Loja har ordet!

Alla inlägg den 22 mars 2009

Av Louise Bertilsson - 22 mars 2009 19:00

Jag är ju tvungen att berätta hur det gick med dagens blom-projekt eftersom jag har babblat om det så mycket nu.


En bra början var ju att jag hittade jord, men bara lite jord. Så jag la ut tidningspapper på golvet i grovköket och tog fram den blomman som var i mest behov av mer näringsrik jord.


Jag fick kämpa lite med att ta bort jorden från den stackars blommans rötter. Den var stelare än stel, så det var inte det lättaste. Men det gick.

När jag hade planterat om den stackars lilla blomman insåg jag att jorden skulle räcka till en blomma till. Så jag gav mig ut på jakt efter blomma nr 2.


2 blommor, sen räckte inte jorden nå längre.. Men nu är jag på gång i alla fall. Känns skönt, för jag VET ju innerst inne att blommorna vill ha ny och näringsrik jord. 


Tro det eller ej, men jag tänker fortsätta. Ska köpa mer jord på tisdag när vi ska handla.

Av Louise Bertilsson - 22 mars 2009 15:43

Nej då, du kan vara alldeles lugn. Vi är inte sjuka!

Det är bara det att vi har gjort rent avloppet i badkaret och i handfatet. Och det luktar sannerligen inte gott! Det ser väldigt äckligt ut också med alla hårstrån och gegg som fastnar överallt! Usch och blä!!!


Ett jobb man helst vill slippa, men som måste utföras med jämna mellanrum. Det finns ju ingen annan som kommer och gör det åt oss, så det är bara att bita ihop. Men jag skulle aldrig klara det själv! Tur att Anders är bättre på det där än vad jag är..

Av Louise Bertilsson - 22 mars 2009 12:28

Kom på i morse att jag skulle ta kort på våra fina snödroppar som vi har på framsidan längs med husväggen och visa er.

Sagt och gjort: jag hämtade kameran, tog på mig jackan och skorna för att gå ut och fotografera. Då upptäckte jag att batteriet i kameran var slut. Typiskt.


Så det var bara att gå in igen och sätta kamerabatteriet på laddning.


Och alldeles nyss gjorde jag ett nytt försök med att fotografera de vita och fina snödropparna. Kolla bilden! Fina va?

Av Louise Bertilsson - 22 mars 2009 10:27

Medans jag var i garaget och letade efter jord packade Anders ner grejerna för att åka till OK och tvätta bilen. Kanske sista gången innan man kan premiärtvätta hemma på garageinfarten?


Anders kom nyss hem med en fräsch och fin bil. Men ändå var han inte riktigt nöjd, så dammsugaren och dammtrasan åkte fram för att även kunna göra rent invändigt. 


Så alldeles snart ler UFS igen för nu är han ren och fin, både invändigt och utvändigt.


Vårfin bil efter gårdagens s-k-i-t-i-g-a och blöta vägar!

Av Louise Bertilsson - 22 mars 2009 09:21

Idag är det söndag. Sista dagen i veckan. Men hur i hela fridens namn kunde den komma så snabbt? Jag tyckte precis att det var onsdag. Jag blir inte klok på den rekordsnabba tiden! Man hinner ju knappt med hälften av det man skulle vilja.


Idag skulle jag vilja sätta mig på en stol på balkongen och läsa i solen, men vad det verkar så ska det inte bli nån sol på ett tag framöver. Suck. Jag som har fått vårkänslor och längtar till våren när man kan vara ute och börja greja lite.


Åter till det eviga pratet om mina blommor.

Jag måste nog kika i garaget för att se om vi har nån jord kvar. För OM vi har det så blir det nog att plantera om nån blomma som är i behov av det. Det finns nämligen några som jorden har dunstat i på nåt konstigt vis. Fattar inte hur det bara kan försvinna, men det är precis det som har hänt.


Angående platsen för omplanteringen, så har jag kommit på att jag kan lägga ut tidningspapper på golvet i grovköket och hålla till där. Då förhindrar jag förhoppningsvis att det kommer jord i hela huset.


Medans jag sitter där med en blomma på tu man hand så ska jag kosta på den lite extra kärlek. Tänkte småprata lite med den så kanske den växer utav bara h-vete under resten av året. Hehe. Man kan ju alltid hoppas!


Så: mot garaget!


Håll tummarna för att jag hittar nå jord, annars kommer jag inte lyckas med dagens projekt

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards