Loja har ordet!

Alla inlägg under april 2009

Av Louise Bertilsson - 13 april 2009 18:58

Jahapp, då var den här långledigheten snart slut.

Dags att ladda inför en ny jobbvecka igen då. Men det blir inte så tungt som det låter. För det första är det ju bara 4 dagar, och för det andra så har min avdelning planering på fredag mellan 8-13. Och då kl 13 slutar jag!

Och för det tredje så är det många av barnen på avdelningen som har påsklov, så det blir en lugn vecka på många sätt och vis.


Men jag klagar inte över det heller! Det ska bli skönt att få mjukstarta lite efter att ha haft en dunderförkylning. Apropå det så är jag inte helt bra än, men jag är så pass bra att jag kan jobba iallafall och tur är väl det!


Nu ska jag gå å hjälpa Anders att mäta hur mycket lister vi ska köpa imorn. Vi var nämligen till hans mormor och morfar idag och hämtade släpet, så nu är det bara att spänna för draghästen (UFS) och ta hem lister. Listigt va?! =)

Av Louise Bertilsson - 13 april 2009 14:11

Igår kväll när jag och Anders var ute och gick hittade vi både blåsippor och vitsippor på många olika ställen. Ett garanterat vårtecken att hitta så mycket blommor!


Anders knäppte kort på dem med mobilen, men jag vet inte hur man gör för att lägga in dem i datorn så att jag kan visa er. Tyvärr. Men om vi går förbi där igen ska jag komma ihåg att ta med den riktiga kameran så att jag kan visa vad fina vårblommorna är i Smébacken.

Av Louise Bertilsson - 12 april 2009 22:01

Jadu faster, drömma får man alltid göra! Utan drömmar vore livet ganska så trist kan jag tro...


Drömmar.. det är precis det jag tänker göra nu också, det är nämligen dags att bädda rent i sängarna (har nämligen glömt bort att jag tvättade sängkläderna i morse), lägga sig och läsa och sen sova. Hoppas på några knasiga drömmar i natt, man vet ju aldrig..


När jag gick på gymnasiet drömde jag att jag blev jagad av en rosa skunk, men sen efter en stund kom jag på att jag kunde jaga skunken istället, och vips så var det jag som var jägaren!


Det sägs ju att man drömmer 7 drömmar varje natt, men att man har lite svårt att hålla isär dem. Så du kan ju tänka dig hur tokigt det blir om man blandar alla dessa 7 drömmarna till en! En salig blandning!


Natti natti.

Av Louise Bertilsson - 12 april 2009 18:40

Hur det ser ut i köket och hallen uppe för tillfället. Det märks att det börjar hända grejer nu! Röjningen är i full gång!


Inga gardiner, inga taklister, inget kakel, inga ledstänger i trappen, inget dörrfoder, inga golvlister, inga överskåp över kylen och frysen, skåpet som stod bredvid frysen är borta, inga lampor (bara nakna glödlampor som hänger från taket) och alla grejer står huller om buller.


Inget är som det ska vara, men vi får hålla ut i 3 veckor till. Sen är det färdigt!! Kommer nog bli kanonfint! Längtar tills det är klart så man kan vistas i köket igen.


På bild nr 1 kan du se hur vårt bajsbruna kakel såg ut som vi har bestämt oss för att byta ut. We NOT like!

Och på andra bilden visas hur det ser ut nu när det inte är nåt kakel alls kvar! Det blev bra mycket ljusare direkt!

Av Louise Bertilsson - 12 april 2009 11:13

Årets första tvätt hänger ute på en ställning på balkongen och torkar.

Det blir att lukta så fräscht och rent när tvätten har hängt ute i solen.

En naturlig och härlig doft! Nu är det verkligen vååår!


Ska strax sätta på några ägg på kokning till påskbords-resterna som vi ska äta nu till lunch. Perfekt när maten räcker länge!

Av Louise Bertilsson - 11 april 2009 19:29

Vovvarna Bamse, Dennis och Zeb och jag önskar er en riktigt GLAD PÅSK!

Stiliga herrar va som ställer upp på att vara påskkärringar när jag kommer med kameran?! Det är ju bara fräknarna, kaffepannan, den svarta katten och kvasten som saknas, sen är outfiten komplett! =)

Av Louise Bertilsson - 11 april 2009 09:56

Det var exakt på dagen 1 år sen vi satt på banken och skrev under de sista papperen med säljarna till huset.

Jag minns den lite pirriga, men ändå förväntansfulla känslan att bli husägare!! 


Samma dag som vi fick nyckeln började vi flytta in grejer. Vi fällde ner baksätet i bilen och lastade in så många flyttkartonger vi bara kunde.


När vi kom fram till huset gick vi en runda och bara kollade. Det var nog liiiiite svårt att fatta att det är VÅRT.


Imorgon har det gått 1 år sen vi flyttade in officiellt. Första natten i huset och sista natten i lägenheten. Det var absolut inget fel på lägenheten egentligen, men det kändes trångt.. jag har nog aldrig varit en lägenhetemänniska eftersom jag har bott i hus så länge jag kan minnas. Att inte kunna öppna dörren och gå direkt ut på en gräsmatta, det saknade jag. Plus att vi båda satt och pendlade 1,5 mil åt samma håll, men i varsin bil eftersom vi inte arbetade samma tider. Helt sjukt onödigt!

När vi kom till huset kändes det helt underbart att ha gott om utrymme, nära till jobben, garage och egen trädgård och gräsmatta (hörntomt till på köpet, bästa tomten på hela gatan)!  


Vi kände sån glädje att börja greja och möblera och göra fint. Och vet du?! Jag känner faktiskt precis samma glädje nu att göra i ordning. Att gå ut och fixa i trädgården med allt vad det innebär, att byta gardiner och matcha blomkrukor eller att bara sitta i lugn och ro och njuta.

Jag tycker att det betyder att vi verkligen trivs! Att det känns att vi har gjort rätt val som i januari 2008 åkte och kollade på det här huset, tog kontakt med mäklaren och att budgivningen strax därefter var i full gång!


Efter att vi hade flyttat in dröjde det inte många dagar förrän det verkligen kändes som vårt HEM, och det är DÅ man vet att det är rätt!

Av Louise Bertilsson - 10 april 2009 22:38

Nu har även cykeln fått på sig nya och fräscha sommardäck. Lättrullade däck, så det kommer nog märkas stor skillnad mot dubbdäcken. Men de var guld värda när det var isigt och halt ute! Jag kände direkt när dubben tog fäste i den hala isen, men förhoppningsvis så blir det inge mer sånt väglag den här säsongen, så dubbdäcken får vara i garaget och vila till nästa säsong! För nu vill vi ha sommar!!!

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards