppigt skulle man kunna kalla det.


När vi kom hem efter en dryg timmes promenad så skottade jag snö. Ida sov så jag passade på. Sen när det var dags att gå in fick jag nästan skotta av vagnen också, för den såg ut som ett snömonster på fyra hjul, hihi =)


Förresten, det syns inte längre att jag skottade snö... det har snart snöat igen igen... hade kunnat strunta i det, men jaja, nu fick jag ju lite extra motion istället.


Kollade nyss på bilder i min mobil, och då var det bland annat bilder från i måndags när Ida var som sjukast. Fy 17 vad slut hon var. Totalt slut. Hon SER verkligen jättefebrig ut, lilla skrutt! När man var mitt i det märktes det inte lika tydligt, men nu när man ser det på kort så inser man hur trött, hängig och ja, slut hon faktiskt var. Tänk att en bild säger så mycket...

Av Louise Bertilsson - 7 december 2011 10:12

Hej mitt vinterland!

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt HURRA!


Äntligen är det vitt ute när man kliver upp på morgonen. Vitt och mycket mycket ljusare! Härligt! 


Natten har varit mycket bättre än gårdagens, och det börjar märkas att vi börjar få tillbaka våran Ida. Våran friska lilla Ida. Hon är fortfarande hängig, ledsen och inte helt feberfri, men det går åt rätt håll. Hon blir mer och mer sig själv igen. Och det är såå skönt!


Ida har förresten premiärsovit ute i snön nu. Tog ganska nyligen in henne efter att ha sovit förmiddag ute i vagnen på altan. Hon sover så skönt ute och nu när febern lagt sig så fick hon ut och sova. I förrgår och igår ville jag inte ta ut henne eftersom febern var jättehög, ville ha henne inne för att ha koll på henne.


Annars så är vi inne och myser, vi leker. Ida sitter gärna i knät och leker med nån grej, vill inte vara ifrån mamma och pappa nu när hon inte är helt frisk. Hon blir ledsen jättefort om man lägger bort henne, och det är bara onödigt. Så vi leker stillsamma lekar från mammas knä idag också. Lillskruttan!

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards