Loja har ordet!

Alla inlägg under mars 2009

Av Louise Bertilsson - 20 mars 2009 17:34

Pust, säger jag efter en intensiv arbetsdag. Först planering, sen direkt inskolning och direkt på det utvecklingssamtal. Hektiskt.

Kan informera er om att mitt första utvecklingssamtal kändes bra.

Av Louise Bertilsson - 19 mars 2009 19:03

Har nyss betalat några auktioner på Tradera som jag vann igår kväll. 

Jag vann 4 spishanddukar.

För dig som inte vet vad det är för nåt så kan jag berätta att det är en handduk som man sätter fast, antingen med kardborreband eller med en knapp, runt stången på spisen. 

En väldigt snygg och praktisk detalj i köket som man lätt fäster sig vid!


Jag har också fixat i ordning matlådan tills imorn. När man har planering och inte äter med barnen är det egen mat som gäller. Det känns helt Ok.


Om lite mindre än 1 timme är det dags att bänka sig vid tv:n. Då är det först Sveriges Värsta Bilförare. Undrar egentligen om man verkligen KAN vara så där kass på att köra bil eller om det bara är påhitt..


Sen är det Lyxfällan. Det där programmet som man önskar inte fanns, eller rättare sagt: att inte problemen fanns. För det är ju hiskeliga ekonomiska problem en del personer sätter sig i utan att tänka. Det går ju inte att impulsshoppa hur mycket som helst, det går inte att ta SMS-lån för att ha råd att shoppa och det går inte att hela tiden handla på kredit!

Men alla är inte så kloka som tänker först och handlar sen.. Man måste ju leva inom sina ramar, och inte anpassa ramarna efter hur man lever. Det funkar inte så ju!


Nog ältat om det, tycker i alla fall att det är knepigt. Båda programmen är egentligen knepiga, men de är samtidigt väldigt bra.

Av Louise Bertilsson - 19 mars 2009 15:06

Nu har jag fixat med portfoliobilderna så nu är det fritt fram imorn på planeringen att först klippa ut dem och sen klistra in dem i barnens pärmar. Satte in alla papper i plastfickor idag också och det blev ett rejält lyft kan jag meddela. Blir riktigt fint om jag får säga det själv =)


Jag har långdag imorn (8-17.30), så det är skönt att halva dagen är lugn. Jag träffar inte ett enda barn förrän kl. 13, när planeringen är slut. Vi brukar vara väldigt effektiva när vi har planering, vi hinner med en väldans massa.


Sen kl. 14 har jag mitt första utvecklingssamtal någonsin. Det blir spännande! Jag är faktiskt inte ett dugg nervös. Än i alla fall. Det kanske kan bero på att jag känner föräldrarna vid det här laget och jag vet ju hur deras barn är och fungerar på förskolan, så det ska nog gå bra. Hoppas.

Håll tummarna!


Dags att fika!

Av Louise Bertilsson - 19 mars 2009 13:48

Slutade 13.00 idag. Skönt.


Åkte förbi hos Golvfirman Björn Dynesius i Morgårdshammar på hemvägen, men det var lunchstängt. Typiskt när man väl tar sig tid och lust till det.


Nu ska jag sätta mig och fixa med lite portfoliobilder. Ett måste.

Av Louise Bertilsson - 18 mars 2009 19:46

Slutade jobbet 15.15 idag. Cyklade hem. Åt lite mellanmål och läste dagens tidning. Tog det lugnt. Sen var det dags att åka till personalmötet som började kl 17. Ingen rast ingen ro. Fullt upp hela dagen.


Det var ett ganska bra möte faktiskt. Tiden gick fort tyckte jag.

Vi repeterade bland annat lite HLR, vilket jag tycker är bra! Filmen vi tittade på är extremt överpedagogisk (nästintill förnedrande eftersom man blir behandlad som en som fattar noll), men samtidigt så gör det ju att man kommer ihåg det. Och det är ju det som är meningen.

Jag tycker att vi ska kolla på den där filmen 1 gång varje termin för att hålla minnet uppe, det skadar aldrig! Till slut kan man ju hela filmen utantill, och först då kan man nog känna sig säker på vad man ska göra i en akutsituation.


Har nyss duschat, och nu ska jag ta mig en äggmacka och titta på tv (Diagnos okänd och Grey´s Anatomy). Det blir ju ingen riktig kvällsmat när det är möte mellan 17 och 19, så då får man äta nåt lite mindre kvällsmål när man kommer hem istället.

Av Louise Bertilsson - 17 mars 2009 21:29

Kläder kan vara väldigt svårt ibland. Svårt att veta vad man ska ha på sig.


Just nu är problemet vad jag ska ha på mig på jobbet imorn. Jag vet att det inte är nå noga alls hur man ser ut, men jag vill ändå trivas i det jag har på mig.

Har ofta mjukisbrallor på mig, och det är helt underbart. Men ibland känner jag inte för det och det är då problemet kommer.


Att vela framför garderoben är inte alls roligt, det är bara drygt!

Och inte blir det lättare att bestämma sig när Anders säger: "ta det översta så blir det bra". 

Det ÄR inte så lätt. Faktiskt.


Jo, jag vet.. det är ett I-landsproblem, men det blir tyvärr inte enklare för det.


Misstänker att jag inte är ensam om att vela framför garderoben..eller?

Av Louise Bertilsson - 17 mars 2009 18:47

Såg på reklamen på tv för nån dag sen att Lost ska börja sändas igen. Säsong 5 startar ikväll kl. 22.40 i tv4.


Snacka om dum tid!

Inspelning blir det så att vi kan kolla på det när vi vill en annan dag. Varken jag eller Anders orkar vara vakna så sent när vi ska upp tidigt nästa dag.

Det var mycket bättre som det var förut när det började 21.00 på onsdagar.


Hmm.

Undrar vad som har hänt egentligen. Det var ju ungefär ett år sen det sändes sist, så man har ju hunnit glömma bort handlingen.. Nån som kommer ihåg och som kan fräscha upp mitt minne?

Av Louise Bertilsson - 17 mars 2009 17:26

Idag har jag kollat på tider till barnens utvecklingssamtal. Det är inte alltid så lätt att få ihop det, men med lite fix och trix så löser det sig nog till det bästa för alla parter!


Jag har skolat in 5 barn, alltså ska jag ha 5 utvecklingssamtal.


Då blir jag några erfarenheter rikare med tanke på att jag aldrig har haft utvecklingssamtal förut. Spännande!


Presentation


Mitt liv, mitt ord!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Länkar

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Gästbok

Kategorier

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards