Loja har ordet!

Alla inlägg under juni 2012

Av Louise Bertilsson - 15 juni 2012 15:45

Det killade mellan tuttarna. Ett hårstrå tänkte jag. Nej. Det var en liten svart spindel. Och jag är egentligen inte rädd för spindlar, men ändå får man lite halvt panik.

- Ta bort den, ta bort den sa (läs: halvskrek) jag till Anders som genast gjorde en insats. Tack! =)

Av Louise Bertilsson - 15 juni 2012 12:49

Vi tog en promenix till öppnis idag. Sista gången innan sommaruppehållet. Trist, tycker att de kan ha öppet några veckor till, men tydligen inte. Det var iallafall mycket barn och föräldrar där idag. Det var trevligt. Och så bjöd öppnis på glass eftersom det var avlutning. Gottans!


Ida fick syn på en liten kille med napp i munnen (precis lika som Ida har fast annan färg) som kröp runt på golvet. Så Ida styrde sina krypsteg mot honom, målmedvetet. Och när hon kom fram ryckte hon ur nappen från hans mun... som tur var blev han inge ledsen iallafall. 


Och sen när de ställde fram lådorna med instrument och sångpärmar så var Ida där i ett nafs. Hon började spela med instrumenten och skrattade. Hon tycker det är såå roligt med musik och att sjunga. Och ÄNNU större smile blev det när vi sjöng Imse Vimse Spindel. Hennes favvo! =)


Ida somnade som en stock i vagnen för en stund sen. Hon var supertrött. Det är jobbigt att vara och leka på förmiddagen. 


Tvätten är i maskin. Toaletterna är rengjorda. Handdukarna är bytta (heter det verkligen så?). Vi är mätta i magarna. Det är undanplockat på golvet (en stund iallafall eftersom Ida sover, hihi). 

Av Louise Bertilsson - 14 juni 2012 16:21

För en stund sen satt Ida på golvet i datarummet och jag satt en stund vid datorn.


Jag hörde hur hon grejsade med diverse saker. Och när jag kollar har hon lyckats få ut en pärm ur bokhyllan som hon satt och bläddrade i. Hon älskar verkligen att sitta och bläddra i allt som går att bläddra i; böcker, tidningnar, pärmar, reklam - ja allt.


När jag gick dit för att ta bort pärmen fick jag se vad det var hon satt och bläddrade i den här gången; och det var inget mindre än våran C-uppsats som vi skrev på höskolan.


Hon satt och bläddrade fram och tillbaka i våran C-uppsats. Undrar om det var nåt som inte stämde kanske? Hihi =) Efter en stund tröttnade hon på den och gick vidare i bokhyllan. Där hittade hon en fransk-svenskt lexikon som hon tyckte var intressant. Och under det låg ett spanskt-svenskt lexikon som hon också passade på att kika i.


Hihi, avancerad litteratur idag med andra ord! =)

Av Louise Bertilsson - 13 juni 2012 19:30

Dagen till ära tog Anders på sig kostym och slips när han for till jobbet i morse. Det vankades nämligen skolavslutning i kyrkan och då brukar Anders vara finklädd med kostym och slips. Det är roligt tycker jag! =)


När han kom hem från jobbet bytte han om, kopplade på släpet på bilen och drog till Byggmax för att köpa lite virke. Igen. 


Efter kvällsmaten klippte jag gräset. Det blev ju helt plötsligt jättefint väder och då passade vi på att vara ute. Anders och Ida gungade i lekparken sen tog den en promenad. Och jag klippte gräset. 


Nu ska vi bänka oss i soffan och kolla på film innan sängen ropar. 


Men nu har iallafall barnen i Smedjebacken sommarlov, ett långt härligt sommarlov har de framför sig! =) 

Av Louise Bertilsson - 13 juni 2012 13:45
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Louise Bertilsson - 12 juni 2012 13:49

Idag är det min kusins födelsedag. 13 år idag. 


Tänk att vi fått en tonåring i släkten, hihi =)


Grattis å kram till dig Hanna från oss Smedjebacken!!

Av Louise Bertilsson - 12 juni 2012 13:14

(NU pappa kommer bilder på träningsvärksjobbet, hihi)


I lördags spikades råsponten på på taket. 


Det var lite bökigt att få stegen på plats så här i början. 




Men när de hade spikat ett tag så kunde de istället sitta på taket och därmed slippa stegproblemet. Så här: 








Nu flyter det på bra! 


Kan inte låta bli att tänka på låten: "Jag hamrar och spikar och bygger en bil..." =)






 

Arbetsledaren Ida och mormor sitter vid fikabordet och spanar in byggarna. Bank bank säger det hela tiden. 





   

Koncentration på hög höjd. 















Glada miner på stegen. Jag tror visst bestämt att det var roligt att spika =)




   

Nu ska bara utsticket kapas. Sticksågen var bäst kom de fram till efter att ha testat både den, vanlig fogsvans och cirkelsåg. 










 

Anders är koncentrerad så att det blir så lite snett som möjligt, hihi ;)


Precis när de hade gjort klart det de skulle, nästan, så började det regna. Så de skyndade sig att täcka taket med pressänning då råsponten inte får bli blöt. Skönt att de hann klart! Mina duktiga hemmasnickare =)

Av Louise Bertilsson - 11 juni 2012 17:09

Natten till idag var en natt då Ida tyckte att vi skulle ta en paus från sovandet. Den här pausen var hon helt ensam om att vilja ha. Förstås. Hon var pigg och glad och tyckte att vi hade sovit färdigt för en stund. Hon ville leka, men det var hon som sagt ensam om. Till slut, efter 2,5 timmar, somnade hon äntligen vid min sida och sov så skönt ända till strax efter 7. Då var vi tvungna att kliva upp och göra oss iordning så vi var klara när besöket från Borlänge skulle komma.


Vi har nämligen haft besök av Caroline och Selma idag. Både jag och Ida gäspade en hel del under eftermiddagen, men det var roligt att ha sällskap denna gäsp-dag. Och jag tror visst bestämt att gäsparna smittade även gästerna, hihi.


Bilder togs förstås, men de läggs in en annan dag.


Vi håller alla tummar jag kan hitta för att natten som kommer ska fyllas av S Ö M N för alla personer i huset. Tack för det i förväg.

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards