Loja har ordet!

Alla inlägg under mars 2009

Av Louise Bertilsson - 14 mars 2009 17:13

Tänk att ibland har jag sååån idétorka när det gäller mat.

Det finns ju hur många maträtter som helst man kan göra, men ibland kommer man inte på nån. Som nu till exempel.


Måste nog förflytta mig till köket och kolla i kylen och frysen vad vi har för gott.

Av Louise Bertilsson - 14 mars 2009 14:28

Sov väldigt mycket igår och i natt.

Det berodde på att jag hade huvudvärk så jag somnade till Let´s dance, kanske kl 21. Sen sov jag av och till tills det var dags att krypa ner i sängen. Men Anders berättade iallafall att Elisabeth åkte ur, så det var ju bra det!


I morse när jag vaknade så var jag pigg!


Nu har jag precis haft blomvård. Jag vattnade dem och klippte bort alla vissna blad. Så nu är det grönt och fräscht i fönstren igen. Jag tycker att det är fruktansvärt svårt att hålla blommorna fina. Antingen så slokar de för att de får för mycket vatten, eller så slokar de för att de får för lite vatten. Klurigt att veta när man ska hejda sig åt båda hållen ju.

Vi har ett litet problem med att det kommer små små flugor från en så kallad garderobsblomma. De är svåra att bli av med har vi märkt.


Blir strax fika, blev sugen på kiwi, så det blir nog fruktfika idag.


Sen får vi se om vi får besök senare idag. Anders ena faster och hennes man är nämligen i grannstan, så vi får se om de vill gå husesyn hos oss. De har nämligen aldrig varit här, det har inte blivit så med tanke på att de bor ganska långt bort, ca 23 mil för att vara mer exakt.

Av Louise Bertilsson - 13 mars 2009 18:43

Ikväll måste verkligen Elisabeth åka ut ur Let´s dance, annars är det nånting som är fruktansvärt fel!

Hon borde ha åkt ut redan förra veckan, det var helt fel att Niclas åkte då.


Elisabeth har haft sin charm på dansgolvet vissa fredagar, men nu är det slut på det tycker jag. Dags att ta ett kliv tillbaka så att rätt par går vidare.


Laila, Morgan och Magnus är alla värda att gå vidare!

Av Louise Bertilsson - 13 mars 2009 17:32

Börjar bli hungrig. Äter mat 11.15 på jobbet så det är inte så konstigt att magen börjar bli sugen på mat igen. Självklart har jag ätit ett "mellis" emellan måltiderna också, men det är ju inget man står sig på.


Pommes och chicken-nuggets i ugnen. Mums!

Av Louise Bertilsson - 13 mars 2009 15:47

Idag är det fredagen den 13.e mars.

Otursdagen.

Men jag har inte märkt nån otur. Inte än iallafall. Än är det många timmar kvar på dygnet, så man ska inte pusta ut förrän senare.

Nedå, skämt å sido. Jag tror inte riktigt på det där med att fredagen den 13.e är nån mer otursdag än nån annan.

Otur kan man ha vilken dag som helst, det finns det många lysande exempel på.


Fick massage på jobbet idag, synd bara att det är sista gången. Nu har jag fått 4 gånger, vilket var det antal som ingick i hennes praktik. Det har varit en positiv upplevelse, även fast det har varit väldigt smärtsamt många gånger. Känner att jag är en aningens aningen öm nu, men inte alls så mycket som jag var andra gången jag fick massage.


Skönt med helg förresten.


På söndag blir det bio! Vi ska se Wallander - Hämnden.

Det blir första gången jag besöker bion i Smedjebacken. Brukar annars åka till Ludvika för att gå på bio, men inte den här gången.. Det är nämligen så att den filmen vi ska se bara visas här i Smébacken. Sen är det ju väldigt praktiskt att slippa åka så långt för att se på bio. Nu behöver vi bara åka ner på stan här.

Av Louise Bertilsson - 12 mars 2009 18:36

Tänk att det är fredag imorn.

Igen.

Tiden går så himla snabbt, man hinner knappt blinka så har ännu en vecka gått.

Svisch!

Fredagar innebär lugnare på jobbet eftersom många barn är lediga. Och en avdelning har planering mellan 8 och 13, så avdelningen som har planering "delar ut" sina barn till de andra två avdelningarna. Funkar jättebra!

Fredagar är gulddagar, just för att det är lugnt + att det möjliggör planering!

  

Jag träffade förresten rektorn idag som hastigast och då passade jag på att fråga om när vi får reda på hur mycket löneökning vi får. På måndag kommer beskedet. Spännande!  


När jag kom hem från jobbet berättade Anders att vi har fått en offert idag från golvfirman i Morgårdshammar. En positiv offert med realistiska priser. Så nu börjar jag längta ännu mer till att få ett förnyat kök! 


Duschen nästa!

Sen blir det Sveriges värsta bilförare och Lyxfällan på TV ikväll.

Av Louise Bertilsson - 12 mars 2009 08:19

Skönt med lite sovmorgon ibland, eller rättare sagt var 3:e dag. Börjar nämligen inte förrän 09.00

Har nyss avnjutit en god frukost och läst tidningen i lugn och ro.


Ska bara borsta tänderna, sen är det dags för mig och cykeln att bege oss ut i det kalla vädret. Det är nämligen 8 grader kallt idag, men det hindrar mig inte från att cykla! Det är skönt med frisk luft så här på morgonkvisten!

Av Louise Bertilsson - 11 mars 2009 19:23

Sitter här och är väldigt irriterad och upprörd.

Blir såå himla förbannad på att många allmänläkare inte kan sina jobb!


Jag fattar inte.


Varför bryr de sig inte om människan som kommer in till vårdcentralerna och akuten? Ta människorna på allvar! Man går ju inte till läkaren för att det är roligt precis, utan för att man har problem med något och verkligen behöver hjälp!


För att få bäst resultat hos en läkare bör man innan man kommer dit veta vad man har för diagnos och vad man behöver för medicin. DÅ, och endast då, kan de hjälpa!!

Annars är det enda de duger till är att plåstra om och skriva ut medicin.

Det är inte ens säkert att det blir rätt medicin. Jag är ett lysande exempel på det eftersom jag åt både den ena och den andra sortens allergimedicin i drygt 6 år utan att vara allergisk! Det var inte så konstigt att medicinen jag fick utskriven inte hjälpte. Och läkarna kunde inte göra nåt - de hade ju redan dubblat dosen, gett mig kortisonnässpray, och skrivit ut oändligt många sorters allergimedicin. Men inget hjälpte.


Ja, jag vet att jag drar alla allmänläkare över en kam just nu, men jag blir så himla irriterad på att många sitter och trycker på sina feta löner utan att förtjäna dem!

Vad bra det hade varit om de hade utfört nåt också, om de hade kunnat bota dem som söker hjälp istället för att skicka hem dem med ett recept på medicin eller med rekommendationen att vila.


Lite rättvisa tack!


Tänk att man måste gå till en privatklinik och till specialistläkare för att få den hjälp man behöver! En allmänläkare ska ju kunna lite inom väldigt många området, så om de inte klarar av det kanske det är dags för lite kompetensutveckling!!


Det kommer ju sluta med att man totalt tappar förtroendet för läkare och landstinget, och det är väldigt synd, för många kan nog det de är utbildade för. Synd bara att man sååå himla sällan träffar dem på vårdinrättningarna!


Jag tror att som patient ska man bli bättre på att ställa högre krav, men det är nog inte så lätt. Man antar ju att läkarna kan sina jobb, men så är alltså inte alltid fallet..

Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards