Loja har ordet!

Alla inlägg under juni 2012

Av Louise Bertilsson - 21 juni 2012 16:45

Frökexen står i ugnen och nu ska det strax börjas med kvällsmaten. Tacos.


Efter att flera gånger ha sett och hört talas om frökex så blev jag nyfiken. Jag var tvungen att prova. Så i morse la jag fröna i vatten så att de skulle svälla, sen nu på eftermiddagen stoppades de in i ugnen. Länge. Väldigt länge. Det ska bli väldigt spännande att prova, hoppas att det är lika gott som jag förväntar mig, hihi =)


Nej, tacos var det. Nåt som alla 3 gillar.

Av Louise Bertilsson - 21 juni 2012 13:00

Väckte Ida lite tidigare idag från förmiddagssovningen, vi skulle nämligen bege oss till mitt jobb och vara med på midsommarfirande. När vi kom fram dansades det runt stången och sen åt vi jordgubbar och glass. Det var gott! Ida fick förstås ocksås maka lite glass, men först ville hon inte ha utan nöjde sig med sin medtagna smörgås. Men sen blev hon sugen iallafall och tyckte det var gott. Tills...


Det var gott tills hon fick se gungorna. Då ville hon inte ha nåt mer alls utan pratade hela tiden om ging ging. Så vi gick dit i hopp om att det snart skulle bli ledigt i gungorna med litet däck under. Och det blev ledigt till Idas lycka. Hon fick gunga och jag tjålade med personalen medans jag gjorde fart.


Vädergudarna har verkligen lyssnat på våran vilja om fint väder på midsommar, hoppas att det håller i sig även imorn när det är midsommar på riktigt. Hoppas hoppas hoppas.


Nu ska jag gå ut och lägga mig på en strandmadrass under äppelträden och läsa medans Ida sover.

Av Louise Bertilsson - 20 juni 2012 21:00

Frigge är glad. Han har nämligen blivit av med pressänningen som låg på taket som skydd från regnet så att råsponten inte skulle bli blöt. Och istället har det kommit på ett riktigt tak. Så nu är det tätt! =) Ett riktigt papptak blev det, precis som det vi har på huset. Industripapp it is!


Förutom takbygge (vi tittade mest på) så har vi varit till Anders mormor och morfar idag. Vi åt mellis/fika där och så hämtade vi golvet till frigge som Anders morfar har sågat till oss. Det känns väldigt speciellt att ha ett hemmasågat golv, det är kul. Unikt. Och det är jätteroligt att han ville göra det! Tack! =)


På vägen hem åkte vi via Ludvika och veckohandlade på Willys. För en gångs skull fick vi plats på parkeringen även fast vi hade släp. Annars brukar vi få lov att stå längs med gatan, men inte idag. Det fanns en "genomkörare" så vi kunde stå närmre ingången.


Ida sover och det tänker vi med göra snart, men först ska vi se klart filmen vi började med igår.

Av Louise Bertilsson - 19 juni 2012 13:37

I söndags var jag och symaskinen ett bra team. Vi sydde nämligen en ny gardin till Idas rum. Det gick bra, jättebra. Och jag tror faktiskt att jag sydde hela gardinen utan en enda svordom, jag tror till och med att jag inte ens blev en gnutta irriterad på varken symaskinen eller tyget. Konstigt, men sant, hihi....


Det bidde en vit kappa med röda stjärnor på. Tyget kommer från Lundmyr of Sweden och jag fastnade för det direkt jag såg det, men jag var ändå tvungen att fundera lite innan jag kunde bestämma mig. Kappan är helt rak och utan rynkhuvud. Tyckte det blev nice!


Vi har även ställt nya fönsterlampan vi köpte på Clas Ohlson i lördags när vi var i Falun. Och idag monterade vi även dit vimpeln. Så nu börjar Idas rum ta form. Det börjar bli mysigt, fint. Färgglatt.


Vi har förresten även köpt tavlor, 2 stora tavlor (en med Nalle Puh och en med Nasse) som också ska vara i Idas sovrum. Nu är vi i valet och kvalet om vi ska måla/spraya ramarna så de blir vita istället för träfärgade som de är nu. Det andra i rummet är vitt, men det kanske bli för mycket vitt? Hmm... tål att funderas på.

Av Louise Bertilsson - 19 juni 2012 10:47

Igår var jag och Ida hemma hos Junia och tvillingarna. Vi hade med oss både mellis och lunch så vi skulle slippa ha nån tid att passa. Skönt. Avslappnande. Vi åt lunch på vardagsrumsgolvet, vi hade picknick. Resultatet av den här inneutflykten var ett par nerkladdade mammaleggings av potatis. Hmmm... jaja, magarna blev mätta och belåtna iallafall. Och tvättmaskinen ska ju ändå jobba. Så vad gör det om hundra år?! =)


Ida sov ute efter maten som vanligt, det gick bra även när vi var på äventyr. Och då passade jag på att gosa tvillingpojkar i nacken. Jag sög in den där lukten, den härliga bebislukten. Jag fick flashbacks till för ett år sedan när Ida luktade bebis. Den känslan, den lukten sklle jag vilja spara på en burk och plocka fram när jag saknar bebistiden. För det gör jag, jag saknar bebistiden (ibland iallafall). Även om jag fick lukta bebis igår så är det inte riktigt samma sak som att lukta på sin egen. Sin egen bebis alldeles speciella doft. Men det är ändå härligt att få "låna" och lukta. Och jag har fått äran att få följa två tvillingpojkar från spädbarnstiden. Det är häftigt med två bebisar. Samtidigt.


Sen vankades det mellis, vilket alltid är lika gott. Fick prova jättegoda hemmagjorda havrekakor (hör och häpna - JAG tyckte om dem trots att de heter kakor). Och melon. Ida föredrog banan framför allt annat som erbjöds. Är man bestämd så är man. Men banan verkar alltid gå hem hos våran lilla fröken.


Tack för luktningen Junia! =) Och tack för en trevlig dag med mycket tjål å skratt - precis det jag behövde!

Av Louise Bertilsson - 18 juni 2012 18:45

Yes! Idag är dagen då pappan i familjen har fått sommarlov. Och i år tar han riktigt riktigt långt sommarlov. Han kommer nämligen inte börja jobba förrän tidigast januari 2013. När sommarlovet är slut tar han pappaledigt och är hemma och myser i höstrusket med den bästa =) Så han förlänger sommarlovet med föräldraledigt. 


Jag fick ett MMS med ett brev som han hade skrivit från Ida till sina kollegor. Så här hade han skrivit:


Hej pappas jobbarkompisar!


(här var det en bild på Ida)


Jag kommer att ha min pappa hemma under hela hösten. När vårterminen börjar så släpper jag (kanske)tillbaka honom till er på Berga. /Ida


Tyckte det var roligt! =) Och jag är övertygad om att det här brevet kommer få många kollegor på Berga att le! =)


Nu ska vi njuta av att vara hemma, alla 3 i många veckor! Vi hoppas på lite bra sommarväder också, tack. 


För att fira ankomsten av sommarlovet ärade vi Pizzeria Malmen med ett besök =)

Av Louise Bertilsson - 17 juni 2012 21:00

Innan jag slänger in handduken för idag och grabbar tag i tandborsten så måste jag bara säga en sak; apfrukt.


Visst då Lotta, hihi =)

Av Louise Bertilsson - 16 juni 2012 18:27

Trist väder idag. Regn. Regn. Och regn.


Så vi bestämde oss för att åka till Falun för en hängar-dag med Anna och Samuel. Riktigt trevligt trots det dåliga vädret. Vi var inne och gjorde typ ingenting. En slappardag med goda vänner helt enkelt. Supernice! =)


På vägen hem stannade vi på City Gross. Vi undgick liksom inte tidningens annons i morse om att de har lösviktsgodis för 29.90 kr/kg. Så ett besök där var ju typ ett måste.


Ida somnade som en stock på vägen hem. Såå trött efter en heldag i Falun. Det är jobbigt att vara på besök och busa.


Resten av kvällen blir det mer häng, fast den här gången i soffan. Våran soffa.

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards