Loja har ordet!

Alla inlägg under juli 2012

Av Louise Bertilsson - 9 juli 2012 17:46

Nu ni, nu är mitt hemliga projekt klart. Alldeles klart. Det blev klart redan i fredags (eller om det var torsdags, kommer inte riktigt ihåg, men det var av mindre betydelse iallafall), men jag har inte haft lust att blogga om det förrän nu.


Jag har fått några gissningar om vad det har handlat om, men inte så många har haft rätt. Projektet var nämligen att bygga en liten altan i direkt anslutning till den stora. Tanken är att det ska vara slangvinda och vattenkanna och sånt på det. Ett litet trädäck har jag alltså byggt. Och jag kan sträcka på mig och säga att jag är riktigt stolt över vad jag åstadkommit. Självklart har jag haft Anders i närheten så jag har kunnat fråga honom när jag har velat ha lite råd, eller bärhjälp. Så HELT ensam har jag inte varit, men nästintill. 


Visar stolt upp lite bilder från bygget: 


Trädäckets ram och tillhörande golvreglar skruvas ihop. 



   

Jag gräver ett hål som en plint fick bosätta sig i. Den färdiggjutna plinten fick Anders sätta på plats, för jag vågade inte riskera ryggen med såna tunga grejer. Tur att hjälpen finns nära till hands när man som mest behöver den. 




 

I den andra änden av trädäcket fick den helgjutna trappen fungera som pelare. Och på mitten la jag en platta så att stommen får lite mer stöd. 


Det var lite pill att få det i våg. 



 

Men jag lyckades! =)




 


Stommen är på plats. Även plinten och förankringen i stentrappen sitter där den ska. Här skruvar jag vinkeljärn i hörnen för att stabilisera och fixera.




 

Golv. Det måste vara rakt i kanten så det dubbelkollas innan jag börjar skruva. 




 

Japp, skruva golv var det. Det går ganska fort faktiskt bara man får in den rätta tekniken. 




 

Man kan inte skruva en skruv utan att arbetsledaren är med i bakgrunden och vill kika, hihi =)





 

Nu är jag på sluttampen. Kjolen sätts på plats. 




 

Här är slutresultatet av mitt hemliga projekt som inte är hemligt längre. 


Om du undrar varför det är tomt under de 2 brädorna av kjolen så ska det vara så. Vi funderar nämligen på att bygga fler såna här trädäck och göra en trappa av dem hela vägen ner i slänten. Funderar och funderar....


Under mitt projekt har jag lärt mig en hel del; använda kap-såg på olika sätt, planera ett projekt från början till slut, och massa andra knep och knåp och hur man kan tänka i virkesbranschen. Kul har det varit och jag är supernöjd med resultatet =)


Den här gången får nog Ida dela med sig av arbetsledarrollen till sin pappa, för han har verkligen stöttat mig i mitt bygge. Han har trott på mig från första sekund och det tackar jag för. Jag tackar även för all vägledning och demostrationer under tiden jag byggt. 


Tar gärna emot Dina åsikter om mitt bygge. Kul att höra vad mina läsare tycker =)


Av Louise Bertilsson - 8 juli 2012 17:24

Våran lilla tös har haft massa överskottsenergi idag, så vi bestämde oss för att gå ut i regnet en stund så hon fick se nåt annat än det som är inne.


Vi satte på Ida stövlar, galonisar och regnjacka. Och tro det eller ej, men det gick faktiskt bra med stövlarna förutom att de var för stora så vi måste kika efter en mindre storlek till de små fötterna. Jag och Anders satte också på oss regnkläder och stövlar. Och så gick vi ut i regnet.


Anders och Ida gick till lekparken och gungade, och jag trimmade med stora bensintrimmern. 


Det är faktiskt skönt att vara ute när det regnar. Tyvärr så verkade jag inte vara den enda som tyckte det, fy sjutton vad det kryllade av mördarsniglar vart jag än gick! Anders fick i uppdrag att ge de äckliga rackarna mat i hopp om att de försvinner! 


Nu är det färdigtrimmat och fint. Men på vissa ställen GÅR det inte att få det fint trots att man trimmar, det ska åtgärdas, men det tillhör inte årets projekt. Synd att man inte hinner allt man vill på en gång... bara att gilla läget och ta en sak i taget. 


Snart dags för kvällsmat - rester står på menyn idag. 

Av Louise Bertilsson - 8 juli 2012 14:27

Det är varmt ute, nästan 19 grader. Och det spöregnar.


Jag satte på mig en tröja, tog fram en dyna och kröp upp i en stol ute på altan när Ida sov. Jag hade med mig en deckare så jag satt ute och läste i regnet. Det var mysigt att höra regnet smattra på altantaket. Det märks att det är sommar även fast det regnar, annars hade man aldrig kunnat sitta ute och läsa när det regnar utan att bylta på sig massvis med kläder. 


Okej då, regna idag. Men sen får det vara uppehåll ett tag tack. 

Av Louise Bertilsson - 7 juli 2012 20:03

Vi passar verkligen på att sitta ute å äta mat och mellis så mycket vi kan. Det är underbart att sitta ute och äta, och allt smakar så mycket godare när man äter det just ute. Konstigt egentligen, men på nåt mystiskt sätt är det så. 


Och det är kul att få lite omväxling av det man ser runt omkring när man äter istället för att bara se samma saker år ut och år in när man sitter inne.


Så vi flyttar ut våra måltider så mycket vi kan nu under sommaren. Det gäller att passa på, och det gör vi. 


Idag åt vi grillat på kvällen och då är det ännu extragottigare att sitta ute och äta. När man kan känna doften av grillen samtidigt som man äter. Det är sommar det! Att grilla betyder sommar för mig. Det är en klass för sig, det blir att smaka gudomligt. 


Anders nattar en jättetrött liten Ida just nu, sen ska vi fortsätta se film. 

Av Louise Bertilsson - 7 juli 2012 12:56

Det regnar. Sånt där smått smått som dalar ner från himlen. Och det passar ganska bra nu faktiskt eftersom Ida sover. Hon sover nämligen som bäst när det inte är varmt ute. Så på det viset får det gärna vara lite mulet när det vankas sovning. Jag menar alltså bara precis de timmarna efter lunch som Ida sover, sen får det gärna slå om och bli varmt och skönt igen. 


Hmmm, det borde finnas nån sorts knapp som man kan ställa in hur man vill ha det när prinsessan ska sova. Man vill ju att hon ska sova så skönt som hon bara kan, och vädret och ljudet spelar stor roll för hur hon sover. 


Apropå sover så tog pappan i huset en liten tupplur i soffan han också. Bara jag som är vaken med andra ord. Men jag passar på att blogga lite i tystnaden. 

Av Louise Bertilsson - 7 juli 2012 12:45
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 6 juli 2012 19:02

Det blev en lite enformig kvällspromenad på gården för min del. Jag rastade nämligen gräsklipparen, så nu är det fint igen. Skulle egentligen behöva rasta trimmern också, men det får bli en annan dag. 


Anders och Ida tog en liten promenad med vagnen istället, sen gjorde de en liten anhalt i lekparken. 


Nu ska vi bänka oss i soffan och se på film, äta gott och bara vara. Det förtjänar vi efter en hel dag ute. Vi har varit ute i princip hela dagen. Det har varit perfekt grejar-väder, inte för varmt utan alldeles perfekt. Lagom.


Idag är den dagen jag tror att många har längtat efter. Vet att det är mååånga som går på semester just idag, och jag kan inte göra annat än önska er alla en superbra semester! 


Nej, soffan var det. 

Av Louise Bertilsson - 6 juli 2012 13:03

Ibland är det väl en himla tur att man inte är för snål, att man tar sitt förnuft till fånga och anlitar experthjälp. Man ska förstås spara pengarna och göra det man kan själv, men ibland måste man inse sina begränsningar och förstå att det är vettigare att spara MASSA tid än att spara lite pengar.


Det jag pratar om är plåtis som var här idag och satte plåt på frigge. Inte en chans att Anders hade klarat det, dels pga tekniken och dels pga alla verktyg som man isåfall varit tvungen att köpa för en enda gång. Nej, beslutet att ta in plåtis för plåtjobbet var helt rätt! 


 

Anders har först satt en liten list upptill så att plåten kan skruvas i nåt. Sen var det dags att måla. Snyggt! =)



 

Och ännu snyggare blev det nu när sargen är målad och har fått på plåt. Plåtis gjorde ett bra jobb, snyggt blev det! 


Vi är med andra ord nöjda! =) Nu är det bara resten kvar, men det tar sig även där kan jag lova. 


Det går även framåt med mitt projekt, det börjar till och med sjunga på sista versen så inom kort kommer en liten redovsisning med bilder. Nyfikna, eller??

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards