Loja har ordet!

Alla inlägg den 5 juni 2012

Av Louise Bertilsson - 5 juni 2012 20:31

Sådär ja, då var sniglarna matade. De där otäcka, äckliga, slemmiga sniglarna har kommit tillbaka. Mördarsniglarna. Usch och fy säger jag bara! Men mat ska de ha, de ska äta så de dör! MOHAHAHA =)

Av Louise Bertilsson - 5 juni 2012 18:25

Efter att jag skrev morgonens inlägg om skor har bloggen legat nere. Jag har varken kunnat logga in eller bara gå in och läsa. Men nu, nu kom jag in. Äntligen.


Idag har vi bakat lite inför morgondagens fikabesök. Sen har vi tagit en tur till loppisbutiken här i stan.


Fredag idag kanske man kan säga. Fakefredag. Lite fredagsmys idag kanske? Ja, varför inte... hihi... Fast lördagen hoppar vi över och går direkt på söndag imorn. Sen måndag och fredag igen. Härligt med kortveckor =)


Anders och Ida är ute och gungar. Men först massa protester när mockasinerna ska på. Tur att man kan locka med nåt riktigt roligt iallafall så humöret hålls någorlunda uppe... hihi. Det gäller att ta till lite knep när man ska vänja henne med att ha nåt på fötterna.

Av Louise Bertilsson - 5 juni 2012 08:30

Jag har tänkt köpa skor till Ida. Nej, hon kan inte gå/stå än, men hon kryper. Och det i en rasande fart. När vi är ute och det är lite småkylig eller fuktigt i gräset så vill jag ha nåt på hennes fötter. Men sockor den här årstiden känns lite malplacerat. Det är okej i vagnen som mys när man ska sova. Men ute på gräset skulle det kännas bättre med skor eller nåt liknande.


Så i lördags när vi var till Borlänge besökte vi Skohuset för att kolla på just skor. Sandaler hade jag tänkt mig eftersom det är sommar. Hade kollat i förväg på vad som kunde tänkas finnas för modeller, och hittat en modell jag gillade. En ganska dyr modell eftersom det är en lära-gå-sandal. Förstås så fanns inte den modellen i hennes storlek, så vi provade samma sko fast i sko-varianten (alltså inte sandal).


Men...


Är det nåt Ida INTE gillar så är det skor. Hon fick panik när vi skulle sätta på henne skon. Hon skrek i högan sky. Hon ville inte!


Vi bad om hjälp för att mäta innerlängden i skorna. Men då ville de ju mäta Idas fötter först. Å tjena. Det gick ju som väntat. Hon blev superledsen igen. Och fick panik. Men vi gav oss inte, vi ville ju liksom ha det där måttet så vi vet vad hon bör ha för storlek. Tur att man hade lite majskrokar i skötväskan som muta när hon var så duktig å härdade ut.


Efter mätningen provade vi några sandaler, under precis samma protester hos fröken Bertilsson.


Vi diskuterade lite och kom fram till att vi struntar i skor för tillfället. Och så satsar vi på att skaffa mockasiner istället. Vår plan nu är att stega upp från sockor, via mockasiner, mjuka skor till så småningom riktiga skor. Hon måste nog helt enkelt vänja sig med skor. Och vi tar det lugnt, ingen panik. Hon går ju inte. Och då funkar ju mockasiner lika bra när hon är i gräset. Så vi blev nog nöjda allihopa med vårt beslut.


Igår kväll när Anders och Ida skulle ut och gunga så satte jag på henne mockasiner. Hon blev ledsen då också, men det gick iallafall myyycket bättre än med skor. Så vi kör på mockasiner ett tag. Sen ska vi börja kika på mjuka skor, hmmm... undrar vart det kan finnas, nån som vet?


Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards