Loja har ordet!

Alla inlägg under mars 2009

Av Louise Bertilsson - 26 mars 2009 16:07

Jag gick upp 06.30 idag för att göra mig klar till jobbet. Klockan 06.50 ringer telefonen, och jag skyndar mig som bara den för att svara så inte Anders skulle vakna. Det misslyckades förstås eftersom ringsignalen är gäll.


När jag hade lagt på så frågade Anders: "vad är det för tokstolle som ringer den här tiden?!"

Det var målaren som skulle ha kommit i fredags för att göra offert på tapetsering. Han bad om ursäkt och sa att han gärna kommer hit imorn å kikar.

Han lär väl få göra det då.

Av Louise Bertilsson - 25 mars 2009 19:32

Våffel-projektet höll på att sluta i tragedi. Det höll inte på att bli några våfflor. Inte hade jag nån aning om att det var såå svårt att steka våfflor. Men nu vet jag.


Misslyckades rejält med de första våfflorna. Vi hade ju ingen aning om hur länge man skulle grädda (det fanns nämligen ingen lampa på våffeljärnet), så först blev den helt degig.. Andra våfflan vällde över, kan man säga. Det blev alltså för mycket smet i järnet. Hmm.

Ärligt. Jag höll på att ge upp! Hade inte tålamod. Var nästintill inställd på att det inte skulle bli nån kvällsmat. Inte i form av våfflor i alla fall.


Som tur är så fanns Anders här som en räddande ängel. Han tog över projektet och stekte väldigt fina och goda våfflisar!


Under tiden ägnade jag mig åt nåt jag visste hur man skulle göra, nämligen att vispa grädde! Hehe. =)

Av Louise Bertilsson - 25 mars 2009 17:08

Nu har vi bokat in Golvfirman Björn Dynesius att komma hit och göra jobb enligt offert. Det blir nytt kakel och golv i kök och trapp.

De verkade ha tid att göra det när vi önskar också, så det är ju kanonbra det. Perfekt är ett annat ord för samma fenomen!

Det enda som inte stämmer med offerten är att vi fixar kaklet själva istället eftersom det kaklet vi hade tänkt oss var slut. Så då får vi dra av pengarna som firman hade kalkylerat med för kakel.


Nu är det dags att ta fram våffeljärnet och undersöka hur det funkar. Om jag ska vara riktigt ärlig så har jag aldrig stekt våfflor förut, så det ska bli spännande att se hur det blir.


Av Louise Bertilsson - 25 mars 2009 15:26

Idag är det våffeldagen. Det innebär att det blir våfflor med grädde och sylt till kvällsmat. Mums!

Det äts bara 1 gång varje år i vår lilla familj, och då är det ju extra gott. Hehe.


Men jag måste faktiskt erkänna att vi köpte våffelmix igår när vi var på Ica. Det kostade bara 10 kr, så då skulle vi slippa stå å röra ihop nån smet när båda jobbat sent idag.


Ibland får man vara lat och bekväm. 


Av Louise Bertilsson - 24 mars 2009 21:30

I skrivandets stund känns det lite dött faktiskt.

Det är inget bra på tv (men Anders sitter där ändå).

Det är kallt ute. Tror att det är 7 minusgrader. Vart tog våren vägen?

Ingen rolig person är uppe på msn som jag kan prata med.

Har ingen större lust till att börja med nåt nu heller.

Det låter kanske som att allt är deppigt och grått, men så är det absolut inte! Jag mår jättebra, men jag ser ingen anledning till att bara strosa omkring utan att göra nåt, eller fördriva tid framför datorn. Fryser gör jag också för den delen.


Då borstar jag hellre tänderna och kryper ner i sängen. Vill läsa.


Men först är det dags att vela lite framför garderoben. Måste ju ta fram kläder till imorn, för om jag inte gör det nu så blir det kalabalik imorn.

Av Louise Bertilsson - 24 mars 2009 18:38

Slutade 13.00 idag.

Hann precis hem så skulle vi åka. Mot Ludvika!


Det blev först träning på Nautilus. Det gick faktiskt ganska lätt idag, så det var roligt. Hade väl några extra krafter att plocka fram efter en tuff och intensiv dag på jobbet.


Sen åkte vi till Anders föräldrar och fikade. Semla.

Blev väl mottagna i dörren av vovvarna som blev oerhört glada när vi kom! Svansarna gick i 200km/timmen på dem, SÅÅ glada blev de!


Handling stod härnäst på planeringen. Sagt och gjort, det bar av till Willys för att veckohandla.


En tripp till Anders faster och hennes man hann vi också med, eftersom Anders behövde klippas. Det är nämligen så att fastern brukar klippa honom med jämna mellanrum. Perfekt. Apropå det så skulle jag också behöva bli klippt. Men då krävs en utbildad frisör UTAN hårklippningsapparat.


På vägen hem stannade vi till på Ica i Smébacken för att hämta ut ett paket från cdon, samt köpa köttfärs.


Det var en perfekt dag att ha en massa projekt på bortaplan eftersom vattnet har varit avstängt mellan 08.00 till 18.00

Av Louise Bertilsson - 23 mars 2009 15:50

Är tung i huvudet efter kompetenshöjningsdagen idag. Det blir så intensivt när man sitter och pratar en hel dag. Man är inte van helt enkelt.


Förmiddagen i Gubbo ägnade vi åt att disskutera lek och dagisgården. Det verkar vara lite oenigt hur vi vill utforma gården. Många viljor som ska fram. Men det är absolut mycket bättre att prata om det tillsammans än att var och en går runt och tycker en massa.. Tror nog att vi kommer komma fram till en bra lösning när vi har fått smälta alla förslagen lite. Det gäller ju att kompromissa.


På lunchen passade jag på att berätta för mina närmaste arbetskamrater att jag började plantera om blommorna igår. Och gissa om de blev imponerade - Svar ja!


Eftermiddagen på hemmaplan ägnade vi åt kvalitetsredovisningen. En massa frågor som man, varje år, ska svara på för att utvärdera förskolans verksamhet. En del kluriga frågor och formuleringar, men jag tror att vi lyckades klura ut vad som menades.


Ska förresten bli spännande att höra med Anders när han kommer hem om han har hört nåt från Ocab, målaren eller nåt annat "roligt" företag som jag har glömt ska höra av sig =)

Av Louise Bertilsson - 22 mars 2009 19:00

Jag är ju tvungen att berätta hur det gick med dagens blom-projekt eftersom jag har babblat om det så mycket nu.


En bra början var ju att jag hittade jord, men bara lite jord. Så jag la ut tidningspapper på golvet i grovköket och tog fram den blomman som var i mest behov av mer näringsrik jord.


Jag fick kämpa lite med att ta bort jorden från den stackars blommans rötter. Den var stelare än stel, så det var inte det lättaste. Men det gick.

När jag hade planterat om den stackars lilla blomman insåg jag att jorden skulle räcka till en blomma till. Så jag gav mig ut på jakt efter blomma nr 2.


2 blommor, sen räckte inte jorden nå längre.. Men nu är jag på gång i alla fall. Känns skönt, för jag VET ju innerst inne att blommorna vill ha ny och näringsrik jord. 


Tro det eller ej, men jag tänker fortsätta. Ska köpa mer jord på tisdag när vi ska handla.

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards