Loja har ordet!

Alla inlägg under april 2009

Av Louise Bertilsson - 10 april 2009 11:13

Långfredagen idag. Undrar varför den är längre än andra fredagar? Hmm. Hoppas att nån vänlig själ kan förklara det för mig i en kommentar kanske =)


Igår berättade jag att jag var på bättringsvägen, och idag känns det som att jag har vandrat rätt långt på den vägen faktiskt! Jag känner mig mycket piggare och har mer ork idag. Viljan finns liksom till att göra nåt! Och det är ett framsteg vill jag lova! Har till och med sminkat mig idag, vilket jag inte har gjort sen i måndags. Är man sjuk så är man.


För drygt en timme sen ringde det på dörren. Påskkärringar trodde vi, men icke! Det var en jobbarkompis som kom med ett påskägg som jag hade fått från ett barn på avdelningen. All personal på Norrskenet fick ett varsitt påskägg med godis. Sötis!

Av Louise Bertilsson - 9 april 2009 10:01

Skärtorsdagen. Det är alltså idag alla påskkärringar far iväg till Blåkulla.


Ska du med?


Jag har i alla fall förberett lite inför resan. Jag har tvättat och vaxat kvasten. Man vill ju inte skämmas när man träffar så många andra inom samma genre om man säger så.

Jag har även tankat kvasten med raketbränsle. Det är en turbo-kvast! Vill ju kunna färdas i omkörningsfilen på väg till Blåkulla, vill kunna ha lite roligt på färden!


Hucklet är framtaget så det är bara att montera det på skallen när det är dags.

Fräknar har jag redan, så jag behöver inte bry mig om att fixa hemmagjorda såna. Praktiskt.


Jag skulle även behöva få tag på en svart katt som glänser i pälsen, men eftersom jag inte gillar katter tror jag att jag lånar med mig den svarta hunden Bamse istället. Han skulle säkerligen sitta alldeles stilla på kvasten och invänta landning på Blåkulla. Undrar vad han ska göra när han kommer fram då. Jaga katter kanske? Hehe.


Åh, jag kom på att jag behöver en kaffepanna också för det såg jag förra året att andra kärringar hade. Vill ju smälta in i mängden av påskhäxor liksom.


Jag tror att det var allt, nå mer behöver man väl inte ha med sig, eller?

Jo förresten, kom på en grej till, nämligen åksjuketabletter så man inte blir illamående i omkörningsfilen! =)

Om vi inte ses i eftermiddag när vi har landat med kvastarna på landningsbanan på Blåkulla så önskar jag dig en GLAD PÅSK!!!

Av Louise Bertilsson - 9 april 2009 08:53

Känner att jag börjar vandra på bättringsvägen nu. Hoppas verkligen att förkylningen börjar ge med sig på allvar nu, börjar tröttna rejält på den snoriga näsan och hostan.

Halsen är mycket bättre nu kan jag meddela, så det är ju skönt att det går i rätt riktning nånstans i alla fall.


Jag var upp en sväng i morse vid 06.30 för att vara med på en auktion på Tradera som gick ut tidigt på morgonen. Det var lite segt att gå upp då, men jag gick och la mig sen igen när jag hade följt auktionen till dess slut. (jag lär ju kanske säga att jag vann den).

Och i vanlig ordning så somnade jag bums! 

Av Louise Bertilsson - 8 april 2009 22:09

Nu börjar den här dagen lida mot sitt slut och det är dags att inta sängläge. Dagarna går sakta när man är inne och gör ingenting. Men det är ju å andra sidan så det ska vara när man inte är riktigt frisk och kry.


Natti natti.

Av Louise Bertilsson - 8 april 2009 18:02

Vad tråkigt det är att äta när man inte har nån smak.

Åt nyss pommes och chicken nuggets, men det smakade ingenting. Inte ens ketchupen eller saltet smakade.


Det är först när man saknar smaken som man uppskattar det som mest. Man lär sig att uppskatta det man annars tar för givet!

Ordspråket: "man saknar inte kossan förrän båset är tomt" stämmer faktiskt ganska bra!

Av Louise Bertilsson - 8 april 2009 15:59

Måste skratta lite.

Har fått allt totalt om bakfoten!  Men jag är nog inte ensam om det faktiskt.


Efter kommentaren jag fick av farmor i förra inlägget var jag tvungen att söka på just ordet krokodiltårar på wikipedia.


Där stod det, jag citerar: "Krokodiltårar är ett uttryck som betyder ´falska tårar´ med vilket menas hycklad eller spelad sorg. [...] Det är en vanlig missuppfattning att krokodiltårar skulle betyda "stora tårar", men detta är alltså fel."


Nu vet jag att det är FEL uttryck. Man lär sig nåt varje dag!!

Av Louise Bertilsson - 8 april 2009 14:25

Tittade nyss på filmen "Vid din sida" som jag spelade in i helgen.

Herregud vilken sorglig film. Men samtidigt ändå lycklig.

Många krokodiltårar blev det.

Det är väldigt många känslor och accosiationer till sina egna nära och kära som släpps lös vid en sån film. En film som går rakt in i hjärtat! (iallafall på mig)



Av Louise Bertilsson - 8 april 2009 10:05

Undrar om jag har optimal otur eller vad det kan kallas. Jag missar nämligen påskmiddagen idag på jobbet. I julas missade jag jullunchen också eftersom jag var sjukskriven pga näsoperationen även då..


Jag har förresten ringt jobbet och sagt att jag blir hemma imorn också. Det känns inte som nån större idé att vara där och gästspela lite när det bara handlar om en ynka liten dag. Så jag blir hemma och kurerar mig istället så jag får slippa den här förkylningen helt.

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards